Technische analyse Bitcoin 15/04/21

by | apr 15, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Waar wacht je nog op?

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1: $60.100 – $58.382,8

S2: $55.000

S3: $53.000 – $52000

 

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 15/04/2021

Eén maand na datum van onze vorige all time high en opnieuw breken we hierdoor en printen we een nieuwe neer! Gedaan met op onze honger te zitten, of te vroeg gejuicht?

Op de weekly zochten we al enkele weken een close boven $58.382, en die hebben we eindelijk bereikt. Stap 1 voltooid. Echter hadden we wel nog een kleine resistance range zitten rond de levels $60.098 en $60.620. Op moment van schrijven traden we daar ruimschoots boven en laten we hopen dat door het printen van een nieuwe high op de daily (waar we later op terugkomen), we hier deze week ook boven kunnen gaan sluiten. Krijgen we in het verloop van deze week nog een stevige afwijzing en sluiten we opnieuw onder deze levels dan zou dat een zeer slecht teken zijn. Daardoor kennen we meteen ook de eerste weerstand.

Wat zou de volgende stap zijn op weekly? Wij houden onze ogen gericht op die $70.000 als eerstvolgende stap.

Waar kunnen we support gaan verwachten? ideaal gezien willen we support gaan uitbouwen in de range $58.382,8 tot $54.950. Maar als we terugvallen kunnen we nog steeds naar lagere supports gaan, namelijk de $50.150 en als ultieme low kijken we naar de $45.000. Volume op de weekly blijft ons wel nog steeds teleurstellen, ook al krijgen we een nieuwe prijsstijging, volume daalt nog steeds.

Op daily zien we nog steeds een mooi patroon manifesteren van higher high’s en higher’s lows. En ook zien we daar de nieuwe pump van gisteren (14/04/2021) verschijnen. We haalden vorige week een resistance range aan van $60.100 tot $58.382,8 waar we even in begonnen te traden en dan boven gingen. Hierdoor weten we meteen waar onze eerste nieuwe support zit. Vervolgens kijken we naar $55.000 en nog 1 range lager zitten we rond de $53.000 tot $52.000. Ook hier komen we weer in ongekende terreinen qua targets, geen resistance om ons op te gaan vastpinnen. De trend laat ons op moment van schrijven ook zien dat de $66.000 tot $67.000 in de kaarten zit. Houd er rekening mee, deze target verschuiven dagelijks en zijn dus dynamisch resistance levels.

Conclusie, de weekly vasthouden lijkt ons de moeilijkste opdracht. Kunnen we hier boven gaan dan zitten we terug in volledige bull modus. Waar wij nu vooral naar kijken is, als Bitcoin bullish blijft met een lage dominatie… dan is het aan de altcoins om te gaan!

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

De Bitcoin-prijs toont aanzienlijke kracht nadat hij uit de recente crashes is opgestaan. Toch is het onzeker of de huidige bullish impuls zal uitmonden in een nieuwe uptrend of zal leiden tot een meer diepgaande daling. Hoewel er de afgelopen week bloed vloeide in de markten, lijkt alles weer tot rust te zijn gekomen nu Bitcoin opnieuw zijn draai heeft gevonden.

Share This