Crypto, een echte rollercoaster!

by | jan 22, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Ken je dat? Bij een spannend moment in de film je ogen sluiten en vurig hopen dat er niets ergs gebeurd? Of bij het passeren van een tegenligger in een heel smal straatje je lichaam wegdraaien, ervan uitgaande dat de auto meedraait en niets raakt? Op zo’n moment ben ik er echt van overtuigd dat ik het lot kan veranderen. Dat de vurige wens om niets te raken genoeg is om dat ook daadwerkelijk te laten gebeuren..

Ik lijk wel een junkie!

Hetzelfde fenomeen deed zich bij mij voor, afgelopen weekend toen ik de chart van Bitcoin bekeek. Een chart die met de minuut precies meer en meer hoogtemeters pakte. Hoogtemeters die zelfs de almachtige Wout van Aert moeilijk zou bedwingen (hij is dan ook veruit de enige naam die ik ken in het wielercircuit).

Ik betrapte mezelf erop dat ik op een bepaald moment de neiging had om mijn ogen te sluiten voor een verdere stijging. Want “what goes up, must come down”. Dus controleerde ik elk uur de grafiek, wachtend op de val. Discord, Telegram,… ik zat er aan gekluisterd als een echte junkie.

 

En hoewel een zondag heilig is voor mij, in termen van familietijd, kon ik me toch moeilijk bedwingen om de community call niet te volgen. 

Die call bracht verlossing, de eerste tekenen aan de wand waren er. De experts ter plekke voorspellen een daling. OEF! Eindelijk een correctie die de grafiek “gezond” maakt. Ja, je leest het goed! Een daling is net iets gezonds. Ik, en blijkbaar ook de overgrote meerderheid van de cryptonoobs, dachten voordien altijd dat een daling net iets slecht is. Who knew?

Wees niet hebzuchtig en heb minder last van je emoties!

En dus… Zo gezegd, zo gedaan. Maandagmorgen open ik mijn foon en zie ik de “lijntjes”, zoals mijn kids het benoemen, een daling van 20% weergeven. Ik besluit nog wat te shorten. Daar haal je immers de meeste winsten uit. Ik bepaal mijn take profit-levels, zet een stoplosske aan de hand van tekenwerk (thank God voor die goeie opleiding!) en laat de order gewoon lopen.

Als ik enkele uren later, nee wat zeg ik, een uurtje later mijn bot open, zie ik dat mijn order afgelopen is. Een perfecte set-up, was het niet omdat ik mijn stoploss net iets te strak had gezet. Damn, fuck, merdi, shit… Mooie woordjes die allemaal gezellig mijn hoofd kwamen binnenvliegen. Met de daarmee gepaard gaande emoties, uiteraard…

En dan zeg ik tegen mezelf dat ik me niet zo moet aanstellen. Ik troost me met de gedachte dat ik toch wel iets van winst heb gepakt. En dan pas besef ik hoe “greedy” een mens kan worden op zijn profits. Ter plekke neem ik me voor tevreden te zijn met de winst die ik pak, hoe klein het soms ook mag zijn. 

Want dat spaarboekje? Dat brengt nog veel minder op!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This