Deze zware kalibers ‘are in the game’!

by | dec 15, 2020

Bitcoin’s eindejaarsrally heeft ervoor gezorgd dat er nu meer investeerders/partijen zijn dan ooit tevoren, die de ruimte hebben betreden. Dit geldt ook voor enkele van de rijkste mensen ter wereld. We kijken naar de miljardairs, die een aanzienlijk deel van hun portfolio hebben toegewezen aan Bitcoin om te diversifiëren naar een asset dat zo riskant en zo nieuw is.

Een aantal van de rijkste mensen ter wereld hebben Bitcoin.

De beruchte eindejaarsrally van Bitcoin heeft veel nieuwe gezichten in de industrie gebracht, met mensen die links en rechts racen om een deel van ’s werelds grootste cryptocurrency te bezitten. Het zijn echter niet alleen de particuliere beleggers die de laatste tijd de ruimte binnenstromen. Sommige van ’s werelds rijkste mensen hebben ook langzaam maar zeker een aanzienlijk deel van hun investeringsportfolio aan Bitcoin toegewezen.

 

1. Hedgefondsmanager Paul Tudor Jones

Hij is één van de weinige miljardairs die de volatiele nieuwe beleggingsklasse publiekelijk heeft ondersteund eerder dit jaar  en“een grote speculatie” heeft genoemd. In een interview met CNBC onthulde hij dat hij bijna 2 procent van zijn vermogen in Bitcoin heeft en dat hij wedde op de cryptocurrency als onderdeel van een grotere strategie om de winst te maximaliseren.

Jones is van mening dat de marktkapitalisatie van de cryptocurrency “fout” is.

“BTC heeft een marktkapitalisatie van 360 miljard dollar, wat niet het belangrijkste kenmerk is, maar wel het beperkte aanbod van 21 miljoen. Tegenover Bitcoin staan $93 biljoen aan aandelen, ongeveer $9 biljoen aan goud, en “God weet hoeveel biljoenen aan fiatvaluta”.

2. Miljardairbelegger Stanley Druckenmiller

Stanley Druckenmiller onthulde twee weken geleden dat hij zich “heeft opgewarmd” voor het idee van cryptocurrency als een store of value. En terwijl hij in 1992 beroemd werd door zijn weddenschap tegen de Britse pond, heeft hij niet zijn exacte positie in Bitcoin onthuld.

Druckenmiller is één van ’s werelds meest succesvolle investeerders en hedge fund managers, met een geschat fortuin van bijna 6 miljard dollar. Onlangs veroorzaakte hij opschudding door een daling van de Amerikaanse dollar te voorspellen die 3 tot 4 jaar zou kunnen duren. Die daling zou kunnen beginnen in 2021, gedreven door het inflatiebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve.

Druckenmiller zei dit in een interview voor CBNC, en voegde eraan toe dat zijn investering in goud nog steeds veel belangrijker is dan die in Bitcoin. In tegenstelling tot het decennium van Bitcoin is goud “een 5.000 jaar oud merk”. Nog maar een jaar geleden bevond de legendarische investeerder zich in een volledig tegenovergestelde positie toen hij verklaarde dat hij “Bitcoin niet zou kopen”.

De prestaties van de cryptocurrency, het potentiële rendement, de kenmerken en de liquiditeit hebben de mening van de hedgefondsbeheerder veranderd. Hij verklaarde:

Ik ben een dinosaurus, maar ik ben me aan het opwarmen voor het feit dat Bitcoin een asset class zou kunnen zijn die veel waarde toevoegt aan zowel de millennia als het nieuwe geld van de Westkust en, zoals je weet, hebben ze daar veel geld. Eerlijk gezegd, als de goudweddenschap werkt, zal de Bitcoin weddenschap waarschijnlijk beter werken omdat het dunner en illiquide is en veel meer bèta heeft (risico-rendementspotentieel).

3. Blackrock CEO Larry Fink

De toenemende populariteit van Bitcoin bedreigt de status van de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta, aldus Larry Fink, CEO van BlackRock.

