Bitcoin Technische analyse – 23/09/2021

by | Sep 23, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1: $41.950
S2: $39.200 – $37.570
S3: $33.300
S4: $30.900 – $29.500

R1:  $44.650 – $42.820 
R2: $51.730 – $52.990
R3: $55.750 – $59.400
R4: $62.850 – $64.800

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse – 23/09/2021

Afgelopen week kregen we opnieuw een stevige daling om onze gedachten over te delen, wat ook resulteerde in wat verandering van levels op bepaalde timeframes. We nemen ze hier even samen door!

WEEKLY

Zoals wekelijks analyseren we eerst de weekly. Daar had ik voor mezelf 2 zones aangeduid van koop interesse. De eerste stond aangeduid van $43.340 tot $41.390. Maar door de recente dip viel dit uit op een stevige stop loss jacht. We gingen er wel stevig onder maar hebben op moment van schrijven toch wel nog wat reddingsactie gezien waardoor we ons net boven die voornoemde zone bevinden. Wat we wel krijgen als we niet kunnen closen boven $46.025, is opnieuw een negatieve candlestick formatie. Het zou dus kunnen dat we nog niet meteen een stevig recovery signaal zullen krijgen. Maar nog 3 dagen en enkele uren te gaan dus, geen vroegtijdige conclusies trekken. De eerder genoemde support zone zit daar ook nog steeds waardoor ik voor mezelf $41.950 als een belangrijk level aanduidt. Houden we al deze levels niet vast heb ik voor mezelf een 2de zone aangeduid van $34.340 tot de volledige retracement naar $29.330.

DAILY

Wanneer we een stapje dieper gaan kijken op de daily zien we wel wat verandering qua gekleurde zones. De prijsactie heeft een dip gekregen plus een close tot onder onze eerste groene support zone van $44.650 tot $41.950, in principe verandert deze dus naar resistance. Al kunnen we momenteel wel opmerken dat we opnieuw een close kregen boven $41.950. Nu is het een range support level in combinatie met een bullish candlestick formatie. Zoals u het al hoort, hebben we opnieuw te maken met gemengde signalen. Maarja, anders zou Bitcoin niet Bitcoin heten. Omdat de dip tot daar beperkt is gebleven verandert er uiteraard ook niets aan lager of hoger gelegen levels van support of resistance (zoals jullie kunnen zien op de chart als in de legende bij de levels). Zo zien jullie ook op de chart ook 2 lokale trends staan om in het oog te houden, de drop en de reversal aan de onderkant in combinatie met de bullish candlestick formatie.

 

Conclusie

Zeven september kregen we onze eerste drop en nu lijkt er een eerste signaal van voortzetting te zijn. Echter worden de drops steeds vergezeld door mooie buybacks wat kan lijden tot “mixed signals”. Het waren opnieuw wat bewogen weken. Bij mijzelf lijken de nodige hints er te zijn om te concluderen dat een retracement naar de regionen van de vorige stevige dip zeker in de kaarten te zit. Dan praat ik vooral over de weekly levels, de grotere timeframes.

Bulls VS Bears

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This