Technische Analyse Bitcoin: 17/02/2021

by | feb 18, 2021 | Community Blog, Uncategorized

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1 : $48.678,90 – $46.794,45

S2 : $41.950

——————–

R1 : $52.800 – $55.700

 

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bent u al lid van onze Telegram community?

Wist je dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden?

Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

15/02/2021 sloten we opnieuw een weekly candle af en na die nieuwe hoogste print van afgelopen week… Wat een pomp weer!

We vroegen ons afgelopen week af of het mogelijk was om te blijven traden boven de te breken resistance van $41.950. Wel, geen probleem lijkt Bitcoin ons weer te zeggen. Wat een beest van een candle alweer, telde zonder de wick bij te rekenen opnieuw een 25%. En ook nu starten we de week weer krachtig, we begonnen met een kleine dip, beter te lezen als een kleine oplaadsessie op een interim support op $45.829,72. De te breken resistance is nu $49.707,43.

Waar we ook op dag 3 van de week al boven traden. Lijkt als herhaling maar, benieuwd of we het volhouden! kortst bijliggende support en resistance werden eerder al vermeld. Uiteraard zijn resistances daarboven nog moeilijker te bepalen al houd ik mijn oog stevig gericht op de range $52.800 tot $55.700. Daar lijken nog heel wat duizende tussen te zitten maar in procenten berekend zijn we daar niet zo ver af. Waar willen we zeker vasthouden als we de interim support niet vasthouden, daaronder kan een steun verwacht worden op de vorige range en all time high die gebroken werd op $41.950.

Ik haalde vorige week een potentiële resistance aan van $46.795 die idd kortstondig werd bevestigd maar ook al snel werd beschouwd als een lachertje. Moment van schrijven maar liefst $51.000, wauw. Resistance, ik durf er al bijna geen meer aanhalen, potentieel op $50.698,18, die ook nog bevestigd moet worden. Maar zou meer rekening houden met de range van potentiële resistance die hierboven bij de weekly werd aangehaald. Heel wat meer support ranges op de daily die we zullen samen nemen als 1 voorlopig, er valt zeker vast te houden aan de range $48.678,90 tot $46.794,45. Een close daaronder lijkt me eerder een intentie om terug te gaan naar de eventuele retest van $41.950.

Conclusie, nog steeds pomp na pomp na pomp terwijl de hele wereld al weken roept naar een correctie. Bewijst dit de kracht van Bitcoin of eerder de fomo van mensen die blijven instappen? Zeer benieuwd naar de komende weken, ikzelf kijk voor de moment en hoe de prijs loopt meer uit naar hoe we dan maand gaan afsluiten dan op korte periode. Daarom ook de aangehaalde range van $52.800 tot $55.700

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This