Wekelijkse BTC Prijs Analyse
> Neutraal 

Een weekly update gemist?
Je vindt ze allemaal hier terug in ons archief

Volg ons op al onze social media kanalen

De Bitcoin-prijs toont een tweeledig karakter nu het een nieuwe sell-off ondergaat, zij het een relatief kleinere vergeleken met die van 4 december, 2021, en 4 januari 2022.

Ironisch genoeg biedt de neerwaartse beweging een mooie kans, omdat het de perfecte voorbereiding is voor een opwaartse beweging. Vanuit een langetermijnperspectief is er echter nog steeds ruimte voor de grote crypto om lager te gaan.

Total Market Cap

$1.943 biljoen- -13%

BTC Prijs

$41.671 – –12%

BTC dominantie

40.5%

Dominance

Bitcoin prijs – bull case – bear case

De Bitcoin-prijs is met 40% gedaald vanaf de all-time high op $69.000 en wordt momenteel verhandeld onder de swing low van 4 december 2021: $41.762. Als BTC snel boven dit niveau herstelt, zal de snelle opleving dienen als een liquiditeitsrun en bevestigen dat een uptrend waarschijnlijk is.

Als dat het geval is, kunnen marktdeelnemers verwachten dat BTC de verliezen sinds 5 januari ongedaan zal maken. Deze ontwikkeling zal de grote crypto ook voortstuwen om een swing high te produceren boven de high van maandag op $47.609.

In totaal zou deze run-up een opmars van 16% betekenen vanaf de huidige positie – $41.368. Beleggers kunnen de sweep boven $47.609 beschouwen als een pitstop en een plaats waar BTC zou kunnen consolideren, wat een support niveau zou bieden voor een tweede leg-up.

Voor de tweede helft van de bullish outlook zal de Bitcoin-prijs een beweging naar de liquiditeitszone boven de dubbele topformatie op $52.150 moeten maken, die samenvalt met de high van de vorige week.

Vanuit een conservatief standpunt is $52.150 de plaats waar traders met longposities waarschijnlijk winst zullen boeken. De Bitcoin-prijs zou echter kunnen proberen om de fair value gap (FVG) te vullen, die zich uitstrekt van $53.640 tot $56.069. Deze uiterste “bovengrens” is een sterk plafond en een voorlopige eindbestemming voor de uptrend.

 

De BEAR CASE voor BTC

De Bitcoin-prijs lijkt misschien een voorlopige bodem te hebben bereikt, maar er zijn twee zaken waar we rekening mee dienen te houden. De eerste is de 200-day Simple Moving Average (SMA) op $48.148.

Een doorbraak van het $39.000 niveau zou een lagere bodem kunnen creëren, wat misschien FOMO zou creëren bij retail traders en een dump naar $30.000 zou triggeren. De 200-day SMA is momenteel een belangrijk niveau en dit niveau zou overtuigend moeten geflipt worden om enige kans te maken op een hogere koers. Als dit niet lukt, zou dit echter kunnen leiden tot een terugval naar het $41.500-niveau.

Als de verkoopdruk toeneemt en BTC een daily candlestick close onder $39.000 produceert, zou dit een signaal kunnen zijn voor houders aan de zijlijn om hun investeringen van de hand te doen. Als dit een sneeuwbal effect creëert, dan zou BTC het psychologische niveau van $30.000 opnieuw kunnen bereiken.

Bitcoin on-chain data analyse

Fear & Greed Index zit op een 6-maands dieptepunt

De Bitcoin Fear & Greed Index is een indicator die het huidige sentiment van beleggers ten opzichte van Bitcoin weergeeft door zaken als het volume, de volatiliteit, opmerkingen in de sociale media, enz. te volgen. Het geeft vervolgens een resultaat op een schaal van 100 punten (waarbij 0 staat voor Extreme Angst en 100 voor Extreme Hebzucht).

De recente correctie van Bitcoin tot net boven $42.000 had een sterke invloed op het algemene sentiment van beleggers en de waarde van de Index daalde tot 15, wat Extreme Angst vertegenwoordigt. De laatste keer dat de Index zo’n laag getal liet zien was op 21 juli, toen de prijs van Bitcoin een duikvlucht nam en onder de $30.000 dook.