Tijdens een recente virtuele gebeurtenis onthulde Fink ook dat Bitcoin op de radar van zijn bedrijf staat en dat het een wereldwijde markt zou kunnen worden.

Het hebben van een ‘digital currency’ heeft een grote invloed op de Amerikaanse dollar. De ‘digital currency’ maakt de noodzaak voor de Amerikaanse dollar minder relevant. En ik heb het niet over Amerika, ik heb het over internationale houders van op dollar gebaseerde assets.

De Amerikaanse dollar blijft de belangrijkste reservevaluta ter wereld. Volgens het IMF maakt de dollar meer dan 60% uit van alle bekende valutareserves van de centrale bank. 65% van alle Amerikaanse dollars wordt momenteel buiten de VS gebruikt, wat goed is voor 80% van alle handelsfinancieringstransacties.

Fink is van mening dat de stijging van Bitcoin een einde zou kunnen maken aan deze dominante positie van de Amerikaanse dollar.

Fink onthulde verder dat BlackRock beleggers een grote nieuwsgierigheid hebben ontwikkeld voor Bitcoin. De digitale valuta heeft de meeste hits op de website van BlackRock gehad, ver voor COVID-19 en het monetaire beleid. Bitcoin had 600.000 hits, waarbij COVID-19 en monetair beleid elk slechts 3.000 hits opleverden.

“Wat dat zegt is dat Bitcoin de aandacht en de verbeelding van veel mensen heeft getrokken”, verklaarde hij.

Fink, een van ’s werelds meest gerespecteerde managers, gelooft dat Bitcoin kan uitgroeien tot een wereldwijde markt. De 68-jarige is de mede-oprichter van BlackRock, ’s werelds grootste geldmanagementfirma ter wereld. Nadat hij het bedrijf in 1988 had opgericht, heeft hij het laten groeien tot een wereldwijde onderneming, met bijna 7 biljoen dollar aan beheerd vermogen.

4. Durfkapitalist, Meltem Demirors

Zij merkte enkele dagen na het interview van Larry Fink op dat BlackRock op lange termijn een positief effect zou kunnen hebben op de Bitcoin prijs.

De CEO van MicroStrategy verwelkomde ook de uitspraken van Fink en was het erover eens dat Bitcoin “het koninkrijk van goud zal opeten”.

Dit was haar mening over cryptocurrency tokens:

Op dit moment zijn er veel mensen die financiële producten en diensten bouwen bovenop deze open financiële netwerken zoals Bitcoin en vooral Ethereum, het op één na grootste cryptocurrency platform na Bitcoin. Een van de grote trends is het creëren van mogelijkheden voor mensen om onderpand te storten en om rendement te verdienen op dat onderpand. Het is in feite als een gigantische gedecentraliseerde risicomarkt. Dat heeft geleid tot een explosie van speculatieve activiteiten en een snelle stijging van het kapitaal dat in deze symbolische ruimte stroomt.

Wat we zien is dat mensen op jacht zijn naar liquiditeit. Terwijl de opbrengsten op een bepaald platform worden gecomprimeerd, gaan de mensen door naar de volgende. Deze rage wordt eigenlijk “yield farming” genoemd.

Dit zijn zeer liquide beleggingen die 24 uur per dag en 7 dagen per week handelen, en wat meestal gebeurt is dat handelaren aanzienlijke winsten zien en dan rouleren in zaken zoals Bitcoin, Ethereum en andere zeer liquide assets om een aantal van die winsten te vergrendelen.

5. Senior commodity strateeg van Bloomberg Intelligence, Mike McGlone

Ook hij is in zijn Bitcoin analyse bullish geweest.

