Bitcoin Technische analyse 05/08/2021

by | Aug 5, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Bitcoin dominance

S1: $36.130 – $37.700
S2: $33.465
S3: $31.000 tot $29.500

R1: $44.000
R2: $48.650 – $50.700
R3: $55.750 – $59.400
R4: $62.850 – $64.800

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse – 04/08/2021

Een nieuwe week, een nieuwe analyse van Bitcoin! In principe zelfs een nieuwe maand, en daar zagen we toch wel een potentieel sterke prijsactie verschijnen. We slaagden erin om boven het Monthly EQ te sluiten en een bullish orderblok te creëren.

 

Wat vertelt ons dit op de lagere timeframes?

Naar goede gewoonte gaan we van hoog naar laag, startend bij de weekly. We weten al enkele weken dat onze hoofd support zone zich bevond in de regio van $31.000 tot $29.000. Daar ontstond ook die mooie pump van de afgelopen periode. Als we zochten naar een eerste hindernis voor die pump kwamen we uit aan de resistance zone van $41.000 tot $41.950. De weekly slaagde er eerder nog niet in om erboven te closen. Dat is dus een duidelijke opdracht voor deze week om de pump aan te houden of opnieuw te falen en verder in ranging te gaan.

Ik wacht deze week zelf op signalen of de weerstand staat te breken of dat hij nog steeds sterk genoeg gevonden wordt. Houd er rekening mee dat als deze resistance zone niet duidelijk gebroken wordt, de regionen van $20.000 nog steeds in de kaarten zitten. In dat geval zijn we met deze move in principe gewoon wat liquiditeit aan het ophalen.

Het volgende lagere timeframe dat we gaan bekijken is de daily om wat korter op de bal te proberen te spelen. Daar merken we dat we een duidelijk signaal van een higher high hebben neergezet, die high werd afgebakend door de blauwe lijn op $41.370. Opdracht na een higher high te maken, uiteraard ook een higher low dat daar moet opvolgen.

In welke regio’s kunnen we hierop gaan anticiperen? Wel, ik houd voor mezelf de zone van het EQ van de range op $37.700 en de gebroken toppen op $36.130 in het oog als eerste opties. Zit hier niet genoeg kracht, dan kijk ik al een paar trapjes lager naar het level $33.465 van de support ranges. Als hij hier geen support vindt neem ik de volledige retracement van de pomp terug naar de origine in de zone $31.000 tot $29.500. Een van de support zones uitkiezen dus en tijd om te gaan aanvallen.

Welke significante levels komen we bij een opwaartse beweging verder nog tegen? Een eerste probleemzone kan gaan opduiken rond de regionen van $44.000. Daar niet veel meer boven ligt nog een duidelijke zone van $48.650 tot $50.700. En daar boven ligt dan nog de regio van de eerste lower high op de volledige chart sinds maart 2020, tussen de levels van $55.750 tot $59.400, op weg naar de all time high zone van $62.850 tot $64.800.

 

Conclusie

Op het hoogste timeframe (monthly), krijgen we zeer mooie signalen. Echter heeft zo’n grote timeframe wel wat tijd nodig om te vormen en zich op de meest ideale posities te laten opvullen. Op kleinere timeframes zitten we dus nog tegen weerstand

wat kan duiden op nog wat prijsactie om op die heel hoge timeframes naar die lage risico spots te gaan bewegen. Ik verwacht voor zelf deze week geen al te stevige dingen, eerder een test of de weerstand kan gaan breken of dat het nog even wat langer duurt allemaal.

Bulls VS Bears

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This