De mogelijke reden achter de prijsdaling van Bitcoin

Volgens een nieuw rapport zal het Federal Reserve System (Fed) de rente gaan verhogen in een poging om de stijgende inflatie in de Verenigde Staten tegen te gaan. Op het moment van schrijven ligt de inflatie in het land rond de 7%, wat de hoogste is sinds 1982. De laatste pullback van Bitcoin zou hier het gevolg van kunnen zijn.

Ongeveer een maand geleden, toen de nieuwe COVID-19 variant – Omicron – werd ontdekt, reageerden de financiële markten negatief op het nieuws, en de prijs van Bitcoin daalde kortstondig tot $42.000 voordat hij zich enigszins herstelde. De volgende dag daalde de Fear & Greed Index tot 16.

 

Whales blijven Bitcoin accumuleren

Terwijl de fear & greed index op zijn dieptepunt zit blijven whales Bitcoin accumuleren. Zo hebben 3 grote BTC walvis whales een enorme bag BTC gekocht. Volgens gegevens van BitInfoCharts (een crypto tracking website), hebben drie van de top 50 Bitcoin whales geprofiteerd van de dip en meer dan 5.300 BTC gekocht (ter waarde van meer dan $225 miljoen tegen de huidige BTC/USD wisselkoers).

  1. Whale #33 kocht 3.000 BTC
  2. Whale #34 kocht 1.455 BTC
  3. Whale #3 kocht 867 BTC

Alle transacties vonden plaats op 7 januari. Volgens Colin Wu (een Chinese journalist die zich bezighoudt met blockchain en crypto), behoort geen van de adressen tot een bekend crypto tradingplatform. Hoewel de significante aankopen kunnen suggereren dat de bodem nabij is voor Bitcoin, wees Wu erop dat de 32e grootste Bitcoin whale bijna hetzelfde bedrag heeft verkocht dat de anderen hebben gekocht: 4.250 munten, om precies te zijn.

 

Leverage ratio bereikt nieuw hoogtepunt

Volgens data van CryptoQuant (een on-chain analytics website), terwijl de prijs van Bitcoin de afgelopen week een duikvlucht nam, bereikte de geschatte leverage ratio (blauwe grafiek) voor de toonaangevende cryptocurrency een nieuwe all-time high. De ratio bereikte 0,226, wat aanzienlijk hoger is dan het vorige record van 0,199, dat werd gevestigd op 9 november 2021.

 

Hoe de metriek werkt, volgens CryptoQuant:

“Estimated Leverage Ratio (ELR) wordt gedefinieerd als de verhouding van open interest gedeeld door de reserve van een exchange” en “geeft aan hoeveel leverage er gemiddeld door gebruikers wordt gebruikt.”

(ELR) Stijgende waarden wijzen erop dat meer beleggers een hoog leverage risico nemen in de derivatenhandel. Ook, als ELR waarde hoog is in vergelijking met de laatste paar dagen, geeft het aan dat handelaren vrij zeker zijn in hun posities.

Belangrijkste crypto nieuws

Opmerkelijke stijgers en dalers deze week

+24%

Chainlink
LINK

+23%

Internet Computer
ICP

+8%

Harmony
ONE

-30%

Gala
GALA

-30%

Kadena
KDA

-27%

Sushiswap
SUSHI

Ook Samsung komt nu met zijn eigen NFT product!

CES 2022 (Consumer Electronics Show) ging op 5 januari van start, en ter voorbereiding op het grote evenement hebben veel techgiganten al hun nieuwste producten onthuld die ergens dit jaar op de markt gaan komen. Samsung, de Zuid-Koreaanse techgigant, verraste iedereen met hun aankondiging. Het bedrijf onthulde dat de meeste tv’s in zijn 2022 line-up (bijvoorbeeld Micro LED- en NEO QLED-schermen) een non fungible token (NFT) platformapplicatie zouden hebben, die gebruikers zullen kunnen gebruiken “voor het ontdekken en verhandelen van digitale kunstwerken.”

“Met de toenemende vraag naar NFT’s is de behoefte aan een oplossing voor het huidige fragmentarische kijk- en aankooplandschap nog nooit zo groot geweest. In 2022 introduceert Samsung ‘s werelds eerste op tv-schermen gebaseerde NFT-verkenner en marktplaats-aggregator, een baanbrekend platform waarmee u uw favoriete kunst kunt bekijken, kopen en weergeven – allemaal op één plek.”

