Nils leert traden bij Stijn! Volg zijn avonturen…deel 3

by | jan 20, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Een speciale avond was dat, die derde les. 21 december 2020 ofwel de inversed date 21-12-2020. Bijkomend stonden die dag Pluto en Saturnus op één lijn met onze planeet. Dat beloofde een kosmisch geladen les te worden!

Let’s play a game!

Na de vorige les waren er gelukkig twee rijkelijk gevulde AMA sessies geweest waarbij de theorie omgezet werd in de praktijk. Dankzij het trading game dat we speelden, kregen we de kans om de opgedane inzichten van de vorige les toe te passen.

Met zijn quizmaster hoed op en bijhorende stem fietsen we door een lukraak gekozen coin dankzij de replaytool van Trading View. Candle per candle krijgen we te zien en mogen we zelf aangeven wanneer we een order willen ingeven. Heel simpel eigenlijk, duiden we zelf aan op de chart waar we onze long- of short-order willen starten met bijhorende stop-loss en targets voor winst van de tafel te nemen.

Een heel doeltreffende manier eigenlijk om je kennis en tactiek te testen en simpeler qua opzet ga je het niet vinden. We leren ook van elkaar want Stijn vraagt geregeld waarom we iets doen. Eerlijk toegegeven gaan we daar allemaal wel eens duchtig de mist in. Maar daarvoor doen we het natuurlijk. Niet beter geleerd dan uit je eigen fouten en de inzichten die daaruit voortvloeien.

En gelukkig spelen we nog maar en doen we het zonder echte inzet. Uit de eerste les herinner ik me nog dat Stijn zei, de replaytool is uw beste vriend. Testen en backtesten is het adagio van de trader die Stijn uit zijn opleiding wil doen afstuderen.

Wat een trader nooit uit het oog mag verliezen

In die derde les ontdekken we verder welke patronen we kunnen vinden in de charts, hoe we die zouden kunnen interpreteren en daarmee aan de slag kunnen gaan. Veel van die inzichten komen ons al bekend voor, want Stijn deelt ze graag en gretig elke zondag tijdens de Trade Premium community call.

Voor al wie die nog niet heeft bijgewoond, bij deze een uitnodiging. Voor al wie ondertussen reikhalzend uitkijkt naar de Bitcoin TA-update van Stijn, zijn termen als rising channel, line in the sand en swing failure patterns, geen exotische termen meer maar wekelijkse zoete koek.

Voor mij persoonlijk vallen er tijdens deze les weer verschillende puzzelstukken op de juiste plek.

 

 

Wat een trader nooit uit het oog mag verliezen zijn de externe parameters die de charts beïnvloeden. Daarom kregen we deze week dan ook veel info te verwerken over welke invloed bijvoorbeeld de dominantie van koningsmunt Bitcoin op de hele cryptomarkt heeft en hoe dat altijd gevolgen zal hebben voor altcoins.

Ook het volume dat er in coins verhandeld wordt, kan een goede indicator zijn die je kan helpen bij het interpreteren van de charts.

Hoe de plaats van de planeten de charts beïnvloeden bekeken we niet, maar dat die de week nadien onze goede vriend Bitcoin nog van 22k naar 34k ging knallen, dat had ik persoonlijk niet durven uitspreken. Het stond alleszins niet in de sterren geschreven, maar was wél een mogelijkheid waar Stijn rekening mee had gehouden!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This