Wekelijkse BTC Prijs Analyse
> Bullish

Een weekly update gemist?
Je vindt ze allemaal hier terug in ons archief

Volg ons op al onze social media kanalen

De Bitcoin-prijs consolideert tussen belangrijke barrières en vertoont nog geen tekenen van een beweging naar boven. De aanhoudende beweging kan waarschijnlijk worden afgewezen, wat zou kunnen resulteren in een steile correctie die BTC naar de laatste niveaus van bijna een maand geleden zou kunnen sturen.

Total Market Cap

$986 miljard – +3%

BTC Prijs

$20,917 – +0.24%

BTC dominantie

41.6%

Dominance

Bitcoin prijs analyse

Bitcoin vindt nog steeds sterke support op de piek van de cyclus van 2017 rond $19.500. We zagen de afgelopen weken wat impuls candles voorbijkomen, die daarna weer snel werden verkocht.

Een niveau om naar te kijken

De 30-day exponential moving average is zeker eentje om in het oog te houden. Deze EMA weerhoudt de Bitcoin-prijs er al bijna 100 dagen van om hoger te gaan en is daar consistent in geweest. De laatste afwijzing op 8 juli leidde tot een daling van 16% die uiteindelijk tot een W patroon leidde.

Het $18.600 tot $19.252 gebied vormde een basis waarop de W-bodem werd gecreëerd. Deze formatie zette BTC aan tot een stijging van 10% om de weekly open op $20.845 te hertesten, waar het momenteel tegen een barrière aanstoot.

Nu de Bitcoin-prijs rond de $20.647 schommelt, zijn beleggers in het ongewisse en proberen ze te raden waar de prijs nu heen zal gaan. Het is zo dat wanneer BTC de 30-day EMA omdraait in een support bodem, we een sterke reactie naar boven kunnen zien.

Voor nu zal BTC waarschijnlijk blijven schipperen tussen de weekly open op $20.845 en de basis van de liquiditeitspool op $18.600.

Wat als de volgende niveaus doorbroken worden?

Indien de support breekt dan ligt de ATH van 2019 ($14.000) op onze radar als de volgende zone van support, maar Bitcoin zou ook eerst wat kunnen vertoeven rond het 16K niveau.

Indien Bitcoin naar boven uitbreekt, is $26k de dichtstbijzijnde resistance zone voor Bitcoin, wat nagenoeg de bodem in 2021 is.

Het blijft essentieel om te begrijpen dat dit slechts technische niveaus zijn. Met de onzekerheid op de wereldwijde financiële markten, zijn andere factoren die ook zeer relevant zijn om te analyseren wanneer we kijken naar de vooruitzichten van Bitcoin.

Belangrijkste crypto nieuws

Opmerkelijke stijgers en dalers deze week

+155%

Lido DAO
LDO

+33%

Arweave
AR

+33%

Polygon
MATIC

-6%

IOTA
MIOTA

-6%

Unus sed Leo
LEO

-4%

Dogecoin
DOGE

De financiële toezichthouder van de G-20 werkt aan een regelgevend kader voor crypto’s dat voor alle landen moet dienen!

Op 11 juli heeft de FSB een persbericht vrijgegeven over wanneer het zijn aanbevelingen voor crypto-regulering zal bekendmaken. De FSB is de financiële waakhond van de G-20.

 

Wanneer deze topeconomieën samenkomen, zal de FSB tegen oktober haar voorstellen aan de G-20 voorleggen. Eén van de belangrijkste taken van de FSB is toezicht te houden op de financiële stelsels wereldwijd en verbeteringen of wijzigingen voor te stellen. De G-20 heeft zijn waakhond opgedragen een kader te ontwikkelen voor de regulering van nieuwe asset classes (zoals cryptocurrencies, waaronder stablecoins). In een deel van het persbericht van de G-20 staat dat het orgaan de consistentie in regelgeving en toezicht tussen alle naties wil bevorderen en waarborgen.

Grayscale zet door!

Momenteel onderzoekt het hof van beroep de aanvraag van Grayscale om de afwijzende beslissing van de SEC te analyseren. Maar Grayscale heeft verklaard dat het geen bezwaar zal hebben om naar het Amerikaanse hooggerechtshof te gaan als het de zaak bij het hof van beroep verliest. De crypto asset management firma zou ook gebruik kunnen maken van de “en banc” optie.

 

Bij een en banc hoorzitting zou een groep rechters binnen de DC metropool de zaak samen bespreken alvorens een definitieve beslissing te nemen. Deze hoorzitting verschilt van de normale hoorzitting, waar elke rechter een uitspraak doet over de zaak. Grayscale kan deze mogelijkheid enkel onderzoeken indien er een sterke reden voor is of indien andere rechters niet tot een beslissend oordeel over de zaak konden komen.

