Wat is Polkadot (DOT) en is het beter dan Ethereum?

by | sep 12, 2020 | Coin Reports

Polkadot, een parachain blockchain, kwam recent in de top 10 van coingecko terecht. Polkadot is opgericht door Gavin Woods, medeoprichter van Ethereum, en is al sinds 2016 in ontwikkeling. Er zijn in 2017 enkele ‘token sales’ geweest voor Polkadot. Het project haalde een bedrag van 145 miljoen dollar op tijdens een privéverkoop van 500.000 DOT’s. 

De prijs per token werd echter niet bekend gemaakt. Vorige week werden de Polkadot-tokens van de private sale eindelijk ontgrendeld/vrijgegeven. Het is verrassend dat de prijs van DOT gestegen is, zelfs nadat de investeerders van de token verkoop een paar jaar lang met hun geld opgesloten hebben gezeten, dit terwijl de prijs van DOT maal 20 is gegaan. Exchanges zoals Binance, OKEx en Kraken waren er snel bij om DOT te listen. DOT voerde deze week een 100:1 rebase uit deze week, dus 1 oude DOT is gelijk aan 100 van de “nieuwe” DOT’s.

Wat is Polkadot in het kort?

Polkadot is een parachain, simple gezegd is het blockchain netwerk dat parallel loopt. Een ecosysteem dat het mogelijk maakt om meerdere gespecialiseerde blockchains aan te sluiten op één verenigd netwerk. Omdat deze chains onafhankelijk werken van elkaar, zorgen ze voor een beperkte trafiek. Doordat de chains parallel lopen en niet slechts op één chain werken voor de verwerking van transacties, werkt het netwerk van Polkadot veel soepeler.

Teams die een keten willen bouwen om aan polkadot toe te voegen, kunnen hun keten specialiseren om te voldoen aan de behoeften van hun toepassing in plaats van voort te bouwen op wat er beschikbaar is in bestaande ketens. Omdat alle chains gekoppeld zijn aan het polkadot netwerk kunnen deze chains samenwerken om informatie uit te wisselen. Omdat de chains op onafhankelijk manier werken, zijn ze ook zelfregulerend, waardoor ze kunnen uitgroeien en veranderen naargelang hun toepassingen. Polkadot is puur gebouwd om chains centraal te verbinden met elkaar.

Welke Polkadot projecten doen het goed?

De afgelopen maand hebben projecten die op Polkadot voortbouwen een enorme groei doorgemaakt, zowel in prijs als in hype. Edgeware, Akropolis, Kusama en Mantra Dao hebben de afgelopen weken allemaal intensieve prijsrally’s doorgemaakt. Er zullen nog meer projecten op de trein springen om aan te kondigen dat ze “voortbouwen op Polkadot”, net zoals we dat nu zien bij de DeFi sector. De sleutel ligt in het vinden van projecten met een sterke positie in het Polkadot-ecosysteem. Je kan het vergelijken met wat DeFi gedaan heeft op ETH, de projecten zoals LEND en SNX doen het nog steeds zeer goed, zelfs met de afvlakking van het DeFi-ecosysteem. Projecten met een sterk team en sterke fundamenten zullen zich waarschijnlijk blijven ontwikkelen naarmate de mensen zich meer bewust worden van Polkadot.

Andere bijkomende relevanties

Polkadot heeft veel tractie en een groot draagvlak in Azië. Veel Aziatische investeerders kijken naar Polkadot in plaats naar de hype van DeFi,  omdat velen hun geld niet toevertrouwen aan één of ander smart contract. Zo is het nu eenmaal.

De Polkadot-hype zal waarschijnlijk blijven voortbestaan naarmate er meer toepassingen en chains in het ecosysteem worden geïntegreerd. Ook naarmate de gasprijzen op Ethereum blijven doorstijgen, beginnen veel toepassingen en projecten op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om op te ontwikkelen.

Projecten kunnen elders bouwen, maar ze hebben de gebruikers nodig die hen ook volgen. Houdt het ecosysteem van Polkadot in de gaten. We zullen jullie zeker op de hoogte houden van de mogelijkheden op het Polkadot ecosysteem.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This