McGlone voorspelt een stijging van de prijs van Bitcoin die zal uitkomen op 25.000 dollar tegen het einde van het jaar en 100.000 dollar tegen 2024, en gelooft dat het groeipotentieel van BTC enorm is:

Bitcoin, in Price-Discovery Stage, is nog geen Store of Value. Bitcoin is op weg om een digitale versie van goud te worden, maar blijft er ver van verwijderd in 2020. Met iets meer dan 300 miljard dollar aan marktkapitalisatie op 19 november is de benchmark-crypto klein in vergelijking met de ongeveer 10 biljoen dollar voor de goud marktkapitalisatie.

6. PayPal CEO, Dan Shulman

Dan Schulman, CEO van PayPal, besprak vorige maand nog de toekomst van Bitcoin en Central Bank Digital Currencies (CBDC). Dit deed hij in een interview met CNBC’s Squawk Box. Schulman gaf zijn mening over Bitcoin en merkte op dat het nut van Bitcoin als valuta uiteindelijk zal prevaleren boven het “hodl ethos”.

Ik denk dat er meer en meer nut zal ontstaan met cryptocurrencies. Eén van de mogelijkheden is dat we het niet alleen gemakkelijk maken om cryptocurrencies te kopen, te verkopen en vast te houden, maar begin volgend jaar gaan we ook toestaan dat cryptocurrencies een financieringsbron zijn voor elke transactie die plaatsvindt via al onze 28 miljoen handelaars. Dat zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken.

Schulman betwijfeld ook dat Bitcoin op de lange termijn als “digitaal goud” gezien zal blijven worden. Volgens de CEO van PayPal zal Bitcoin zich in de toekomst meer vestigen als betaalmiddel, wat ook de prijs van BTC op de lange termijn zou kunnen stabiliseren:

Naarmate cryptocurrencies meer en meer gebruikt gaan worden in de alledaagse handel, denk ik dat ze minder een asset class en meer een valuta gaan worden. En wanneer je crypto als een potentieel financieringsinstrument gaat gebruiken, denk ik dat dit het nut ervan versterkt en het ook stabiliseert. Het wordt minder volatiel omdat het elke dag kan worden gebruikt in je aankopen.

Schulman zei verder dat de introductie van CBDC’s in de nabije toekomst wereldwijd onvermijdelijk zal worden en hij legde uit dat CBDC’s zullen helpen bij het toenemende gebruik van cryptocurrencies. “Beide kunnen in de toekomst een belangrijke rol spelen,” zei de CEO van PayPal.

7. Raoul Pal

De analist en voormalig hedgefondsmanager voor Goldman Sachs, is bullish over cryptocurrencies, vooral na de aankondiging van PayPal over de introductie van Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en Ethereum in haar services.

Pal heeft Bitcoin de reddingsboot genoemd die grote bedrijven en individuen in staat zal stellen de economische crisis, veroorzaakt door de coronavirus pandemie, te overleven. De analist is van mening dat de huidige situatie vergelijkbaar is met de crisis van 2008, verwijzend naar het beleid dat de Amerikaanse Federal Reserve heeft moeten implementeren om de economie te stimuleren ten koste van de dollar.

Als onderdeel van een strategie om zich te beschermen tegen de devaluatie van de dollar, gelooft Pal dat de trend zich zal voortzetten. Daarom verwacht hij dat bedrijven als Microsoft en Apple een gelijkaardige strategie zullen implementeren:

Niets is een reserve asset zoals Bitcoin. Letterlijk niets. Zelfs geen goud. Het is buitengewoon en het is zo innovatief dat we geen idee hebben waar het heen gaat. Als we het over Bitcoin hebben, kunnen we ook kijken naar de andere delen van het digital asset ecosysteem. Dat gaat niet weg. De geest is uit de fles. Ethereum gaat niet weg. Digitale assets, tokenisatie, het komt allemaal, en het gaat allemaal in deze nieuwe digitale valuta’s die door de centrale banken zijn meegebracht.

Bijkomend heeft Pal ook al zijn goud verkocht voor een investering in Bitcoin en Ethereum, met een verhouding van 80/20.

