Technische analyse Bitcoin: 20/01/2021

by | jan 20, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1: $33.000 – $30.000
S2: $27.000 – $26.000
S3: $24.200 – $22.400
S4: $20.000

R1 : $41.950

 

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Allereerst zouden wij jullie er op attent willen maken dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden. Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

Op 25/01/2021 om 02u00u sloten we onze weekly candle af en ook de eerste monthly van het jaar komt steeds dichterbij. Wat heeft Bitcoin daar voorlopig op te zeggen?

Op de monthly zien we tot nu toe een stevige ‘rejection’ op de candle, het zou al een stevige week moeten worden om die weg te werken. Maar wat betekent dit nu? Op de weekly komen we steeds dichter bij de zone die vorige week werd aangehaald. Toen hadden we het erover of een eventuele terugval (of snelle stuit) naar de regio $20.000 mogelijk was. De range die we op de weekly zeker willen aanhouden en waar we geen closes onder willen zien, zit rond die $30.870 tot $30.405. Krijgen we daar duidelijke closes onder dan lijkt het ons logisch  dat we die terugval nog steeds kunnen krijgen, wat nog steeds geen slecht teken zou zijn voor de bull run! We blijven ook 2017 bovenhalen, kijk daar maar eens naar de gigantische drops en de groter opeenvolgende runs up.

De 2 support ranges op de weekly weten we, waar kijken we nog naar als we bullish denken? Als resistance willen we opnieuw naar de voorlopige all time high en opnieuw de reactie daarop gaan bekijken, $41.950, dat is de prijs die we willen gaan breken!

Net een dag na de update van vorige week is de beschreven patroonuitbraak tot stand gekomen, we zagen meteen een stevige reactie en een drop van net geen 15%. Maar hij vond ook meteen steun rond ander aangehaalde support ranges. We vechten voorlopig al enkele dagen om de range (S1) van $33.000 tot $30.000 vast te houden, maar aangezien we hier al enkele dagen in traden en geen echt duidelijke signalen krijgen, lijkt een verderzetting naar beneden toe voorlopig het meest logische. Naar waar gaan we dan kijken op daily niveau, wel alle eerder genoemde ranges van vorige weken blijven gelden en die kan u op de grafiek terugvinden. 

Conclusie, een spannend weekje in afwachting van de weekly en monthly close. Deze vallen op dezelfde dag en zullen uiteraard zeer bepalend zijn voor Bitcoin. Houden we de zones vast lijkt een zijdelingse prijsactie het meest voor de hand liggend, breken we de range lijkt me dit een kans om wat lager wat extra in te gaan kopen. Be safe en remember, wat er ook gezegd wordt, het kan steeds 2 kanten opgaan!

 

Bitcoin en altcoin-markt

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This