Technische analyse Bitcoin 17/03/21

by | mrt 17, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1 : $57.508,47 – $55.841,19
S2 : trendlijn.
S3 : $52.618,74

R1 : $61.844

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Opnieuw liet Bitcoin zich weer van zijn sterkste kant zien, na de dip weer een run van 30% gecombineerd over 2 weken die zoals je hieronder zal kunnen lezen, door alle resistance ranges is doorgebroken.

Het wordt bijna saai klinken maar we hebben opnieuw een all time high neergezet, en maar liefst $61.844. Op de weekly betekent dit inderdaad dus dat de resistance ranges die afgelopen weken vernoemd werden allemaal doorbroken zijn geweest, en zelfs vlotjes.

Volgende target? Wel mijn grafieken zeggen me dat we rond $70.400 en $85.500 wel wat reactie kunnen verwachten. Maar dat is dan natuurlijk op voorwaarde dat we onze gebroken resistance range gaan kunnen aanhouden als nieuwe support en ook terug boven de nieuwe all time high kunnen gaan traden.

Waar kunnen we dan die support range op gaan verwachten? Wel, tussen $58.353 (vorige weekly high) en $45.170 hebben we een relatief grote range waar veel mogelijke support levels in liggen. De bodem wordt daar meteen ook mee gegeven, candle closes onder die laatstgenoemde willen we niet zien. Dus, top van de range $58.353, en de bodem $45.170. En daartussen kunnen we alles nog binnen in een range bepalen van $57.508 tot $48.580, waar we op moment van schrijven ook in traden, zelfs mooi het middelpunt genomen. Dus hopelijk een mooie plek om een support te gaan nemen.

De dag na de analyse van vorige week kregen we meteen de aanval op de resistance range die we zochten en de defensie gaf snel op. De hoogst mogelijke resistance op daily opnieuw gebroken. Na de move kregen we nog een snelle check van de gebroken resistance, met een kleine pump als gevolg.

Wel kregen we de afgelopen dagen een kleine terugval en we lijken te gaan spelen rond de gebroken levels. Als we de trend willen aanhouden willen we de komende dagen niet al te veel getrade zien worden onder, en dit is ruw geschat want deze levels schuiven dagelijks op, $53.500 tot $55.000. Bekijk zeker de bijgevoegde chart voor meer duidelijkheid.. Eerste zone van support blijft onze gebroken range van $57.508,47 tot $55.841,19. Daarna kijken we naar de voornoemde trend. En eventueel daaronder nog wat wicks of support op $52.618,74. Target op de daily die kennen we al van op de weekly natuurlijk, de nieuwe all time high!

Conclusie, opnieuw alles gebroken. Ik moet hetzelfde gaan vermelden als ik en nog zovele anderen rond $30.000 of $40.000 al dachten, er lijkt maar geen stoppen aan. Uiteraard, hoe meer en meer we in een rechte lijn de lucht in stijgen hoe meer dit voor voorzichtigheid roept. Laat uw mooi verdiende winsten nooit zomaar verdwijnen als sneeuw voor de zon! Keep it safe!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Heb je uzelf dit ook al eens niet afgevraagd? als je ETH, DASH of NEO ( en nog een hoop andere) kan staken, waarom dan niet Bitcoin. Wij zijn altijd op ons hoede voor scams omdat het voor hun het ideaal scenario zou zijn om meer BTC te vergeren. Wij gingen op onderzoek uit of het echt kan, meer Bitcoin verdienen. Zoals jullie al wel gemerkt hebben verdelen wij onze artikelen op in meerder delen zodat alles mooi overzichtelijk en duidelijk blijft. De serie zal deze keer bestaan uit 5 delen!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Share This