Technische analyse Bitcoin: 10/02/2021

by | feb 10, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1: $41.950

S2: $39.800 – $37.400

R1 : $46.795 (potentieel)

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Allereerst zouden wij jullie er op attent willen maken dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden. Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

Op 08/02/2021 sloten we opnieuw een weekly candle af die ineens ook de hoogste close tot nu toe was. Mogelijkheid tot doortrekken, yes!

Op weekly was onze te breken resistance de voorlopige all time high van $41.950 waar we op moment van schrijven mooi boven traden. Benieuwd of we dit vasthouden! Reden is naar mijn mening de hoogste candle close dit jaar in combinatie met het breken van een mogelijke bull pendant vorming (die ik in de extra weekly chart hiernaaast zal meenemen) en opnieuw Elon musk die van zich laat horen. Dus om op de weekly verder bullish te gaan doortrekken lijkt de opdracht duidelijk, een close boven de resistance van $41.950!

Halen we dit, dan lijkt het target voor de komende weken tussen $50.000 tot $60.000 zeker haalbaar. Opnieuw zeer spannende tijden in het vooruitzicht! Waar kunnen we support verwachten op de weekly bij een eventuele afwijzing? $30.900 tot $30.000 willen we zeker vasthouden om de situatie van ranging aan te houden al lijkt mij dit na de huidige pomp een zeer laag level waar heel wat afwijzingen aan vooraf zouden moeten. Krijgen we die afwijzingen dan lijkt de weg om $20.000 opnieuw te gaan testen iets duidelijker in de charts te zitten.

Op daily kunnen we de eerste signalen zien dat we wel enkele dagen kunnen vertoeven op dit level. Retest op de gebroken all time high is uiteraard niet abnormaal. Maar, zoals eerder vermeld op de weekly, willen we ook hier zeker boven blijven traden en candle closes zien boven de nieuwe support. Nieuwe resistance op de daily lijkt potentieel rond $46.795 te komen (nog niet bevestigd). Op daily noem ik ook als enige echte belangrijke support om te gaan vasthouden de vorige gebroken all time high van $41.950. Snelle drops daaronder met wick richting $39.800 tot $37.400 kunnen zeker maar dan willen we duidelijke opkoop signalen zien.

Conclusie, de zijwaartse beweging werd onderbroken met een stevige pomp. Om de verderzetting naar boven aan te houden is het de komende dagen/week zeker cruciaal om de genoemde levels vast te gaan houden. Daarom ook veel minder vermelding qua support omdat we onze ogen op duidelijke ranges hebben gericht.

Is het altcoin seizoen nu echt begonnen?

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This