Technische analyse Bitcoin 30.12.2020

by | dec 30, 2020 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1: $26.100

S2: $23.500 – $22.400

S3: $19.600

R1: $31.000

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bitcoin Technische analyse 30/12/2020

Op 28/12/2020 om 02u00 sloten we onze weekly candle af en Bitcoin lijkt maar niet te stoppen! Ook op het volume worden op onze wenken bediend. Elke grootte move zit stevig wat kracht achter. Wat zegt de grafiek ons voor de komende periode?

Resistance opbouwen rond $25.000? Ik dacht het niet, ook hier blaasde we vol zelfvertrouwen voorbij. Alle remmen los in de zoektocht naar een eventuele resistance range.

Op weekly niveau laat de pullback nog even op zich wachten. De bullish move lijkt te krachtig te zijn om even terug te vallen. Eventuele prijs targets zijn nog steeds moeilijker te bepalen omdat we uiteraard in ongekend terrein zitten, wat op zich meer positief dan negatief zou moeten zijn! Gebaseerd op de huidige trend houden wij voorlopig de $31.000 in het vizier! Krijgen we toch een zoektocht naar een higher low, dan gaan we opzoek naar de $20.000 tot $17.900 range . Een grote range, inderdaad, we hebben dan ook een grote move die daaruit is ontstaan!

Ook op daily niveau blijven de bullish signalen zich opstapelen en onze interim support die vorige week werd aangehaald werd inderdaad ook stevig genoeg bevonden en werd bevestigd met een prijsactie die naar boven werd voortgezet! Ook begin deze week bouwden we een interim support range op, ditmaal willen we vasthouden rond die $26.100.

Houden we deze niet vast dan kijken we naar onze support range die vorige week werd aangehaald ($23.500 tot $22.400). En nog lager gelegen $19.600.

Niemand weet waar we een stop zullen vinden. Wat kunnen we doen? De groei vanop de eerste rij meemaken! Bitcoin is in het leven geroepen voor zulke situaties waarin we ons nu bevinden. Dit is de tijd dat de coin zich sterk moet houden en bewijzen, en het lijkt erop dat het zijn opdracht vlekkeloos uitvoert!

De Lengthening Cycles, Stock-to-Flow en de vierjarige cyclus

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This