Wat nog moeilijker is dan traden!

by | jan 29, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Keuzestress… Ken je dat? Ik alleszins wel! Meestal kom ik in een winkel en zie ik allemaal leuke dingen staan die afgeprijsd zijn. Helaas realiseer ik me altijd opnieuw dat mijn budget niet zo uitgebreid is als de spullen die daar tentoongesteld staan. Dus moet ik kiezen. Dan begint het pas echt… Niet kunnen kiezen welke handtas nu eigenlijk de mooiste is, welke outfit de beste is, welk grasmachine het beste mijn noden (het is te zeggen, die van de husbie) vervult, welk werkmateriaal ons het meeste vooruit helpt en ga zo maar door. Elke keer opnieuw moet ik kiezen. En ja, dat gaat gepaard met stress. Want ik wil de beste keuze maken. Uiteraard! 

Trading & analyseren is moeilijk, maar keuzes maken nog moeilijker!

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik deze week dezelfde keuzestress tot uiting zag komen bij het traden. Want wat doe je, als de markt zich ineens roert en je merkt dat er overal opportuniteiten zijn? Opportuniteiten bij andere tradingsparen die ervoor zorgen dat mijn baseline groeit. Die baseline, dat is bovendien ook weer zo’n voorbeeld van keuzestress, USDT, BTC, ETH…  simpelweg, te veel keuze!

Uiteraard zou ik mezelf niet zijn als ik niet probeerde het maximale te halen uit een tradingspaar en te gaan voor de grootst mogelijke winst (ja ik weet het, I am greedy). Op zo’n moment kan ik er voor kiezen om in elk goed uitziend tradingspaar wat te investeren. Maar de budgetten zijn wat ze zijn en ik wil alles graag managable houden.

Teveel paren in het oog houden betekent voor mij nog meer stress, dus moet ik kiezen. En daar knelt nu net het schoentje, ik ben een heel slechte kiezer.

In de winkel slaag ik er overigens altijd opnieuw in om te in de rij te gaan staan waar ik het langst moet wachten. Je kan je al voorstellen dat ik de stress op dat moment, voor mijn computerscherm, al voel opkomen.

 

En dan, dan komt die AHA ERLEBNIS! Thank God voor dat deeltje in mij die me op dat moment vertelt even afstand te nemen en rustig te ademhalen. Want dat geeft mij altijd een klare geest. Ik neem er mijn olie’tje bij (een essentiële olie doet wonderen voor mijn stresslevels) en adem eens rustig in. En dan, dan bedenk ik me opeens, dat ergens doorheen de opleiding me verteld werd te investeren in die alts die fundamenteel echt een belangrijke waarde hebben. Dus laat ik al die zogenaamde shitcoins vallen en focus ik me nog enkel op diegenen die mijn aandacht waard zijn.

En dan besef ik opeens wat mijn belangrijkste steunpilaren zijn bij het traden in de cryptowereld. Een klare geest en een gedegen opleiding! En ook nog het advies van een geweldige crypto expert. Want na een geweldig gesprek heb ik opeens ook besloten wat mijn baseline is. Cryptolife can not get any better op dat moment!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This