Wat is Polkadot (DOT) en is het beter dan Ethereum?

by | Sep 12, 2020 | Coin Reports

Polkadot, een parachain blockchain, kwam recent in de top 10 van coingecko terecht. Polkadot is opgericht door Gavin Woods, medeoprichter van Ethereum, en is al sinds 2016 in ontwikkeling. Er zijn in 2017 enkele ‘token sales’ geweest voor Polkadot. Het project haalde een bedrag van 145 miljoen dollar op tijdens een privéverkoop van 500.000 DOT’s. 

De prijs per token werd echter niet bekend gemaakt. Vorige week werden de Polkadot-tokens van de private sale eindelijk ontgrendeld/vrijgegeven. Het is verrassend dat de prijs van DOT gestegen is, zelfs nadat de investeerders van de token verkoop een paar jaar lang met hun geld opgesloten hebben gezeten, dit terwijl de prijs van DOT maal 20 is gegaan. Exchanges zoals Binance, OKEx en Kraken waren er snel bij om DOT te listen. DOT voerde deze week een 100:1 rebase uit deze week, dus 1 oude DOT is gelijk aan 100 van de “nieuwe” DOT’s.

Wat is Polkadot in het kort?

Polkadot is een parachain, simple gezegd is het blockchain netwerk dat parallel loopt. Een ecosysteem dat het mogelijk maakt om meerdere gespecialiseerde blockchains aan te sluiten op één verenigd netwerk. Omdat deze chains onafhankelijk werken van elkaar, zorgen ze voor een beperkte trafiek. Doordat de chains parallel lopen en niet slechts op één chain werken voor de verwerking van transacties, werkt het netwerk van Polkadot veel soepeler.

Teams die een keten willen bouwen om aan polkadot toe te voegen, kunnen hun keten specialiseren om te voldoen aan de behoeften van hun toepassing in plaats van voort te bouwen op wat er beschikbaar is in bestaande ketens. Omdat alle chains gekoppeld zijn aan het polkadot netwerk kunnen deze chains samenwerken om informatie uit te wisselen. Omdat de chains op onafhankelijk manier werken, zijn ze ook zelfregulerend, waardoor ze kunnen uitgroeien en veranderen naargelang hun toepassingen. Polkadot is puur gebouwd om chains centraal te verbinden met elkaar.

Welke Polkadot projecten doen het goed?

De afgelopen maand hebben projecten die op Polkadot voortbouwen een enorme groei doorgemaakt, zowel in prijs als in hype. Edgeware, Akropolis, Kusama en Mantra Dao hebben de afgelopen weken allemaal intensieve prijsrally’s doorgemaakt. Er zullen nog meer projecten op de trein springen om aan te kondigen dat ze “voortbouwen op Polkadot”, net zoals we dat nu zien bij de DeFi sector. De sleutel ligt in het vinden van projecten met een sterke positie in het Polkadot-ecosysteem. Je kan het vergelijken met wat DeFi gedaan heeft op ETH, de projecten zoals LEND en SNX doen het nog steeds zeer goed, zelfs met de afvlakking van het DeFi-ecosysteem. Projecten met een sterk team en sterke fundamenten zullen zich waarschijnlijk blijven ontwikkelen naarmate de mensen zich meer bewust worden van Polkadot.

Andere bijkomende relevanties

Polkadot heeft veel tractie en een groot draagvlak in Azië. Veel Aziatische investeerders kijken naar Polkadot in plaats naar de hype van DeFi,  omdat velen hun geld niet toevertrouwen aan één of ander smart contract. Zo is het nu eenmaal.

De Polkadot-hype zal waarschijnlijk blijven voortbestaan naarmate er meer toepassingen en chains in het ecosysteem worden geïntegreerd. Ook naarmate de gasprijzen op Ethereum blijven doorstijgen, beginnen veel toepassingen en projecten op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om op te ontwikkelen.

Projecten kunnen elders bouwen, maar ze hebben de gebruikers nodig die hen ook volgen. Houdt het ecosysteem van Polkadot in de gaten. We zullen jullie zeker op de hoogte houden van de mogelijkheden op het Polkadot ecosysteem.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This