Samsung is niet nieuw in de NFT-ruimte:

Samsung investeert al een tijdje actief in NFT en metaverse projecten. Begin november haalde The Sandbox (metaverse platform) met succes 93 miljoen dollar op, met de deelname van meerdere bedrijven, waaronder Samsung Next (de venture capital-tak van Samsung). Het bedrijf heeft eind december ook deelgenomen aan de investeringsronde van Ready Player Me (een metaverse-gamingplatform).

Caradano gaat zich zwaar focussen op de ontwikkeling van Dapps

Input-Output Global (IOG), de ontwikkelingstak van de Cardano blockchain gaat de komende 6 tot 9 maanden wijden aan het perfectioneren van gedecentraliseerde applicaties (dApps). De informatie werd onthuld in de eerste educatieve podcast van de CEO van 2022.

Hoe het model van Cardano verschilt:

De podcast in kwestie is getiteld “Whiteboard: DApps and Development.” Het was opgezet om het belangrijkste voordeel van Cardano’s uitgebreide UTXO (eUTXO) model te benadrukken ten opzichte van anderen zoals Bitcoin en Ethereum (voor de context, BTC gebruikt een UTXO-model, terwijl Ethereum een accounts-gebaseerd model heeft).

Hoskinson denkt dat het ontwikkelingsmodel van Cardano anders is vanwege de mate van expressiviteit (vanuit een computerwetenschappelijk oogpunt). Hoe expressiever een programmeertaal is, hoe groter de variëteit en kwantiteit van ideeën die ermee kunnen worden gerepresenteerd en gecommuniceerd.

Cardano bevindt zich ergens in het midden van het expressiviteitsspectrum. Dit betekent dat het expressiever is dan Bitcoin (dat kan worden beschouwd als het basismodel van de industrie met zijn strenge en veilige UTXO-model), maar minder expressief (en ook veiliger) dan Ethereum (dat ergens rond de 80%-grens van het spectrum zit met zijn EVM, volgens Hoskinson). Het hoofd van Cardano beschrijft dit als de “sweet spot”.

Italiaanse bank met 87 miljard onder beheer integreert BTC-services

Banca Generali S.p.A. is een Italiaanse bank met 87 miljard dollar aan activa. Zij legt zich toe op private banking en vermogensbeheer voor vermogende particulieren. De meerderheid van de aandelen van het bedrijf zijn in handen van Assicurazioni Generali (een Italiaanse verzekeringsgroep).

Volgens een nieuw rapport zal de bank zeer binnenkort Bitcoin services integreren in haar platform via een partnerschap met Conio (een bedrijf dat Bitcoin en blockchain producten en technologieën onderzoekt en ontwikkelt) dat in december 2020 van start is gegaan. Na de integratie zullen meer dan 300.000 klanten in staat zijn om een BTC wallet direct op hun bankrekening aan te maken.

Wealth meldde het volgende:

“Eenmaal voltooid, zal de integratie van het Conio-platform binnen de Banca Generali Private mobiel bankieren app de klant direct toegang geven tot Bitcoin trading met behulp van dezelfde omgeving die al wordt gebruikt met betrekking tot andere banktransacties. Dit alles met het extra voordeel van het rechtstreeks debiteren of crediteren van uw lopende rekening voor de aan- en verkoop van Bitcoins zonder een beroep te hoeven doen op betaalkaarten of gegevens te moeten doorgeven aan derden.”

Solana lijdt onder een nieuwe DDoS-attack!

Colin Wu (een prominente Chinese journalist) zei dinsdag dat de Solana blockchain weer een DDoS-aanval te verduren heeft gehad. Een gedistribueerde denial-of-service (DDoS) aanval vindt plaats wanneer meerdere systemen de bandbreedte of middelen van een gericht systeem overspoelen, meestal één of meerdere webservers.

Solana heeft in het verleden meerdere van dit soort aanvallen meegemaakt. Op 10 december 2021, onderging het een DDoS-aanval die de blockchain overbelastte en het netwerk blokkeerde, waardoor vertragingen ontstonden. Hoewel deze aanval kleiner was, werd hij voorafgegaan door een veel grotere in midden september, die instabiliteit veroorzaakte in het netwerk en het uiteindelijk gedurende zeventien uur offline bracht (het resulteerde zelfs in een enorme duik in de prijs van SOL).

