Wat zijn volgens NGRAVE de grootste crypto trends voor 2022

18/02/2022 | Community Blog

Als je ‘cryptotrends 2022’ googelt en kijkt naar wat mensen ook vragen, zie je ‘Wat zal bitcoin waard zijn in 2022?’ Google is slim, maar het zal je geen antwoord geven op die vraag, en wij ook niet.

Hoewel we geen kristallen bol hebben, heeft NGRAVE 10 crypto trends voor 2022 op een rijtje gezet in deze tweedelige serie.

#1 Verdere invoering van Bitcoin door overheden.

Eén van de grootste verhalen van 2021 was dat El Salvador de eerste natiestaat werd die Bitcoin wettig betaalmiddel maakte. We zijn nog maar zes maanden verwijderd van die beslissing, dus het is nog veel te vroeg om de impact te begrijpen, maar president Bukele lijkt in ieder geval een uitgebreid recept van oranje pillen te hebben geslikt.

 

El Salvador heeft 1.371 Bitcoin aan zijn staatskas toegevoegd en is van plan zogenaamde vulkaanobligaties uit te geven om 1 miljard dollar op te halen met een couponrente van 6,5% om meer Bitcoin te kopen en een Bitcoin-stad te bouwen die gebruik maakt van de geothermische energie van het Midden-Amerikaanse land.

Meer dan 2 miljoen gebruikers hebben de Chivo App gedownload, ontworpen om de lokale bevolking aan te sluiten op het Lightning Network, maar rapporten suggereren dat de voortgang traag is. Chivo is geteisterd door problemen, met velen die de gratis $30 verzilveren en niet meer dan dat.

We moeten niet verbaasd zijn. El Salvador is de eenzame kanarie in de kolenmijn voor Bitcoin-gebruik door nationale staten, dus let goed op de vooruitgang in LN-gebruiksvolumes dit jaar.

Vitalik Buterin noemde het roekeloos om te proberen zoveel mensen aan te sluiten met zo weinig voorkennis, maar Bukele voorspelt dat er in 2022 nog twee landen zullen volgen. Hij kondigde in april een grote gebeurtenis aan op de Bitcoin2022-conferentie in Miami.

Verschillende landen hebben aangegeven interesse te hebben om in de voetsporen van El Salvador te treden, waaronder Panama, Mexico, Argentinië en Tanzania.

Als de tweede natiestaat in 2022 Bitcoin gaat adopteren, kan dat een grotere invloed hebben op de prijs dan de eerste.

#2 CBDC’s zullen aan kracht winnen.

Veel centrale banken experimenteren met CDBC’s, en het ziet ernaar uit dat die activiteit in 2022 een hoge vlucht zal nemen.

Zo heeft Jamaica op 31 december 2021 een CBDC-proef van acht maanden afgerond, met plannen om in het eerste kwartaal van 2022 een proefproject uit te rollen. Het gaat dan wel om een klein Caraïbisch land, maar het experiment zal op de voet worden gevolgd.
Naar verwachting zal China in 2022 ook zijn eigen eCNY CBDC-proef starten met een proefversie van een digitale Yuan-wallet.

CBDC’s die werkelijkheid worden, kunnen worden gezien als een bedreiging voor stablecoins, maar aangezien de nationale valuta’s op de fiat-standaard zullen blijven, zou het juist meer interesse kunnen wekken in het bredere crypto-ecosysteem. Alleen de tijd kan het uitwijzen.

#3 Bitcoin zal worden getest als inflatiehedge.

De onvergetelijke digitale schaarste van Bitcoin maakt het tot een effectieve store of value, te vergelijken met goud. Dit verhaal suggereert dat Bitcoin, net als goud, een effectieve hedge tegen inflatie zou moeten zijn. 2022 zou het jaar kunnen zijn waarin dat volledig getest wordt en de gevolgen verreikend zouden kunnen zijn.

In 2021 bereikten de officiële inflatiecijfers in de belangrijkste westerse economieën niveaus die sinds de jaren zeventig niet meer werden gezien; de werkelijke inflatiecijfers schetsen vrijwel zeker een nog slechter beeld.

