Let’s go On-chain! DEEL4

by | Dec 9, 2021

Diegenen die graag met on-chain indicators werken, zullen deze reeks nauwgezet opvolgen. Zoals je al wel gemerkt hebt, bouwen we deze reeks zo simpel en gradueel mogelijk op zodat je elke type indicator en zijn nut ervan leert begrijpen. Aan het eind van de rit is on-chain analyse niet meer dan de marktpsychologie en het menselijk gedrag observeren (op basis van data).

 

Elke dag hebben Bitcoin-houders de keuze om hun Bitcoin te houden of te verkopen tegen de marktprijs van dat moment.

Het is heel simpel 

  • Als ze vasthouden, creëert dat meer Bitcoin-days en als ze verkopen, vernietigt dat Bitcoin-days. Het is een klassiek geval van opportuniteitskosten; Bitcoin houden versus de waarde in USD nemen. Dit is belangrijk omdat het het vertrouwen in het Bitcoin-netwerk op een bepaald moment laat zien.
  • Als mensen ervoor kiezen om te houden, dan is het vertrouwen hoog en vice versa.

Als we dit allemaal vergelijken met de prijs op een bepaald moment, krijgen we een beter idee van het risico/rendement van het kopen, houden of verkopen van Bitcoin. Dit noemt de reserve risk.

Samengevat

Bullish gedrag = HODLing, accumulatie, en tekenen dat de vraag groter is dan het aanbod.

Bearish gedrag = het tegenovergestelde, wanneer de overtuiging verloren gaat, coins duur lijken, en het smart money hun posities verlaten.

De overgang tussen bull en bear is nooit een rechtlijnig moment in de tijd. Het is een proces en zoals het gezegde luidt, je kunt langer irrationeel blijven dan je solvabel kunt blijven.

Reserve Risk

Simpel uitgelegd is de reserve risk-indicator het vertrouwen van langetermijnhouders in verhouding tot de prijs op een bepaald moment. Wanneer het vertrouwen hoog is en de prijs laag, dan is er een aantrekkelijk risico/rendement om te beleggen (reserve risk is laag). Wanneer het vertrouwen laag is en de prijs hoog, is het risico/rendement op dat moment onaantrekkelijk (reserve risk is hoog).”

De reserve risk daalt in samenhang met de prijsdaling. Dus het is altijd mooi om die groene zone te zien zodat er een bullish prijsrun kan starten.

Hogere prijzen creëren grotere prikkels om te verkopen.

Elke HODLer heeft een richtprijs wanneer zij zullen verkopen. Ze verkopen ofwel sommige van hun coins ofwel allemaal.

Wanneer HODLers NIET verkopen, offeren zij opportuniteitskosten op, een waarde die zij niet hebben gerealiseerd.

Wanneer de markt in het algemeen deze opportuniteitskost opoffert, wijst dit op een bullish sentiment, accumulatie, en onderwaardering.
Wanneer de markt in het algemeen begint te verkopen en deze opportuniteitskost realiseert, wijst dit op oververhitting, euforie en overgewaardeerde omstandigheden.

Reserve risk vangt dit gedrag door te kijken naar het verschil tussen de prijs (de prikkel om te verkopen), en de mediaanwaarde van Coin-days Destroyed. Wanneer HODLing domineert, zullen de CDD loskomen van de prijs, wat aangeeft dat minder beleggers uitgeven, en zal het Reserve Risk lager neigen te handelen. Omgekeerd, als meer oudere coins verkopen, beginnen de gerealiseerde opportuniteitskosten overeen te komen met de stimulans om te verkopen, terwijl de Reserve-risico piekt.

Op dit moment staan we vrij laag in het spectrum, wat me ofwel vertelt dat we nog ver verwijderd zijn van de bull top (het meest waarschijnlijk), of de metriek is gebroken. Alleen de tijd zal het leren, maar zoals wij al eerder hebben gezegd, denken wij dat met grotere markten ook langere tijdsbestekken komen om de doelen te bereiken. Blijf geduldig.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This