Bitcoin Technische analyse 26.08.2021

by | Aug 26, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1: $44.950 – $41.950
S2: $39.200 – $37.570
S3: $33.300
S4: $30.900 – $29.500

R1: $49.600 – $50.700
R2: $55.750 – $59.400
R3: $62.850 – $64.800

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse – 26/08/2021

Ons vermoeden bij de vorige update werd bevestigd. Bitcoin lijkt wat ademruimte te nemen en we zagen afgelopen week geen al te grote trend voortzetting meer.

 

Wat zegt de data ons?

Naar goede gewoonte, hogere timeframes krijgen voorrang. We nemen opnieuw de weekly erbij. Daar merken we meteen op waarom we moeilijkheden ondervinden om vlot voort te trekken. Op moment van schrijven hebben we onze eerste afwijzing op het EQ van de range al gekregen. Deze ligt op $50.151, de eerstvolgende stevige noot om te gaan kraken dus! Krijgen we tegenover dit level een bullish close, pas dan lijkt de weg richting de regionen van de all time high open te liggen. Volgende significante resistance vinden we pas in de regionen $56.000. Op vlak van support op de weekly zitten meerdere traders nog op hun honger. Het belangrijke level $41.950 werd al enkele weken geleden geflipt van weerstand naar steun en tot op de dag van vandaag kregen we nog geen bullish retest. Ik zou voor mezelf zeer graag de reactie zien op de zone $41.950 tot $41.400. Ook het volume zit nog steeds in dalende lijn wat een beetje meer
bevestiging is dat een retracement voorhanden is.

Let wel op, ook al zitten we momenteel vol tegen weerstand, we zitten nog steeds in een uptrend fase. Dan zoomen we een paar niveau’s in op de daily en ook daar merken we meteen op dat we de weerstand uitvoerig aan het testen zijn. Op beide timeframes, weekly en daily, dus tegen weerstand. Nog wat bevestiging voor een eventuele retracement dus. Zal de trending sterk genoeg zijn of haalt de weerstand het voorlopig?

Net zoals bij de weekly is het volume hier ook nog steeds niet om warm van te worden. Resistance op de daily noteren we van $49.600 tot $50.700. Daar ligt dus in combinatie met de weekly het struikelblok van het moment. Uiteraard verandert aan de daarboven gelegen
weerstanden niets. Echter, voor mogelijke supports maak ik wel wat aanpassingen. Een eerste mogelijke groene support zone zien jullie op de chart aangeduid van $44.590 tot $42.750. Wat merken we op, net daaronder ligt diezelfde $41.950 zoals op de weekly, dus maak ik graag mijn zone net dat beetje groter. Voor de daaronder gelegen support zakken we meteen verder door naar $39.200 tot $37.570. Halen we deze beiden niet, dan hebben we nog 2 levels die voorlopig ver van ons bed liggen maar we kennen Bitcoin en zijn gigantische moves al. Eerste level noteren we op de range op $33.300 en dan komt de laatste linie van verdediging van $30.900 tot $29.500.

Conclusie

Voorlopig verwacht ik zelf een kleine retracement. Het zou zeker niet misstaan na de stevige run omhoog van de afgelopen weken. Met een grote ‘maar’ erbij, we begeven ons momenteel tegen weerstand maar zitten in een stevige uptrend fase. Het is maar de vraag welke momenteel de sterkste is!

Bulls VS Bears

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This