Problemen met de supply chain als gevolg van de covid-pandemie, in combinatie met een uitgeputte vraag en enorme pieken in de energieprijzen, lijken in 2022 te worden voortgezet en zullen de inflatie opdrijven.

Dit is om twee redenen belangrijk voor Bitcoin. Ten eerste, als het doet wat het zegt, zouden beleggers het moeten gebruiken als een risicoverminderend middel, als hedge tegen de afnemende koopkracht van cash.

Ten tweede zet de hogere inflatie in Amerika de Federal Reserve ertoe aan om de stimulans die sinds de financiële crisis van 2008 in de economie is gepompt, af te bouwen.

Sommige analisten denken dat Bitcoin, en de bredere crypto-economie in het algemeen, hebben geprofiteerd van dit goedkope geld, en onder druk kunnen komen te staan als het wordt afgebouwd.

Hoe Bitcoin omgaat met deze tegengestelde krachten zou een belangrijke fase kunnen zijn in de ontwikkeling van Bitcoin in het komende jaar, en we hebben een vroeg teken hiervan gezien toen de Fed op 5 januari notities vrijgaf van haar december-vergadering, en binnen 24 uur was Bitcoin 7% gedaald.

#4 Maak je op voor regelgeving!

In 2021 werden verschillende hoorzittingen van de senaatscommissie van de VS gehouden waarin de bedreigingen en kansen van crypto werden besproken, terwijl wetgeving werd aangenomen in de vorm van Joe Biden’s biljoen dollar Infrastructure Bill, die verstrekkende gevolgen zal hebben voor crypto.

Hoewel niet afgedwongen tot januari 2024, zullen cryptobeleggers en -makelaars aanzienlijk meer informatie moeten verstrekken bij het rapporteren van belastingen, en voor transacties boven een drempel van $10.000, maar meer regelgeving wordt verwacht in 2022.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, heeft zich ingesteld op het aanpakken van de bezorgdheid over het decentralisatietheater dat door DEFI wordt bedreven. Met andere woorden, hij gelooft niet dat DEFI zo gedecentraliseerd is als de naam doet vermoeden, en vindt waarschijnlijk dat zij meer lijken op de services die zijn afdeling reguleert.

Een aantal bedrijven van DEFI – Celsius, BlockFi & Nexo – worden al op het niveau van de staat onderzocht voor het promoten van bankproducten zonder vergunning, terwijl Coinbase effectief werd gewaarschuwd om zijn eigen Lend-dienst niet te lanceren.
Die zaken zouden in 2022 moeten worden afgerond, en op zijn minst enige duidelijkheid verschaffen, maar de dreiging voor de uitgifte van stablecoins, die de liquiditeit vormen waarmee het hele crypto-ecosysteem wordt gesmeerd, staat het meest te trappelen van ongeduld.

Een rapport in november van drie relevante Amerikaanse departementen beveelt regelgevend toezicht op stablecoins aan, omdat deze, in hun ondoorzichtige vorm van valuta, effectief buiten de Amerikaanse markt zouden kunnen worden geduwd.

De PWG (President’s Working Group on Financial Markets), samen met de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en het Office of Comptroller of Currency (OCC), erkent weliswaar de potentiële voordelen, maar beveelt het volgende aan

“Om deze risico’s aan te pakken: dat het Congres snel wetgeving uitvaardigt om ervoor te zorgen dat stablecoins op consistente en alomvattende wijze onder een federaal prudentieel kader vallen”.

Zet je schrap. Als de VS wetten maakt, zullen veel landen volgen.
In 2022 komt de Europese Unie dichter bij een nieuw wettelijk kader voor de regulering van crypto – Markets in Crypto Assets (MiCA) – dat waarschijnlijk grotere lasten zal leggen op token-emittenten en stablecoins.

Turkije heeft eind 2021 versneld crypto-specifieke wetgeving aangenomen die begin 2022 van kracht is geworden. Steeds meer Turken wenden zich tot crypto’s nu de lira wild volatiel is, dus de wetgeving is bedoeld om exchanges transparanter en controleerbaarder te maken, maar er kunnen ook wijzigingen in de belastingheffing zijn.