Deze keer ging de blockchain ongeveer vier uur plat, hoewel verschillende accounts op Twitter zeiden dat Solana een “enorme vertraging” leed in plaats van een uitval. Volgens leden van de officiële Telegram-community van Solana heeft de aanvaller spam gebruikt om de aanval uit te voeren. Tot nu toe heeft de Solana Foundation nog geen commentaar gegeven op de gebeurtenissen.

Wat is Solana:
Solana is een publiek blockchain platform dat consensus bereikt met behulp van proof of stake (PoS) en proof of history. Het werd opgericht in 2019, en het blockchain-ecosysteem is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire PoS-netwerken. Haar interne cryptocurrency is SOL, de 5e grootste cryptocurrency naar market cap, en het wordt verhandeld op $171 op het moment van pers.

Samsung is een partnerschap aangegaan met Decentraland

Volgens het rapport van TheBlockCrypto is Samsung Electronics America een samenwerking aangegaan met Decentraland om een virtuele versie van zijn paradepaardje “837” fysieke winkel te openen in de metaverse. Samsung zei dat “dit één van de grootste overnames van een merkland is in de geschiedenis van Decentraland.”

Wat 837X zal bieden:

De originele fysieke winkel is gevestigd op 837 Washington Street in New York City’s Meatpacking District, Manhattan. De digitale versie (837X gedoopt) zal slechts een beperkte tijd open zijn en zal het volgende bieden:

  • Virtuele avonturen door “Connectivity Theater”
  • Muzikaal feest op de “Customization Stage”
  • Digitale ervaringen in het “Sustainability Forest”

Het Connectivity Theater is in wezen een gevirtualiseerde versie van Samsung’s CES 2022 presentatie. Het zal worden gebruikt om alles te laten zien wat de techgigant heeft onthuld (en nog moet onthullen) op de Consumer Electronics Show die tot 8 januari duurde. Het Sustainability Forest zal een “mythische ervaring” bieden via miljoenen virtuele bomen.

Het bestaan van het Sustainability Forest is meer dan waarschijnlijk verbonden met het nieuwe partnerschap van het bedrijf dat gisteren werd onthuld. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat is een samenwerking aangegaan met Veritree (een blockchain plantbeheersysteem aangedreven door Cardano) om klimaatverandering tegen te gaan door twee miljoen mangrovebomen te planten in Madagaskar. Door de samenwerking heeft Samsung nu exposure naar Cardano.

El Salvador gaat Bitcoin-obligaties uitgeven

Het land dat als eerste ter wereld een cryptocurrency (Bitcoin) als wettig betaalmiddel aannam, is nu van plan om voor $1 miljard aan Bitcoin-obligaties uit te geven. Tijdens “Frente a Frente” (een El Salvadoraanse TV-show) onthulde Alejandro Zelaya (minister van Financiën) er meer informatie over.

De minister zei dat de obligaties binnenkort de wettelijke basis zullen krijgen die ze nodig hebben (zodra het Congres de nodige wetsvoorstellen ontvangt), en voegde eraan toe dat de obligaties een looptijd van 10 jaar zullen hebben en een coupon van 6,5% zullen dragen. Bovendien zal de Bitcoin die ze dekt, voor 5 jaar worden vastgezet. De obligaties zullen worden gebruikt om de bouw van El Salvadors Bitcoin City te financieren.

Over de Bitcoin-stad:

Op 21 november 2021 meldden wij dat El Salvador van plan is om in de oostelijke regio La Union een hele stad te bouwen die gebruik zal maken van geothermische energie uit een vulkaan en die uitsluitend gericht zal zijn op Bitcoin. Dit betekent dat de stad geen emissies zal produceren, en dat er ook geen belastingen zullen zijn (behalve BTW).

 Zelaya en Nayib Bukele (de president van El Salvador) over de obligaties:

“El Salvador zou een regionaal centrum kunnen worden waar andere landen schuld kunnen uitgeven, we hebben grote voordelen zoals het hebben van een gedollariseerde economie en pioniers zijn wat betreft crypto.”

“Het is om de Bitcoin Volcano Obligaties te dekken en te garanderen, maar ook een volledige re-engineering van de economie en van de manier waarop een natie-staat zaken doet.” Niet tevreden, voegde hij eraan toe: “Iedereen die op zoek is naar vrijheid: dit is de plek om te komen.”

En dan is er ook dit nog…

Private Discord channel

Wist je dat je als Tradepremium.be abonnee ook toegang krijgt tot ons private Discord channel waar wij nog veel meer inzichten delen en in interactie gaan met onze community?

