Educatie boven alles!!

by | feb 12, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Herinner jij je nog het moment dat je als kind geweldig enthousiast werd als je van je oma een snoepje kreeg? En hoeveel groter de euforie was als je er plotseling nog een tweede mocht kiezen? Dat gevoel had ik ineens een tijdje geleden, toen ik al mijn trades een fel groen kleurtje zag krijgen. Een gevoel van oprechte trots op mezelf, gemengd met een goede dosis enthousiasme, maakte zich meester van mij.

Herhaling en automatisme is de sleutel tot succes!

Enkele dagen eerder besloot ik immers om alle basisbeginselen van het traden nog eens onder de loep te nemen.

Ik herinner me nog goed hoe ik enkele maanden geleden de lessen rond cryptotrading aanving. Juist recupererende van Corona, echt moe en met een hoofd gevuld met kennis die voor mij enorm abstract was. En abstract en ik, dat gaat moeilijk samen…

De beslissing om die lessen opnieuw te overlopen was waarschijnlijk één van mijn beste ideeën tot nu toe. Want opeens vielen er kwartjes, of om het in cryptostijl uit te drukken, mijne satoshi viel, en ik kreeg weer nieuwe inzichten.

Inzichten waar ik dankbaar gebruik van maakte de voorbije week. En met succes, dat mag ook zeker gezegd worden! Eigenlijk besef je dan pas echt hoe weinig kennis je eigenlijk echt opneemt in de lessen. En hoe belangrijk het is om te blijven investeren in je eigen kennis, zelf als dat betekent om bepaalde basislessen nog eens opnieuw door te nemen.

Ondertussen heb ik ook de lessen van fundamentele analyse er bijgenomen.

Waarom? Puur omdat het voor mij moeilijker blijft om te traden op coins die ik niet echt ken (noem het maar een bizar kantje van mezelf). Daarom heb ik besloten om mij uitsluitend te richten op vijf coins die ik tot op het bot wil leren kennen. En dat, beste lezer, is het proces dat nu gaande is…

Om alles nog beter te leren doorgronden, om echt de pro te worden die ik zo graag wil zijn…

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This