India zal dit jaar een langverwachte cryptowet door het parlement loodsen, terwijl bijkomende cryptowetgeving wordt verwacht in Zuid-Korea – na de verkiezingen – en in Japan.

#5 De opkomst van meer innovatie DAO’s.

In 2021 ontstond een Decentralised Autonomous Organisation die 42 miljoen dollar bijeenbracht in een poging om een kopie van de Amerikaanse grondwet te kopen die door Sotheby’s werd geveild. De Constitution DAO faalde uiteindelijk, maar de snelheid waarmee ze veranderden van een meme naar een echte kanshebber om een cruciaal stuk Amerikaanse geschiedenis in handen te krijgen, bleef niet onopgemerkt.

 

DAO’s bieden een nieuwe manier voor ongelijksoortige digitale communities om zichzelf te organiseren rond een gemeenschappelijk financieel doel.

Dit is hoe Jonah Ehrlich, oprichter van ConstitutionDAO het verwoordde: “De leukste omschrijving die ik heb gehoord is dat een DAO een groepschat is met een bankrekening.”.

De vraag is, welke ‘groepschat’ als volgende zal opduiken en welke missie ze zullen nastreven. Enkele van de meer voor de hand liggende toepassingen zouden fans kunnen zijn die hun lokale voetbalteam of de back-catalogus van hun favoriete artiesten kopen. Er zijn al DAO’s voor het kopen van een golfbaan en het doen herleven van Blockbuster.

Bijna alles is mogelijk, en aangezien de blockchains waarop DAO’s worden ondersteund geen toestemming nodig hebben, kunnen daar ook behoorlijk controversiële ideeën bij zitten. Hoe zit het met het financieren van een randpolitieke of milieubeweging?

Hoewel DAO’s theoretisch gezien zonder leiders zijn, ontstaan ze niet spontaan. Het bestaan van oprichters betekent dat de bestaande frictie binnen hiërarchische gemeenschappen nog steeds van toepassing zal zijn, vooral wanneer er geld kan worden verdiend.

Het Idealistisch genaamde PEOPLE token, dat eigenaars een stem geeft in het bestuur van de Constitution DAO, wordt nog steeds voor miljoenen dollars verhandeld, zelfs maanden nadat de hamer op de veiling viel. 2022 zou wel eens een hele reeks ontwrichtende DAO’s kunnen zien.

Tot slot

Blockchain & crypto zijn zonder twijfel één van de meest ontwrichtende technologieën van dit moment en het zal een nieuw tijdperk inluiden. Crypto & blockchain zijn momenteel de drijvende krachten in verschillende sectoren, en dit zal niet snel stoppen.

Daarom dat wij jullie ook inzichten geven in de publicaties van NGRAVE omdat het van essentieel belang is om deze trends op de voet te volgen. Het zal jullie helpen om door het crypto 2022-landschap te navigeren. Daarnaast laten cryptotrends ook zien hoe het doorheen de jaren verandert.

In het volgende en laatste deel zullen we de laatste vijf belangrijkste trends van 2022 voor jullie schetsen.

Tot dan!

Over de auteur

Ruben Merre,
Founder & CEO NGRAVE

Ruben Merre is een tech-ondernemer, polyglot, levenslange leerling, oprichter en CEO van NGRAVE, het digital-asset security bedrijf achter "ZERO", de veiligste cryptocurrency-wallet ter wereld.

Sinds 2018 werken Ruben en zijn team samen met de top in nanotechnologie, cryptografie en hardwarebeveiliging, evenals met opiniemakers zoals Jean-Jacques Quisquater, de beroemde hoogleraar cryptografie en tweede referentie van de bitcoin-paper. Het resultaat: een echte end-to-end-oplossing voor het beheer van digitale activa, met maximale beveiliging (EAL7, de hoogste veiligheidscertificering ter wereld) en een intuïtieve gebruikersinteractie.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This