And last but not least…

Meer BTC is illiquide geworden

Volgens on-chain analytics data wordt steeds meer van de toonaangevende cryptocurrency illiquide. Illiquide verwijst naar de staat van het asset dat niet gemakkelijk en gemakkelijk kan worden verkocht of ingewisseld voor cash geld zonder een aanzienlijk verlies in waarde.

 

Terwijl Bitcoin sinds het begin van dit jaar consolideert, is er een versnelling geweest in de groei van het illiquide aanbod. Vanaf 3 januari heeft het illiquide aanbod van BTC meer dan 3/4e (76%) van het totale circulerende aanbod bereikt.

De afname van het liquide aanbod van Bitcoin suggereert dat er meer wordt overgebracht naar cold storage. Dit wijst op een toename van gewoontes en accumulatie. Verder hint het er ook op dat er een vrij kleine kans is dat de prijs van BTC in de nabije toekomst veel lager zal gaan.

De gegevens wijzen op: “divergentie tussen wat constructieve on-chain aanboddynamiek lijkt te zijn, vergeleken met bearish-to-neutrale prijsactie.”

Goldman Sachs voorspelt dat Bitcoin $100k zal bereiken:

Goldman Sachs is een Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener, opgericht in 1869.

Het is één van de grootste investeringsbankondernemingen ter wereld naar omzet en wordt door de Financial Stability Board beschouwd als een systematisch belangrijke bank. De Wall Street-gigant heeft door de jaren heen duidelijk een controversiële benadering van cryptocurrencies laten zien. 

 

Eén van de beste voorbeelden hiervan is toen de bank besloot om een crypto trading desk te lanceren tijdens de 2017 crypto bull run, om het initiatief vervolgens te stoppen in de jarenlange bear market van 2018.

Het lijkt erop dat Goldman Sachs klaar is om weer bullish te zijn op Bitcoin, na de prijsstijging van 60% van het actief vorig jaar. Volgens Zach Pandl (Co-Head of Global FX and EM strategy) zou Bitcoin zijn prijs in de komende vijf jaar meer dan kunnen verdubbelen als het marktaandeel van goud kan blijven afsnoepen.

“Als het aandeel van Bitcoin in de markt van de ‘store of value’ de komende vijf jaar ‘hypothetisch’ zou stijgen tot 50 procent, zou zijn prijs stijgen tot iets meer dan 100.000 dollar, voor een samengesteld rendement op jaarbasis van 17 procent of 18 procent.”

Amerikaanse premier school professor denkt dat BTC goud heeft vervangen voor millennials:

Volgens Jeremy Siegel (een professor aan de Amerikaanse business school Wharton) is goud nog steeds een goede investeringsoptie, maar heeft Bitcoin het voorbijgestreefd als de beste hedge tegen inflatie. Hij voegde eraan toe dat de status van de cryptocurrency grotendeels was beïnvloed door millennials, terwijl hij sprak met CNBC.

Amerikaanse premier business school professor beweert dat Bitcoin goud heeft vervangen voor millennials

“Laten we eerlijk zijn; ik denk dat Bitcoin als inflatiehedge in de hoofden van veel van de jongere beleggers goud heeft vervangen. Digitale valuta’s zijn het nieuwe goud voor millennials. Ik denk nog steeds dat goud een goede investering is, en dat je grondstoffen moet aanhouden,” zei Siegel.

Cryptoterm

– Albert Einstein –

“De definitie van ‘krankzinnigheid’ is steeds weer hetzelfde doen en dan andere resultaten verwachten.”

Cryptoquote

– PayPal –

“Wij onderzoeken de mogelijkheid van een stablecoin; indien en wanneer wij daartoe willen overgaan, zullen wij uiteraard nauw samenwerken met de betrokken regelgevende instanties.”

 Mis ook zeker onze zondagse community calls niet om 20u00!

Elke zondag om 20u00 hosten wij een gratis community call waar we de belangrijkste onderwerpen van de week bespreken en u een uitgebreide analyse geven van Bitcoin, Ethereum en enkele Altcoins, gekozen door de community.

Iedereen is welkom!

* Wij gebruiken de Zoom software voor onze calls, het is handig om deze al op je computer te installeren op voorhand. Je kan de Zoom software hier downloaden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This