Technische analyse Bitcoin 16.12.2020

by | dec 16, 2020 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1: $17.200 – $16.800

S2: $16.100 – $15.800

 

R1: $20.000

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 16.12.2020

Op 14/12/2020 02u00u sloten we onze weekly candle af, we werden mooi gevuld in onze nieuwe support range die vorige week werd aangehaald en we hervatten de aanval voor een doorbraak.

De resistance voor de komende periode is al lang geen geheim meer, we zoeken nog steeds met vol vertrouwen om onze, legendarische, $20.000 te gaan breken. Die zelfde resistance kunnen we op alle timeframes toepassen. En het is geduld uitoefenen tot we de move vinden.

De opdracht van vorige week is gelukt, onze nieuw opgebouwde support gaan vasthouden. Deze range was $18.400 tot $18.000 en we zien dit nog steeds als een belangrijk punt om vast te houden (of als keerpunt bij een eventuele trendbreuk).  Breekt de support dan is de zoektocht naar een higher low ingezet, waar onze dieper gelegen support ranges zich bevinden. Een kleine tussenstop rond de $16.300 is dan waarschijnlijker, om vervolgens door te zakken naar de range van $15.000 tot $14.600.

Op daily niveau zagen we afgelopen dagen opnieuw een move up die nu momenteel pauzeert in een interim resistance range van $19.200 tot $19.500. Breekt deze zone met overtuiging dan verwachten wij een snellere aanval richting de all time high. Halen we het niet lijkt mij de meest waarschijnlijke pull back nog steeds richting de range $17.200 tot $16.800. Lager gelegen levels blijven ook hetzelfde, hier kijken we naar $16.100 tot $15.800.

Wij houden onze mindset van vorige week vast, en laten het gevecht om de all time high te breken zijn gang gaan, FOMO (fear of missing out) doen we niet aan mee. Bij een breuk zullen we nog steeds duidelijke bevestigingen moeten krijgen om in te stappen want zoals we al weten, breekt de all time high, dan is the sky the limit. Zeer mooie vooruitzichten!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This