Bitcoin Technische analyse 28/07/2021

by | Jul 28, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Bitcoin dominance

S1 : $29.900
S2 : $24.500 – $22.000
S3 : $20.000

R1 : $41.950
R2 : $44.000
R3 : $48.700 – $50.600

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Een zeer stevige twist op Bitcoin sinds onze update van vorige week, waar belangrijke daily levels gebroken waren. Meteen de dag daarna zagen we de intentie van een pomp ontstaan van een mooie 30%. Van waar kwam deze pomp dan wel?

We starten op het weekly timeframe. Hier zitten we nog steeds in die goede support zone van $31.000 tot $29.000, met afgelopen week weer een perfecte aanraking op die $29.000. Dit was het ultiem laagste puntje van deze mooie beweging.

Ook kregen we in het opzicht van candlestick patronen een zeer mooie close; een bullish orderblok. Die combinatie zorgde ervoor dat we meteen konden doortrekken naar onze eerste significante weerstandszone van $41.000 tot $41.950. Dat was dus ook de move die ik de afgelopen week aanhaalde om onze mindset terug bullish te gaan kunnen switchen. Tijd om deze levels dus stevig aan te vallen.

Verwacht ik dat dat nu al gaat gebeuren? Niet persé, dit kan ook enkele weken gaan duren uiteraard.
Maar van waar kwam die pump dan opeens vandaan? Wel, op kleinere timeframe werd de structuur gebroken maar op grote timeframe werd dit vastgehouden, en zoals we weten hebben grotere timeframes altijd voorrang.

Vervolgens gaan we even inzoomen op het daily timeframe, om te zien hoe het daar zit met die gebroken levels.

De support op $29.900 werd dus gebroken, en kon in principe als weerstand gebruikt worden. Zoals we uiteraard al weten, heeft deze hier geen effect gehad. Maar ook daarom is het nu belangrijk dat Bitcoin zijn sterkte kan aanhouden en mooie hogere structuur kan vormen. Net omdat het eerste level gebroken is, kan dit een teken van zwakte betekenen als we opnieuw in deze regionen komen. Ondanks dat, laat ik toch $29.900 staan als vernoemenswaardig level voor de toekomst, we moeten de reactie afwachten. Wat daaronder nog tevoorschijn kwam weten we ook al; de weg naar $20.000 met enkele tussenstops, ligt nog steeds voorhanden.

We mogen nooit te vroeg victorie kraaien, zeker als we er rekening mee houden dat er ook weer een monthly close aankomt (herinner u, hoge timeframes hebben voorrang). Welke levels zoeken we dan op de daily uit als mogelijke weerstand zones? Wel ook hier zitten we zeer dicht bij weerstand die met de voornoemde levels van de weekly chart overeenkomen, de zones rond $41.950.

Eerste opdracht is om deze te breken dus, en daarna terug regionen $44.000 te gaan aanvallen en door te trekken richting regionen $48.700 tot $50.600

Conclusie, nieuwe spanning in de markt. Er is stevig wat geldstroom nodig geweest om deze move te manifesteren. Krijgen we meteen vervolging om nog harder door te trekken of gaan we zorgen voor wat meer accumulatie patronen?

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This