Bitcoin Technische analyse 12/08/2021

by | Aug 12, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Bitcoin dominance

S1: $39.300 – $37.600
S2: $33.300
S3: $30.900 – $29.500

R1: $46.470 tot $50.700
R2: $55.750 – $59.400
R3: $62.850 – $64.800

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse – 12/08/2021

Bitcoin houdt de kracht in zijn huidige move stevig vast, Wat zegt de combinatie van de oude en nieuwe data ons? Kunnen we verdere bullish prijsactie verwachten of kijken we naar een potentiële retracement?

Als startpunt nemen we de weekly erbij. Daar merken we meteen op dat we een close hebben gekregen boven onze gewenste $41.950 en zoals deze week verloopt lijken we dit level ook vast te gaan houden. Momenteel wordt er gevochten met een gebroken start van uptrend op $44.900 en een gebroken trendlijn waar de weerstand zich net boven de voornoemde $44.900 bevindt op $46.800. Dit zullen voor dit weekend de levels zijn om in de gaten te houden. Terugvallen tot $41.950 zelf en net ondergelegen $41.300 zijn zeker geen slechte tekens, maar eerder een poging om wat liquiditeit te
gaan tappen van gebroken levels.

Wanneer we wat dieper inzoomen op de daily kunnen we wat meer begrip van structuur en candlestick formaties krijgen. Hier zijn we momenteel in strijd om de top van een gebroken resistance zone te breken (paars). Ook ligt net boven dit level een kleinere dubbele range die meteen aansluit aan onze volgende resistance zone van $48.700 tot $50.700. Heel wat gevechten dus die voor ons liggen. Bekijken we het zoals vermeld, dan zitten we met een resistance zone van $46.470 tot $50.700. Bovenliggende levels opweg naar de all time high blijven nog steeds gelden, waar we de zones $55.750 – $59.400 en $62.850 – $64.800 opmerken als volgende key levels. De afgelopen 3 dagen merken we ook wat zijwaartse beweging op tegen deze levels. Een reden te meer dus om wat dieper te kijken. Betekent de zijwaartse fase een eerste distributie of een heraccumulatie/oplaadfase om de weerstand te doorbreken? Als we wat distributie krijgen met kleine retracement houd ik voor mezelf voorlopig 3 opvallende levels in het oog op de daily. Een eerste liquiditeit zone van $39.300 tot $37.600, de daaronder gelegen support van de ranges op $33.300 en de volledige retracement naar beneden toe, de origine van de uptrend in de regionen $30.900 tot $29.500.

Conclusie,

Zoals al vermeld zit Bitcoin dus opnieuw dichter bij weerstand dan bij steun. Wat dus betekent dat eventuele profit taking of shorts verantwoord zouden zijn. Al is het echter wel belangrijk om erbij te vermelden dat we nog steeds stevig in opwaartse trending zitten. Ik houd voor mezelf liever de optie open om wat ruimte te geven voor de weerstanden te doorbreken.

Bulls VS Bears

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This