Technische analyse Bitcoin: 3/02/2021

by | feb 3, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges 

S1: $33.000 – $30.000

S2: $27.000 – $26.000

S3: $24.200 – $22.400

S4: $20.000

R1: $37.350 – $39.750

R2: $41.950

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Allereerst zouden wij jullie er op attent willen maken dat wij ook een community hebben op telegram, waar artikels als deze dieper besproken worden. Vergeet dus niet onze Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin Technische analyse 03/02/2021

Op 01/02/2021 sloten we onze eerste monthly candle van het jaar af en de weekly close viel daar mooi mee samen. Nog steeds bullish of tijd om van bias te switchen? Let’s find out.

We spendeerde heel januari met stevig wat afwijzing op de monthly wat resulteerde in een toch wel stevige wick. De range van de support waar we zeker wilde bovensluiten was naar mijn mening rond de $30.900 tot $29.700, en dit werd dan ook volbracht waardoor de bullish mindset op de grote timeframes nog steeds blijft gelden. Voila, weer een zorg minder! Ook op de weekly gelden dezelfde levels en uiteraard ook hier werden de belangrijkste levels vastgehouden. Het target voor de hoge timeframes wijzen nog steeds richting die all time high van $41.950. De support om vast te houden blijft ook voor de komende week gelden. Breken we deze, dan zit een terugval richting de $20.000 er nog altijd in (al zeggen de meeste signalen dat we meer een periode zijwaartse bewegingen zullen zien).

Op de daily zien we die signalen van zijwaartse beweging duidelijker verschijnen, net wanneer gedacht werd dat de support ging breken kregen we terug een opwaartse beweging (waar dan ook nog eens de “Elonpump” op volgde). Ook op daily blijven alle voorgenoemde supports van de afgelopen weken gelden (door het vasthouden van de ranges). Het target waar wij nu naar kijken voordat we kunnen verdergaan naar de all time high, zit rond de range van $37.350 tot $39.750. In de loop van vorige week hebben we rond deze levels een stevige wick opgemerkt, wat in het teken stond van een kleine sell off.

Conclusie, Bitcoin blijft op de hoogste timeframes bullish en op de iets lagere krijgen we tekenen van een aanhoudende zijwaartse beweging. Hodlers, keep your patience. Traders, tijd om te profiteren! Trade safe.

Het TradePremium Team!

Bitcoin breekt boven het 20 day MA: Wat betekent dit voor de altcoins?

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This