Technische analyse Bitcoin 24/03/21

by | mrt 24, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1: Bodem rising wedge

S2: $49.595,76 – $48.100,71
S3: $45.050


R1: $57.820,17 – $58.589,10
R2: $61.844

R3: Top rising wedge

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden?

Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin Technische analyse 24.03.2021

Alle resistances werden 2 weken geleden gebroken en sindsdien krijgen we een iets rustigere, meer zijwaartse prijsactie. Waar zal deze ons toe leiden?

Afgelopen week kregen we, zoals verwacht, de retest op onze gebroken zones. We gingen mooi tot op het middelpunt en daar hielden we hem ook vast. We slaagde er echter niet in om er ook volledig boven te gaan closen. Een opdracht voor deze week dus! Opnieuw gingen we wat actie in de gebroken zone zoeken maar al vroeg op de week lijken we daar ook al een kleine bodem te hebben gevonden met bijhorende een wick. Daar willen we dus ook zeker aan vasthouden.

Door het niet kunnen sluiten boven onze gebroken resistance range kijken we ook opnieuw naar $58.382,8 al eerste resistance, de daarboven liggende $60.098,4 als 2de en nog net daar iets boven de laatste nieuwe all time high van de weekly op $61.844. Eerste support deze week werd gevonden op $53.044, wat een mooi middelpunt is van de gebroken range in combinatie met de nieuwe uptrend lijn. Dat is dan ook meteen support 1 om vast te gaan houden op weekly met daaronder nog 2 belangrijke supports. Welke komen we eerste tegen, de$50.151, en daaronder, wat meteen ook de laagst mogelijke is voor mij, $45.032. Alle candle closes daaronder is negatief nieuws.

Wat we op de weekly al opmerkte wordt op de daily nog duidelijker, een zijwaartse beweging. Zeker positief nieuws voor heel wat altcoins die nu wat ruimte kunnen krijgen. Op daily bevinden we ons in een mooie rising wedge, waarvan de bodem net zo mooi is gerespecteerd als de support.

Er lijken wel wat ranges in de weg te zitten op weg naar de all time high maar de grootste vorm van resistance lijkt hier te zitten op de range $57.820,17 tot $58.589,10. En daarna, en dat zeker de mooist mogelijke prijsactie zou zijn voor mij, is de top van de rising wedge. Vandaag ligt deze op $63.400 maar deze schuift uiteraard dagelijks op zoals jullie op de grafiek kunnen zien. Daar ligt natuurlijk ook nog de all time high tussen van $61.844. Daar kennen we dus de resistances al, waar gaan we nu nog support kunnen vinden. Wel, de trendlijn van de rising wedge als eerste mogelijkheid, schuift dagelijks op.

En Als het daarbij misgaat kijk ik meteen naar de range $49.595,76 tot $48.100,71. Absolute bodem, $45.050, maar dit lijkt me momenteel wat vergezocht, al kennen we natuurlijk allemaal de impulsen van Bitcoin.

Conclusie

als alles goed gaat kunnen we de komende dagen weer wat opwaartse prijsactie gaan verwachten, dit betekent echter niet dat de all time high daardoor opnieuw gebroken zal worden. Ik denk eerder dat we opnieuw wat zijwaarts gaan bewegen. Even wat rust is zeker positief nieuws voor de alts.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Heb je uzelf dit ook al eens niet afgevraagd? als je ETH, DASH of NEO ( en nog een hoop andere) kan staken, waarom dan niet Bitcoin. Wij zijn altijd op ons hoede voor scams omdat het voor hun het ideaal scenario zou zijn om meer BTC te vergeren. Wij gingen op onderzoek uit of het echt kan, meer Bitcoin verdienen. Zoals jullie al wel gemerkt hebben verdelen wij onze artikelen op in meerder delen zodat alles mooi overzichtelijk en duidelijk blijft. De serie zal deze keer bestaan uit 5 delen!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Share This