Pal denkt dat Ethereum beter zal presteren dan Bitcoin, maar stelt dat deze voorspelling gewoon gebaseerd is op een “voorgevoel”. Daarom heeft hij meer geld in BTC gestoken omdat het “de gemakkelijke weddenschap” is. 

8. Peter Brandt

Veteraan trader en analist met meer dan 40 jaar ervaring, Peter Brandt, zei in een recente post dat Bitcoin op dit moment zijn grootste investering is in termen van percentage, samen met vastgoed.

In de afgelopen weken heeft Brandt een daling van de BTC-prijs voorspeld die de cryptocurrency terug zou kunnen brengen tot 12.000 dollar.

Brandt baseert zijn voorspelling op het gedrag van Bitcoin tijdens de bullmarkt tussen 2015 en 2017, toen deze een recordhoogte van bijna $20.000 bereikte. Op dat moment had de cryptocurrency 9 correcties tot 37% in 14 weken, zoals te zien is in de afbeelding hiernaast.

Sinds september heeft Bitcoin echter slechts twee correcties van 10% gehad, zodat het mogelijk is om af te leiden dat de bullmarkt nog maar net begonnen is. Daarom is Brandt van mening dat de top lang nog niet is bereikt.

9. Ricardo Salinas Pliego

Buiten al deze zwaargewichten mogen we zeker miljardair Ricardo Salinas niet vergeten. Hij sprong ook op de Bitcoin-wagen. Via Twitter heeft de op één na rijkste man van Mexico en de 166 rijkste ter wereld, gezegd dat hij “10% van zijn liquiditeits portefeuille” in Bitcoin heeft ondergebracht. Salinas deed deze onthulling nadat hij een aanbeveling had gedaan aan zijn volgers:

Vandaag beveel ik THE BITCOIN PATTERN aan, dit boek is het beste en belangrijkste om #Bitcoin te begrijpen. Bitcoin beschermt de burger tegen onteigening door de overheid.

Salinas heeft een geschat fortuin van 11,8 miljard dollar. Eerder had hij een “inwijdingsvideo” gedeeld die een stapel fiatgeld liet zien die blijkbaar door een bank werd weggegooid. De video werd gemaakt in Venezuela waar de inflatie alleen al voor september 2020 zo’n 1813% bedroeg, aldus de centrale bank van dat land.

De Wall Street zwaargewichten zien een mooie toekomst voor Bitcoin! 

Miljardairs met verschillende achtergronden nemen hun posities in Bitcoin, toch delen ze allemaal dezelfde visie als het gaat om ’s werelds grootste cryptocurrency. Geen enkele van de rijkste mannen ter wereld die BTC bezit, doet het voor de speculatiemogelijkheden op korte termijn, maar eerder als een investering op lange termijn.

Wall Street legende Bill Miller bestempelde Bitcoin als “single best performing” asset van de afgelopen jaren, vijf jaar en tien jaar, en zei dat de duurzaamheid elke dag alleen maar beter wordt. Miller heeft echter niet onthuld hoeveel van zijn portefeuille aan BTC is toegewezen. Wat hij wel heeft gezegd is dat hij gelooft dat elke grote investeringsbank en elke vermogende firma uiteindelijk ten minste enige blootstelling aan Bitcoin zal hebben, en hij voegde eraan toe dat de risico’s van BTC om tot nul te gaan “veel lager zijn dan ze ooit tervoren”.

De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, is één van de meest vocale Bitcoin-aanhangers binnen de kliek van de miljardairs. Zijn bedrijf heeft dit jaar de meeste krantenkoppen in de crypto media gehaald nadat hij aankondigde dat het zijn Bitcoin-holdings heeft verhoogd tot 425 miljoen dollar. Saylor’s persoonlijke Bitcoin-rijkdom ligt ook rond de $240 miljoen, waarbij hij Bitcoin “het beste treasury reserve asset ter wereld” noemt.

Hierboven een overzicht van alle beursgenoteerde bedrijven die investeren in Bitcoin als een hedge tegen de nakende inflatie.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This