Technische analyse Bitcoin 21/07/2021

by | Jul 21, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

BTC chart

Klik om te vergroten

Daily ranges 

S1: $24.500 – $22.000
S2: $20.000

R1: $30.000
R2:  $34.700 – $36.140
R3: $41.950
R4 : $44.000

 

Bitcoin dominance

Dominance

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 21/07/2021

Een mooi moment om een update te schrijven want vannacht gebeurde de eerste significante close ten opzichte van één van onze belangrijkste levels. Wat kan deze close betekenen? Dat gaan we vandaag bespreken!

We starten met de weekly

Tot grote verbazing zitten we nog steeds in onze main support zone van $31.000 tot $29.000. Gisteren was er opnieuw een mooie reactie op het laatstgenoemde level. Er is geen verbazingwekkende pomp onstaan, maar op het moment van schrijven namen we er wel even 5% afstand van, wat dus betekent dat er nog wel wat liquiditeit zit. Wij zijn echter benieuwd of dit gaan kunnen vasthouden, omdat we nu echt wel in een make or break moment verkeren.

Waarom? Op de daily zijn er nu ook wel wat andere dingen verandert en gebeurd.

Maar eerst gaan we even verder op de weekly. Die main support die kenden we al, ook haalde we afgelopen weken een soort higher low signaal aan op de regionen $33.400. Deze werd op de weekly ongeldig verklaard door de close van zondag. De gedachten om op de weekly opnieuw bullish te worden gelden nog steeds, maar dan hebben we een stevige pump richting regionen $41.000 tot $41.950 nodig en moeten we betere reacties krijgen op onze supports. Ook qua volume blijven we nog steeds op onze honger zitten. Op weekly berekende we voor deze of volgende week een stevige impuls maar ook dat is voorlopig nog afwachten. Echter kunnen we wel bevestigen dat het sentiment nog steeds bearish is, dus hebben we met de volume impuls dezelfde verwachtingen.

Zoals al vermeld in de samenvatting van de weekly hebben we op de daily chart wel enkele interessante zaken opgemerkt, wat ons zeker interesseert. We zullen meteen met de deur in huis vallen,

Onze meest belangrijke support om vast te gaan houden werd vannacht gebroken met een eerste candle close eronder. Dit level werd vernoemd als $30.000 maar lag exact op $29.900 om toch nog even wat specifieker te zijn. Teken van zwakte dus, en ook dit level komt nu ook bij ons lijstje van resistances te staan. Voor de rest verandert er weinig. We hebben in onze eerdere updates al aangehaald dat als we deze zone zouden breken wat onze volgende levels van interessen zijn en daar blijven we voorlopig nog steeds naar kijken. De weg naar $20.000 lijkt zich wat meer te ontpoppen, met de eerder vermelde tussenstops rond de regionen $24.500 tot $22.000. Om op daily timeframe opnieuw bullish te worden hebben we heel wat wat kracht naarboven nodig, mits we veel resistance hebben opgebouwd boven ons.

De meest belangrijke levels liggen in de regionen $34.700 tot $36.140. Er is dus heel wat werk aan de winkel voor de bulls. Wat we, net zoals bij de weekly, ook op daily opmerken, is nog steeds geen volume bij de breek. Nu we officieel een belangrijk level gebroken hebben wachten we nog even op de weekly tot we daar ook een officiële breek hebben.

 

Conclusie – Het volume waar we al even op wachten, blijft afwezig door de langere compressiefase en de afnemende interesse in crypto, al lijkt dit zich zeker niet te manifesteren in de chart. We zien al enige tijd bearish signalen maar ook nu merken we een duidelijk teken van zwakte op onze daily. De weekly bevestigde dit nog niet maar misschien is dit timeframe dan wel de volgende stap in de rij?

Bulls VS Bears

Over de auteur

Vincent Cools

De definitie van een trader : “een persoon die liever zijn centen riskeert voor vrijheid in plaats van zijn vrijheid voor centen”.

De zoektocht naar deze vrijheid en een onstilbare honger voor kennis heeft Vincent in contact gebracht met de cryptowereld. Na enkele stoomcursussen trading en analyse richt Vincent zich hier nu full-time op. De TradePremium community is hier dan ook een ideale toevoeging aan. Zijn doel en visie is om zijn kennis door te geven om zo mensen hun ogen te openen voor deze hele nieuwe wereld, waarin we nog maar in de beginfase van dit verhaal zitten.

Zijn taak binnen de community? Hij focust zich op de technische analyse van BTC en andere blockchain projecten en doet hier een wekelijkse een rapportering van.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This