Bitcoin Technische Analyse – 16.09.2012

by | Sep 16, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1: $44.950 – $41.950

S2: $39.200 – $37.570

S3: $33.300

S4: $30.900 – $29.500

R1: $51.730 – $52.990

R2: $55.750 – $59.400

R3: $62.850 – $64.800

 

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse – 16/09/2021

We zitten al in de helft van maand op de charts. Er is al heel wat beweging geweest, bij velen was er op 7 september zelfs een momentje van paniek. Wat zegt de huidige data ons?

 

Wat zegt de data ons?

Hoge timeframes gaan uiteraard voor, dus nemen we de weekly chart er als eerste bij. Zoals al vermeld, er is al wel wat gebeurd. Ondanks dat Bitcoin er vorige week zeer goed en duidelijk bullish uitzag is dat in velen die deze gedachten hadden in het gezicht opgeblazen. Een nieuwe zeer goede optie van steun werd volledig teniet gedaan en er werd zelfs een nieuwe vorm van weerstand gecreëerd. We zitten dus op de weekly momenteel met een redelijk grote hindernis van $46.500 tot all the way up tegen $52.930. Een zeer grote zone dus met heel wat vormen van weerstand dicht op elkaar. Een belangrijk level dus om aan te gaan vallen willen we verder trekken naar de volgende zone van weerstand in de regionen van de all time high van $58.100 tot $64.920. Support niveaus veranderen weinig, nog steeds zijn mijn eigen ogen gericht op 2 zones. De eerste de veelgenoemde $41.950 in afgelopen updates en de daaronder liggende en iets grotere zone van $34.300 tot de start van de stevige move op $29.300. Grote timeframes, grote levels, veel ruimte dus.

Een timeframe lager doorzakken naar de daily en zien of we daar van wat levels wat meer informatie kunnen krijgen. Daar zijn bij mezelf wel wat veranderingen ingevoerd qua levels. We nemen ze hier samen door. Allereerste beginnen we met een belangrijke eerste weerstand die gebroken is geweest, maar wel meteen een nieuwe zone maakte. Ik duid deze huidige zone voor mezelf aan van $51.730 tot $52.990. Daarboven liggende vormen van weerstand is niets aan veranderd zoals jullie zien op de bijgevoegde chart. Op vlak van groene support zones valt er niet veel nieuws te vermelden. Echter wat we wel zien op de daily is het gevecht met de dunnere bij elkaar gelegen witte banden van de ranges. We krijgen er opnieuw closes in, nog een niveau hoger en closes erboven zou uiteraard nog en mooier signaal zijn maar herinner u wel dat, zoals vermeld, op de weekly er nog heel wat andere obstakels zijn.

 

Conclusie

Het was even schrikken met de drop van Bitcoin op 7 september, maar tot zover lijken we nog geen continuatie van de drop te krijgen. Ook kregen we vanuit onze eerste groene buy zone op de daily nog steeds een mooie reactie. Op de kleinere timeframes nog steeds mooie tekens dus. Echter, op de grotere timeframes is nog heel wat werk aan de winkel!

Bulls VS Bears

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This