Technische analyse Bitcoin 23/06/2021

by | Jun 30, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges :

S1: $30.000

S2: $24.500 – $22.000

S3: $20.000

R1: $41.950

R2: $44.000

R3: $49.600 – $50.700

R4: $55.800 – $59.300

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bulls VS Bears update

Bitcoin Technische analyse 30/06/2021

Het einde van de maand is meestal een zeer belangrijke periode voor Bitcoin. En, deze is nog belangrijker, want nu zijn er heel wat closes op grotere timeframes, one month, two month, 3 month en we zitten uiteraard ook in de helft van het jaar, dus ook een 6 month betekent.

Laten we even kort die hele grote timeframes erbij nemen en meteen met de deur in huis vallen.

Puur op vlak van technische analyse is er vandaag heel wat werk aan de winkel om deze timeframes nog bullish af te sluiten. Kijken we naar de monthly dan hebben we een close nodig boven de $40.800. Dus, om bullish te blijven moeten we nog $5000 stijgen, in termen van percentages is dat meer dan 15%. Het dichtstbijzijnde level op deze timeframes ligt op de 2 monthly en deze bedraagt $39.000. Het lelijkste timeframe bevindt zich op de 6 month, op en rond de $42.000. Willen we die levels dus vandaag nog halen, dan is er heel wat werk aan de winkel, redelijk onwaarschijnlijk.

Als we deze vandaag bearish afsluiten betekent dit niet dat we van vandaag op morgen opnieuw een duik zullen nemen. We kunnen deze bewegingen op lagere timeframes wat beter inschatten en in het oog houden.

We kijken eerst, zoals altijd, naar de weekly.

Op deze timeframe is er weinig verandering qua levels maar we zagen wel opnieuw een zeer mooie wick verschijnen, wat nog steeds duidt op heel wat koopkracht. En waar is deze wick ontstaan? Perfect op de bodem die al meermaals aangehaald werd in voorgaande updates ($31.000 tot $29.000). Ook is daar op die candle weer stevig wat volume ingevlogen wat die koopkracht bevestigt. Hier verandert dus niets aan deze support zone. De eerste zone om te gaan aanvallen is, $41.000 tot $41.950. Hoort u deze levels al samenvallen met de grotere timeframes? Alles komt hier opnieuw mooi samen. 

Laten we even verdergaan naar de daily

Waar we nog steeds hoofdzakelijk in een zijwaartse beweging zitten. We hebben al heel wat opwaartste trend signalen zien verschijnen maar de signalen zijn tot nu toe nog steeds te zwak. De main support om op de daily te gaan vasthouden is zonder twijfel nog steeds $30.000. Wij blijven voorlopig van gedachte als we deze breken dat we verderzakken naar $20.000 met eventuele tussenstappen rond $24.500 tot $22.000. Op vlak van weerstand krijgen we ook de eerste kleine lokale weerstanden op lagere timeframes.

Als we deze bearish zones doorbreken dan kunnen we flippen en eventueel de weg richting de $41.000 tot $41.950 openen. Daarboven blijven alle weerstanden ook nog steeds gelden. Echter, met al die “hoge timeframes closes” in het achterhoofd, laten we ons vooral even op deze levels focussen en vervolgens kijken op de lagere timeframes, zoals we nu deden op de weekly en de daily, om uiteindelijk die confluence te vinden.

Conclusie – Dit is een belangrijke dag en er is heel wat werk aan de winkel. Sluiten we deze hoge timeframes ook effectief bearish af, dan lijkt elke run naar boven een teken om misschien zo veel mogelijk winst te nemen, totdat anders bewezen wordt.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Share This