Blijven geloven in jezelf, daar start alles mee!

by | apr 2, 2021 | Community Blog, EVI

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Wie mijn vorig blogbericht heeft gelezen weet dat ik kort het onderwerp rond zelfvertrouwen en mindset heb aangehaald. De afgelopen week heb ik vaak moeten terugdenken aan dat thema.

 

Afgelopen dinsdag startte het allemaal.

Zoals altijd kijk ik om 19u eens mijn zes-uren timeframe na om mijn orders te plaatsen. Ik hou de steunlevels en de orderblocks in het oog, kijk naar de trendlijnen, plaats een stoploss en klaar is het. Enkele uren later, om zes uur ’s ochtends meer bepaald, kijk ik mijn telefoon na en zie ik opeens 20 berichten staan van de pileusbot. Allemaal orders afgesloten met verlies. 

Verwondering maakt plaats voor nieuwsgierigheid en een groot gevoel van last. Die ochtendyoga laat ik even voor wat het is (I know, niet het beste plan), en kruip direct achter de laptop, want ik moet weten wat zich hier heeft afgespeeld.

“Als Bitcoin niest, krijgen alts de griep… “

Ooh ja, juist. Die zegswijze had ik over laatst nog gehoord bij de community call en illustreerde op dat moment, voor mijn laptopscherm, pijnlijk de realiteit. Bitcoin, the mother of all currencies, heeft gesproken.

“Shit, shit en nog eens shit “een bloemlezing aan ideeën die op dat moment door mijn gedachten voorstelden. Maar, no worries. We zetten gewoon direct lagere orders om de alts op te pikken. Op die manier kan ik nog mooie trades maken. Zo gezegd, zo gedaan. Alle orders werden geplaatst.

Groot was mijn frustratie wanneer ik enkele uren later weer 16 pileusberichten had waarbij orders met verlies werden afgesloten. And again, Bitcoin had gesproken.

Op dat moment had ik er genoeg van. Ik wou me niet nog eens verbranden dus besloot ik niet meer te traden. “Want stel je voor dat ik nog meer verlies maak? Wat dan?”

Dit is een punt dat heel veel traders bereiken, vermoed ik. Het punt waarop je verschillende verliezen na elkaar maakt en niet meer wil traden… Uit angst om nog meer te verliezen. En dan, dan twijfel je ook nog eens aan jezelf.

“Kan ik het wel echt? Heb ik niet vele Lucky shots gehad?” Ja, het is allemaal de revue gepasseerd.

 

Wat heb ik gedaan?

 

Na enkele uurtjes (ik denk welgeteld twee) neem ik er terug de charts bij en ga ik na waar ik fouten gemaakt heb. En ik leer bij, ik leer heel veel bij.

Ik voeg aan mijn tradingcharter de regel toe dat ik als eerste stap steevast ga kijken naar Bitcoin en haar dominantie. En dan ga ik verder.

Want ik trade graag en vind die uitdaging geweldig leuk voor mezelf.

En waarempel, een dag later heb ik al mijn verliezen goed gemaakt.

En dan bedenk ik hoe belangrijk het is te waken over je eigen gedachten en emoties bij het traden. Want aan emo- en revenge traden heb je niets. De markt spaart je niet. De markt wacht niet tot je er zelf terug klaar voor bent. De markt zorgt er niet voor dat jij profits maakt. In vele opzichten is ze meedogenloos eigenlijk. Dus is het belangrijk om als trader de juiste technische en fundamentele bagage mee te hebben. Maar dat alles baadt niet als je jezelf, jouw emoties en jouw denken niet onder controle kunt houden. I know, geen makkelijke opgave. Maar zeker niet onoverkomelijk!

Wil je weten hoe ik dat doe? Hou dan mijn volgend blogbericht in de gaten.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This