Technische analyse Bitcoin 07/07/2021

by | Jul 7, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Bitcoin dominance

S1: $30.000

S2: $24.500 – $22.000

S3: $20.000

 

R1: $41.950

R2: $44.000

R3: $49.600 – $50.700

R4: $55.800 – $59.300

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 07/07/2021

We bewegen ondertussen al bijna 7 weken zijwaarts op de Bitcoin chart. We krijgen wekelijks signalen dat de bodem is bereikt, maar ook dat de top is bereikt.

Kunnen we ondertussen al iets meer zien op onze grafiek?

Afgelopen week hadden we een kleine samenvatting van de monthly’s en hier zagen we dat er heel wat werk is om opnieuw bullish te worden. Is de weekly opweg om sommige van deze levels te gaan invullen? Wel, kort samengevat, ook hier blijft het wat gissen momenteel. De fervente traders onder ons die zondagnacht zaten te wachten op de close zagen dat er de laatste uren een push werd gedaan op de kleinere timeframes. Uiteindelijk, werd dit allemaal in het laatste half uur teniet gedaan.

Op het moment van schrijven zitten we op de weekly in een kleine “onbeslistheidszone”, rond een support van $33.400 en resistance van $35.790. Een eerste signaal om daarboven of onder te closen zal ons wat meer info geven. Verder blijven alle andere zones  gelden. De “main range” qua support ligt hier nog steeds op  $31.000 tot $29.000. Wanneer we een positieve close krijgen, ligt de weg redelijk open richting de nieuwe aan te vallen resistance van $41.300 tot $41.950. Als we de compressiefase in termen van volume erbij nemen, zien we dat er op hoge timeframes nog wel wat ruimte is om gedurende 2 tot 3 weken saaie zijwaartse prijsactie te zien. 

We merken wel dat we dichter en dichter bij de fase komen dat een expansie onvermijdelijk wordt.

Zien we op de daily verandering in onze support en resistance zones?

Ook hier valt weinig te vermelden. Main support is $30.000, als we deze breken dan ligt de weg naar $20.000 open, met eventuele tussenstops rond regionen $24.500 tot $22.000. De eerste resistance zones liggen gelijk met de weekly in de regionen $41.300 tot $41.950. Wel zien we opnieuw een mooie compressiefase ontstaan die eventueel zelfs deel zou kunnen uitmaken van een soort bear pendant. 

Conclusie – Zeer veel volatiliteit de afgelopen periode, zeer veel opwaartse en neerwaartse bewegingen op lagere timeframes. Voor de doorwinterde trader zeer veel kansen. Echter voor de long term investeerder is het nog steeds wat op de honger blijven zitten. Duidelijke signalen ontbreken, zeker op de hoge timeframes. We zitten nog steeds dichter bij steun dan bij weerstand wat een goed teken in. Echter wordt die support nu toch wel zeer uitvoerig uitgetest .

Bulls VS Bears

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This