Het is weer zo ver, iedereen praat erover!

by | feb 19, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Je hebt het waarschijnlijk al ervaren, maar Bitcoin en de ganse crypto-industrie is momenteel HOT. En dat is niet eens te zwaar uitgedrukt…

Overal duiken newsflashes op, de ene is al wat beter van kwaliteit dan de andere. Zo heb je nu ook celebrities die investeren in crypto of betalingen aanvaarden in Bitcoins (waarvoor dank Elon). Uiteraard mondt dit uit in een groeiend aantal cryptonewbies onder ons die graag snelle winst willen maken.

Het is weer die tijd…. 

En dan, plots, word jij zelf ook gebombardeerd tot crypto-expert en komen allerhande vragen jouw kant uit. Over wat nu een goede coin is, welke instaplevels goed zijn, of er nu al beter winst kan genomen worden, hoe ver een coin nog zal stijgen. Ja, heel even voel ik me uitermate speciaal…

Maar tegelijkertijd ervaar ik vooral een gevoel van last. Want ik geloof heilig in het “do it yourself-principe”. Niet alleen omdat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor je geld, maar nog meer omdat geen enkele persoon jou met zekerheid kan zeggen hoe een markt evolueert. En zo kan een foutief advies jou ineens veel geld kosten… Wie ga jij daar dan verantwoordelijk voor achten? Jezelf, of de persoon die jou het advies gaf? Het antwoord op die vraag weet je al wel ;-).

Bovendien…

Tussen ons gezegd en gezwegen… het is DE MAX als je goeie trades zelf leert nemen. En als je dan een coin exact ziet doen wat jouw analyses voorspellen voel je je echt de koning(in) te rijk. Maar meer nog, het is zo fijn vertoeven in de ganse cryptowereld, een wereld die jou met alle plezier wil helpen en waar je veel sparmogelijkheden hebt met andere experts.

Ja, de bluts en de buil, die moet je er bij nemen. Meer nog zelfs… Verliezen incasseer je, en dan sta je op en doe je verder. Niets blijft immers alleen maar positief. Cause without the dark, one can not see the light (toch schoon hè, die quote).

En last but not least… Weet jij wat voor mij DE belangrijkste les is in de ganse cryptowereld?

INVESTEER NOOIT MEER GELD DAN JE BEREID BENT TE VERLIEZEN! Dat maakt dat het er voor mij nog weinig toe doet of een trade me 50€ verlies of net 300€ verlies oplevert. Omdat ik het investeringsgeld echt beschouw als geld dat ik eigenlijk niet nodig heb. En daardoor beste lezer, kan je net heel objectief blijven bij het maken van trades. En daardoor win je uiteindelijk nog het meeste. Het merendeel van de tijd toch alleszins :-).

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This