Crypto is een rollercoaster van emoties

by | May 14, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Deze periode staat bij mij in het teken van rust en ontspanning. Niet dat ik daar echt actief naar op zoek ben, of dat ik het zo gepland heb. Ik ben gewoon één van die “Lucky bastards” die een lichaam als seingever heeft. In het verleden is dat overigens al meerdere malen gebleken; ofwel word ik ziek, ofwel word ik op één of andere manier gedwongen om stil te staan (die pijnlijke whiplash en maandenlange rust staan daarbij nog heel duidelijk in mijn geheugen gegrifd).

 

Vandaag is het anders; zwaar zieke familieleden en een tollend hoofd manen me aan tot stilstand. Exact hoe het eigenlijk moet zijn; want het is net die rust en stilstand die zorgen voor verdere ontwikkeling.

Een mooie vergelijking met onze cryptowereld; waarin onverdeelde groei en snelheid gewoon niet mogelijk is. En waar er soms moet worden bijgetankt om verder te kunnen groeien.

Maar net daar knelt het schoentje….

Die onvermijdelijke stilstand (ook wel ranging) genoemd, en een retest (of twee-drie) kunnen zodanig op een traders gevoelssysteem werken. Dus wat doe je daar dan aan?

Wel, besef is de eerste stap!

 

Besef dat je gevoelens hebt die opspelen. Die gevoelens kunnen positief en negatief zijn en hebben elk een bepaalde frequentie (that’s right; een gevoel is niets anders als een verspreiding van energie in jouw lichaam).

Hoe hoger de frequentie van jouw gevoel is, hoe aangenamer het gevoel is voor jou. Liefde wordt daarin gezien als de hoogst mogelijke frequentie.

Je kan nu waarschijnlijk al raden wat een lage frequentie teweeg brengt bij jou? Juist ja, een belabberd en slecht gevoel. Depressie staat niet voor niets als laagste genoteerd op die emotionele ladder!

Waarom is dat nu belangrijk voor jou als trader?

Wel, hier komen we bij de kern! Want jouw gevoel oefent een belangrijke impact uit op jouw denken en beslissingen. Ga voor jezelf maar eens na welke gedachten opspelen als jij je slecht voelt…

 

En wat denk jij als jij je super voelt?

Ik durf te wedden dat er hier grote verschillen zijn, toch?

Vertaal dat dan nu eens naar het tradingverhaal (ja nu is de moment aangebroken om zelfreflectie au fond toe te passen 😉 ).
Als jij een offday hebt, hoe gaat jouw trading dan? Ben je snel geïrriteerd en wil je snel geld proberen te verdienen?

Vind je nergens een goed instapmoment? Zie je alles heel bearish in? Of heb je helemaal geen zin om te traden?

En wat gebeurt er als je je net geweldig voelt? Neem je dan veel risico’ s bij het traden? Zie je alles net heel bullish?

 

Wat heb ik gedaan?

 

Dat, net dat besef, is van onschatbare waarde. Want op die manier kan je bij eenzelfde grafiek net verschillende keuzes maken omwille van jouw emotionele toestand op het moment van traden! En dat verklaart direct waarom je net, bij het bestuderen van bepaalde trades in retrospectie, je afvraagt wat je nu in godsnaam bezielde om een bepaalde trade te plaatsen.

Maar er is meer, nog veel meer. Want jouw denken oefent op zijn beurt ook impact uit op jouw gevoel!

Wil je daar meer over weten? Check dan volgend blogbericht 😉

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This