Dit gaat de geschiedenisboeken in, maar zitten er addertjes onder het gras?

by | feb 23, 2021

Wat er op maandag 8 februari gebeurde, zal waarschijnlijk de Bitcoin-geschiedenisboeken ingaan. Zoals CNBC meldt, heeft de rijkste man ter wereld, Elon Musk, voor $1,5 miljard aan Bitcoin gekocht. Na weken van speculatie en hints van Musk over het “ondersteunen” van Bitcoin, is het nu werkelijkheid. Dit blijkt uit een filing van Tesla bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Vergeet echter niet dat Tesla niet de enige is.

Er zijn talloze cryptogerelateerde bedrijven die Bitcoin al een tijdje in handen hebben en waarna MicroStrategy en Square beide expliciete Bitcoin-aankopen hebben gedaan. Dus wat zijn de interessante delen over de Tesla aankoop? Dat gaan wij dieper bespreken tijdens dit artikel!

Laten we dieper ingaan op wat Tesla indiende bij de SEC!

Zoals in de filling staat, koopt Tesla Bitcoin voor “meer flexibiliteit om verder te diversifiëren en het rendement op onze liquide middelen te maximaliseren.” Naast de aankoop verklaarde Tesla ook dat het per direct Bitcoin zal gaan accepteren als betaling in ruil voor zijn producten. De filling stelt:

In januari 2021 hebben we ons investeringsbeleid bijgewerkt om ons meer flexibiliteit te bieden om onze liquide middelen die niet nodig zijn om voldoende operationele liquiditeit te behouden, verder te diversifiëren en het rendement ervan te maximaliseren. Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door het Audit Committee van onze Raad van Bestuur, kunnen wij een deel van die liquide middelen beleggen in bepaalde alternatieve reservetegoeden, waaronder digital assets, goudstaven, goud exchange-traded funds en andere assets zoals deze in de toekomst zullen worden gespecificeerd.

Daarna hebben wij in het kader van dit beleid in totaal $1,50 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en kunnen wij van tijd tot tijd of op lange termijn digital assets verwerven en aanhouden. Bovendien verwachten wij om in de nabije toekomst Bitcoin te beginnen aanvaarden als een vorm van betaling voor onze producten, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving en in eerste instantie op beperkte basis, die wij al dan niet kunnen liquideren na ontvangst.

Enkele serieuze implicaties die de moeite waard zijn om op te merken.

3 belangrijke punten die de moeite waard zijn om te overlopen:

  1. Tesla’s aankoop van $1,5 miljard is ongeveer 15% van hun nettopositie. De meeste investeerders en bedrijven steken langzaam hun teen in het water met 1-2% toewijzingen, maar Elon ging vanaf dag één zwaar, met een dubbelcijferige toewijzing.
  2. De aankondiging van Tesla’s aankoop leidde tot een prijsbeweging van meer dan $5.000. Als we uitgaan van een aankoopprijs rond de 35.000 dollar in de afgelopen weken, dan zou Tesla al ongeveer 25% gestegen zijn. (Indien de aankoop van 1,5 miljard dollar klopt.)
  3. Tesla’s hele missie is om een duurzaam en milieuvriendelijk bedrijf te creëren. De kans is nihil dat ze Bitcoin zouden kopen als ze van mening waren dat Bitcoin een aanzienlijke nadelige invloed op het milieu zou hebben. Zoals we al eerder uitgebreid hebben besproken, is het grootste deel van het energieverbruik van Bitcoin afkomstig uit hernieuwbare energie.

Elon’s uitspraak

“Achteraf gezien was het onvermijdelijk.” Elk bedrijf staat voor precies dezelfde uitdagingen als individuen en financiële instellingen. De Amerikaanse dollar wordt in een krankzinnig en beangstigend tempo bijgedrukt. De onzekerheid en chaos van de markten leidt ertoe dat organisaties op zoek gaan naar een middel waarmee ze hun koopkracht de komende weken, maanden en jaren kunnen beschermen.

Conclusie

Nu een bedrijf als Tesla een soort van eerste stap heeft gezet, zullen er de komende maanden waarschijnlijk veel volgen. Laat ons zeggen dat Tesla niet het enige bedrijf zal zijn met zulke aankondingen, zeker niet als we in juni/juli hierop terugbikken. Het zal zelfs zo hard gaan dat het ons een benauwd gevoel zal geven, bedrijven die allemaal achter de macht aan gaan is op lange termijn een deel van een nieuw monopoly spel.

Hoe dan ook, dit is een dag die in de geschiedenisboeken van Bitcoin zal komen. Elon Musk is sinds kort de rijkste man ter wereld. Tesla is één van de meest ambitieuze en innovatieve bedrijven ter wereld, en nu sluit het zich aan bij onze community, de cryptocommunity! Dit bewijst tevens aan miljoenen mensen dat ze Bitcoin als gezond geld beschouwen. Dit beschouwen wij als het startschot in het buigpunt van onze geschiednis. De strijd tussen rijk en arm is begonnen!

Af en toe is het de moeite waard om even om je heen te kijken en dit alles in je op te nemen. We zien de wereldwijde adoptie gebeuren terwijl wij erover spreken. Individuen, financiële instellingen, bedrijven, en uiteindelijk zullen centrale banken ook moeten plooien op de één of andere manier. Dit is net als het Stock-To-Flow model van Plan B, klokwerk. Het is een unieke gebeurtenis en wij zitten er middenin. Het gebeurt niet vaak, dus geniet van dit moment en kijk toe.

Bijkomend – Hoewel het prijzenswaardig is dat Musk letterlijk de daad bij het woord voegt, zou zijn ongekende invloed op de cryptomarkt nu niet kunnen worden opgevat als een belangenconflict?

Share This