Technische analyse Bitcoin 07/04/21

by | Apr 7, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden?

Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

Nu we afgelopen weekend een nieuwe maand alsook het 1ste kwartaal hebben afgesloten is er weer heel wat nieuwe data beschikbaar om te gaan bekijken. Kort samengevat, de grote timeframes zijn nog steeds enorm bullish. We sloten boven de nodige levels om nog steeds verder op zoek te gaan naar nieuwe high’s. Maar uiteraard sluit dit geen eventuele drops uit. Laten we de data eens bekijken. 

Op weekly krijgen we nog steeds geen close boven $58.382,8, waardoor we hier al meteen de bevestiging krijgen dat een drop absoluut nog in de kaarten kan zitten. Meest logische target om support te gaan opbouwen lijkt daardoor nog steeds tussen $53.000 en $50.150 te liggen. Met eventuele diepere drops tot $45.000 maar daar willen we absoluut geen candle closes onder zien. De eerste resistance die kennen we al, $58.382,8. Wat kunnen we daarna verwachten? Vooraleer we opnieuw naar ongekende terreinen kunnen gaan moeten we ook opnieuw die all time high van $61.844 aanvallen en boven closen. Ook het volume blijft stelselmatig afnemen waardoor we nog wel even gaan kunnen wachten op een nieuwe pomp move op weekly basis.

Ook op daily zien we die twijfelachtige signalen over de verderzetting van de pump naar boven. We zagen overal nieuwsberichten verschijnen over de verderzetting naar een all time high maar het verdikt lijkt voorlopig nog steeds op zijwaartse prijsbeweging neer te komen. We hebben stevig wat moeite rond die $60.000. Op mijn grafiek is een opgebouwde resistance af te lezen in de range van $60.100 tot $58.382,8. Die laatstgenoemde heeft een mooie overeenkomst met de weekly. Dit is voor de komende periode het hoofddoel om boven te gaan sluiten om dan ook hier opnieuw een aanval richting all time high van $61.844 te gaan inzetten.

Waar kunnen we support gaan verwachten als we falen in deze opdracht? Wat voor mij momenteel iets meer in de kaarten lijkt te zitten dan meteen te pumpen. Dan kijken we hiervoor als eerste optie naar $55.800 tot $54.800 al lijkt mij een verderzetting tot $52.620 tot $51.215 een iets meer logische stap om in het oog te gaan houden. Ook hier willen we absoluut geen candle closes zien onder laatstgenoemde $51.215. 

Conclusie, mijn mening verandert voorlopig niet. Ik bekijk Bitcoin meer als een zijwaartse bewegende markt en kan zich daar absoluut nog even in gaan verder bewegen. Telkens als we hier wat stabiliteit kunnen vinden met een correlatie van Bitcoin dominantie en externe parameters van altcoins kunnen we de altcoin hun ding zien doen. Traders opportuniteiten liggen dus voorlopig meer bij de alt’s dan Bitcoin.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This