Technische analyse Bitcoin 31/03/21

by | mrt 31, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

BTC chart

Klik om te vergroten

Bitcoin dominance

Dominance

Daily ranges

S1 : $57.820,17 – $58.589,10
S2 : $55.000 – $54.000
S3 : $52.700 – $51.215

R1 : $61.488

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

De laatste dag van de maand alsook de afsluit van het eerste kwartaal van 2021, dat betekent ook een 3 monthly close. We hebben al stevig wat prijsactie gekregen dit jaar, wat kan de rest ons nog brengen?

Laten we eerst eens kijken naar de monthly en de 3 monthly. De 3 monthly is uiteraard nog stevig bullish en daar hebben we ook weinig vereisten om boven bepaalde levels te gaan sluiten op moment van spreken.

Er zijn 2 supports mogelijk, de eerste op ruw geschat $47.200 en de daaronder liggende $40.821,34.

Op de monthly kunnen we wel iets meer gaan afleiden. We zouden vandaag nog een kleine prijs actie omhoog moeten krijgen om stevig bullish te blijven. Krijgen we vannacht een close boven $58.352,80 dan zijn het clear sky’s voor Bitcoin en is er op mijn charts op monthly geen enkele resistance meer te vinden. Maar dan is die close boven het level dus wel vereist.  Krijgen we deze niet dan kunnen we nog wel even gaan dippen.

Ook op de monthly 2 supports, 1 dichtstbijliggende op $55.450 en daaronder kijken we al een stukje lager naar $39.075.74, kijk ook even hoe mooi dit level overeenkomt met de 3 monthly. Dus regio $41.000 tot $39.000, zeker geen slecht level om wat orders klaar te gaan zetten in geval dat de resistance niet gebroken kan worden.

Op weekly kregen we opnieuw een close onder onze resistance, wel met een zeer mooie wick bij waar aan we kunnen aflezen dat we op onze aangehaalde support mooi zijn opgekocht geweest. De resistance die we hier vermeldden was $58.382,8 (ook mooie overeenkomst met de monthly), en de support was het middelpunt van onze range op $50.150. Daardoor weten we ook meteen wat de opdracht is voor deze week.

De daarboven liggende resistance is uiteraard nog steeds de all time high gaan aanvallen op $61.844 en de onderliggende support kunnen we nog als een range gaan beschouwen van $45.150 tot $41.950 met ideaal gezien geen candle closes onder $45.150.

Op de daily kregen we de afgelopen dagen weer de ene na de andere bullish prijsactie waardoor iedereen weer van de daken schreeuwde dat Bitcoin opnieuw naar de all time high ging. Wij haalden hier vorige week als eerste resistance de range $57.820,17 tot $58.589,10 aan en daar hebben we nu ook onze eerste candle close boven gekregen.

Volgende target, hoe kan het ook anders, ook hier de all time high van $61.844. Wel dienen we dan vast te houden aan onze gebroken resistance die we nu gaan beschouwen als support level. Daaronder kunnen we nog wat ranges gaan aanschouwen als support waarbij de eerste die we tegenkomen vinden rond $55.000 tot $54.000 voor de komende dagen. En gaat het wat slechter , rond $52.700 tot $51.215.

Conclusie, we kunnen niets meer doen dan even rustig die monthly close af te wachten om de voorlopige toekomst van bitcoin te gaan bepalen. Deze zal opnieuw veel gaan bepalen. Vandaag nog een kleine pomp naar boven toe zou dus ideaal zijn!

 

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This