Bitcoin Technische Analyse – 20.08.2012

by | Aug 20, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

S1: $39.300 – $37.600
S2: $33.300
S3: $30.900 – $29.500

R1:  $46.470 – $50.700
R2: $55.750 – $59.400
R3: $62.850 – $64.800

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin lijkt de ruimte te hebben gevonden om een adem te nemen. Is de kracht uit de move verdwenen of zijn er bepaalde belangrijke levels waar we momenteel tegenaan schuren?

We starten zoals altijd met de weekly. Na de close boven $41.950 houden we met de close van afgelopen week ook mooi vast aan de range.

Wel hebben we nog geen kans gekregen om op te laden op voornoemde $41.950 zelf. Een eerste snel teken van kracht? Of wat voorbarig? Want tegenover onze trendlijn zien we wel een negatieve close, de trendlijn kunnen we momenteel enkel als weerstand gebruiken en niet als steun.

Ook het volume is al 3 weken opnieuw in dalende lijn en tot nu toe zagen we nog steeds geen uitblinkers qua volume. Misschien dus een teken dat lagere levels nog steeds mogelijk zijn? Waarnaar kijken we dan? Qua support hoorde u het mij al zeggen, $41.950 werd overwonnen en daarop de meest ideale positie is uiteraard een retest.

Ik duid hem aan als de regionen $41.950 tot $41.325, de combi van de range en een gebroken liquiditeits zone. Zeker een goede optie dus om een eerste poging te doen op de weekly. Daaronder kijken we al meteen een stukje lager, opnieuw terug richting regionen 33 tot 30k, meer specifiek van $34.280 tot $29.180.

Het eerste weerstand niveau ligt op weekly zeer dichtbij, het EQ ligt daar te wachten op $50.151. Verslaan we dat ligt ook hier een mooie potentiële weg open richting all time high regionen $58.250 tot $64.800. Maar eerst nog wat werk aan de boeg dus! 

Kunnen we op de daily al wat waarnemen of we eerder naar afwijzing kijken of naar een nieuwe poging tot doorbraak? Ook hier zien we meteen een gebroken trendlijn verschijnen, wachten op de candle van vandaag of we ook een volledige body close erbuiten gaan krijgen als volledige bevestiging. Voorlopig schuren we op daily tegen een redelijk grote zone tegen, de combinatie van de kleinere ranges band + de rode zone, beide samengenomen geteld van  $46.470 tot $50.700.

Door de rest van de consolidatiefase verandert er voor de rest ook weinig aan de levels. De volgende resistance niveaus die we vinden bij het een eventuele doorbraak liggen van  $55.750 tot $59.400, en van $62.850 tot $64.800. Langs de andere kant, de vormen van support, houd ik voorlopig dezelfde levels aan. We zitten momenteel op een key level met ook wat gecreëerde support, maar aansluitend op de weerstand dus volgend genoemde levels lijken me iets veiliger.

Eerste support kunnen we vinden van $39.300 tot $37.600, daaronder een mooi level van de ranges op  $33.300 en de lager gelegen liquiditeitszone van $30.900 tot $29.500.

Zoals eerder vermeld, Bitcoin zit in een kleine consolidatiefase, wat ademruimte om een nieuwe move te bepalen. Krijgen we een kleine distributie of een her accumulatiefase? Bij een breuk langs de juiste kant weten jullie dus nu ook naar welke levels wij kijken.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This