Bitcoin Technische analyse 14/07/2021

by | Jul 14, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 14/07/2021

We gaan week 8 in qua sideways movement. De vraag is nu of er ondertussen al wat nieuwe signalen zijn die ons meer duidelijkheid geven of zitten we nog steeds in de afwachtingsmodus?

Nu de support range op de weekly al uitvoerig getest is geweest, ontstaan er toch wel wat meer bearish getinte signalen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat we nog steeds dichter bij support dan bij resistance zitten. Als we het volledig volgens de regels zouden doen, dan zou dit een reden kunnen zijn om longs in te plannen. Echter krijgen we op diezelfde supports toch wat meer tekenen van zwakte.

We zijn bijna in de helft van onze nieuwe week, benieuwd of dit de week van de breek zal zijn. Onze hoofdzone van interesse blijft nog steeds van kracht, deze ligt tussen de $31.000 tot $29.000. Wel krijgen we een soort van higher low signaal op $33.400 (waar we op moment van schrijven wel onder traden), maar we zitten nog steeds gevangen in die kleine onbeslistheidszone tot $35.790. Want net daarboven is toch wel de zone waar die bearish signalen zich manifesteren, we zagen afgelopen zondag tijdens de close ook een nieuwe weerstand gecreëerd worden.

Om stevig bullish te worden op de weekly hebben we opnieuw een run richting regionen $41.000 tot $41.950 nodig.

Voorlopig dus nog een ver van ons bed show. Ook het volume gaat nog steeds in compressie met een af te wachten expansiefase, komt dat volume in combinatie met een neerwaartse candle of juist een opwaartse? De expansie fase wordt volgens bepaalde berekeningen volgende week of de week daarna verwacht.

Zoals goede gewoonten gaan we door naar de daily

Hier krijgen we meteen bevestiging dat er zich meer bearish signalen beginnen te manifesteren. We zagen op 12 Juli een close onder de range (die er op de chart niet bijstaat, gelegen rond $33.300), in combinatie met een nieuwe opbouwende weerstandszone. Op de daily zien we een nieuwe nieuwe extra zone om te gaan aanvallen. Deze zal belangrijk zijn om terug van een neutrale mindset te spreken. De zone is gelegen van $34.700 tot $36.140.

Voor de rest is er weinig verandert. Indien we de main support van $30.000 breken, dan betekent dat de weg naar $20.000 openligt, met een eventuele tussenstop rond regionen $24.500 tot $22.000.  De eerstvolgende resistance na de eerder aangehaalde “nieuwe zone”, ligt nog altijd rond $41.300 tot $41.950. Op de kleinere timeframes merken wij ook dat er meer structuur naar de onderkant wordt gebroken dan naar de bovenkant, wat ook aansluit op short term bearish mindset.

Conclusie – Komt er na lange zijwaartse weken dan toch wat schot in de zaak? Voorlopig lijken de signalen meer tekenen van zwakte te bevatten. Het lijkt erop of de markt wacht op bevestiging op hogere timeframes, om een startschot te geven tot een grotere move. Zit je aan de juiste kant, dan kan je zeer mooie moves meepakken na zo’n lange compressie fases. Doe uiteraard altijd je eigen research en volg nooit blind andere mensen hun visies. De markt is en blijft de markt, wat betekent dat het onvoorspelbaar is, we kunnen er enkel maar op anticiperen. Trade safe!

Bulls VS Bears analyse

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This