Alles is een leerproces, met vallen en opstaan!

16/12/2021 | Community Blog

One never stops learning. Als er iets is dat als een paal boven water staat voor mij, is het dat wel. Toen ik meer dan anderhalf jaar geleden begon met mijn crypto-opleiding, wist ik dat al. Je leert, met vallen en opstaan, en gaat vooruit. Altijd vooruit denkend en stilstaand, nooit denken in termen van “wat als”. Het heeft me al veel bijgebracht.. Toch merk ik bij mezelf op dat ik na een tijdje iets nieuw wil verkennen.

Een nieuwe horizon

Het hele NFT-gebeuren triggert me al een tijdje. Je moet weten, ik ben iemand die best al doende leert. Ik begrijp dingen pas als ik ze zie of kan vastnemen. Investeren en traden op coins die verband houden met procedures, veiligheidsmiddelen enz vind ik moeilijker omdat het niets concreet is voor mij. Nft’s zijn dat wel.

Dus startte ik een online zoektocht. Ik zocht bepaalde instagram topics op die daarmee verband hielden en google’de er lustig op los. Voor mij is kennis mijn hoogste goed, dus wou ik me vooral ook goed inlezen in het onderwerp alvorens er geld tegenaan te smijten. Net zoals bij crypto heb je in de NFT-wereld immers ook veel shit-projecten. Ik was dan ook heel blij een syllabus te ontdekken die alles haarfijn uit de doeken doet voor me. En bonus.. ik krijg er een aantal “hidden gems”projecten bij. Na veel veldwerk en op buikgevoel koos ik daar een project uit en kocht ik mijn eerste NFT aan. Happiness all around, uiteraard!

Een NFT newpsie…

 

Een heel belangrijke voorwaarde voor een goed NFT-project, is de volgers ervan en de “energie” die de volgers van de community steken in het project. Via het Discordkanaal kan je direct zien hoe “hot” de NFT is. Ik sluit me daar dan ook op aan.

 

Eager als ik ben, stel ik me voor in de Discord en vraag ik meer info over dat NFT-project (ja, er was toch nog wat onduidelijkheid). Iemand meldt zich aan en stelt voor me te helpen. In die chat stel ik veel vragen over het project maar in retrospectie merk ik op dat die persoon altijd bezig was over een QR-code voor open sea. Ik begreep er niets van. Achteraf gezien wou die persoon gewoon mijn “seedphrase” achterhalen van mijn metamask. That’s right, I had a scammer on my hands! Uiteindelijk niets aan de hand, maar het zette me wel eventjes met de voeten op de grond.

Ready? Set! Goooo

 

Na die scammer werd ik uiteraard veel voorzichtiger…

Door mijn komst in die nieuwe Discordgroep kreeg ik opeens veel popupmeldingen van nieuwe projecten. Even eager als altijd, besluit ik om er bepaalde projecten op na te lezen en zelf mijn onderzoek daaromtrent te doen. Na de gedane research besluit ik me lid te maken van een tweede project community. Een nieuw project met een goede roadmap waarbij er bovendien nog heel wat minting kon gebeuren (vergelijk dat proces maar met de geboorte van een NFT). Ik ben opnieuw heel blij! Het is immers net door bepaalde NFT’s te minten dat je de mogelijkheid krijgt aan bodemprijzen aan te kopen. Maar dan gebeurde het…

De dag waarop de minting start, krijg ik ’s morgens in Discord een privébericht dat ik al eerder mag minten. Gezien de voorwaarden, de site en de prijs allen dezelfde waren als bij het Discordkanaal, ga ik daar gretig op in. Ik betaal de NFT, doorloop de procedure en voel me geweldig. Het is me gelukt! Alleen… merk ik dat die NFT niet op mijn wallet staat…

Dan lieve lezer, besef ik dat ik wederom het resultaat was van een scam. “Damn, shit, fuck, pis kak!” Een kleine bloemlezing van de gedachten die door mijn hoofd zijn gegaan. Gelukkig was het maar een klein bedragje dat verloren is gegaan, maar ik baalde toch wel enorm.

Leergeld betaald? Heel zeker!
Gaat het me nog overkomen? Geen idee!
Maar ik ben toch weer een ervaring rijker…
En als ik met dit schrijven er kan voor zorgen dat jij er geen slachtoffer van wordt, wel dan ben ik al heel blij!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Share This