De Amerikaanse SEC heeft tot nu toe nog geen interesse getoond in het goedkeuren van een spot Bitcoin ETF-voorstel. Toch hebben veel cryptobedrijven hun spot Bitcoin ETF-voorstellen ingediend in de hoop dat de SEC één van deze voorstellen op een dag zal goedkeuren. Grayscale is echter vastbesloten om zijn spot Bitcoin ETF te krijgen, omdat het de vervanger is van zijn beroemde Grayscale bitcoin trust (GBTC).

Uit enquête blijkt dat meerderheid van Wall Street beleggers een 50% correctie verwacht voor Bitcoin!

Volgens de MLIV Pulse-enquête verwachten beleggers dat de BTC-prijs de $10.000 zal aantikken voordat het de uptrend hervat. Van de 950 ondervraagden, verwacht een meerderheid van 60 procent dat de BTC prijs zal crashen. Aan de andere kant verwacht de resterende 40 procent dat BTC vanaf hier naar $30.000 zal springen.

De cryptomarkt kampt met een liquiditeitscrisis bij verschillende populaire crypto-lenders door de zware geldopnames. Daarnaast suggereren wereldwijde macrofactoren de mogelijkheid van een recessie zeer binnenkort. Het marktsentiment is dus extreem negatief geworden door al deze factoren.

Volgens de MLIV Pulse-enquête blijven particuliere beleggers sceptischer over Bitcoin dan institutionele spelers. Het rapport merkt op dat bijna 25 procent van de retailbeleggers denkt dat de asset class rommel is. Professionele beleggers blijven daarentegen meer openstaan voor cryptocurrencies.

Tegelijkertijd blijven beleggers grotendeels gepolariseerd en verdeeld. Bijna 28 procent van de totale ondervraagden zei dat cryptocurrencies de toekomst van de financiële wereld zijn. Terwijl 20 procent van mening is dat ze waardeloos zijn en geen toekomst hebben.

Nieuwe Zwitserse bank gaat aankopen in Bitcoin toestaan

PostFinance is de op vier na grootste bank voor financiële services in Zwitserland een kondigde aan dat het tegen het eind van 2024 voor zo’n 2,69 miljoen van zijn klanten de mogelijkheid zal bieden om Bitcoin te kopen, verkopen en te bewaren.

Een andere Zwitserse bank, Swissquote, biedt al sinds 2017 Bitcoin en cryptocurrency trading  aan via hun Yuh app in samenwerking met Swissquote.

Uit de aankondiging blijkt nu dat PostFinance mogelijk een concurrent wil worden voor Swissquote door te investeren in een “onafhankelijk” product.

Naar verluidt zal de nieuwe service zich voornamelijk richten op het kopen, verkopen en bewaren van Bitcoin en andere cryptocurrencies. PostFinance zal echter ook op zoek gaan naar aanvullende partners om te helpen met het uitbouwen van andere producten die zij van plan zijn om aan hun klanten aan te bieden.

Eerste fysieke Bitcoin ETN gelanceerd in Duistland!

EQONEX, een bedrijf dat financiële diensten aanbiedt op het gebied van digital assets, heeft een nieuw product op de markt gebracht dat grote Duitse beleggers kan prikkelen in afwachting van een gereguleerde manier om Bitcoin te kopen.

 

Volgens het persbericht is EQONEX begonnen met het aanbieden van een fysiek gedekte Bitcoin ETN (exchange-traded note) op de Deutsche Borse XETRA Exchange voor alle in Duitsland gedomicilieerde beleggers.

De Bitcoin ETN van EQONEX zal het eerste op de beurs verhandelde product van dit type zijn voor het bedrijf dat een rechtstreekse blootstelling aan Bitcoin verschaft en door Digivault zal worden opgeslagen. Bovendien zullen beleggers de kans krijgen om de onderliggende Bitcoin kosteloos terug te kopen van Digivault, mochten zij dat willen.

En dan is er ook dit nog…

Private Discord channel

Wist je dat je als Tradepremium.be abonnee ook toegang krijgt tot ons private Discord channel waar wij nog veel meer inzichten delen en in interactie gaan met onze community?

And last but not least…

Wat met accumulatie?

Met een volatiele toekomst voor ons, laten we eens uizoomen naar wat er gaande is in de Bitcoin, Ethereum en Defi-sectoren vanuit het oogpunt van kapitaalrotatie.

Het is absoluut mogelijk dat de prijzen nog verder dalen. Maar de neiging van de markt om te accumuleren bij zulke extreme neerwaartse afwijkingen, zal zorgen dat mensen Bitcoin onder $20k zullen accumuleren en over 1-2 jaar zullen zij eruit komen als de slimme investeerders.

Je moet extreem veen geduld in deze markt. We hebben waarschijnlijk nog 3-6 maanden voor de boeg met zulke lage prijzen, maar wij denken dat Bitcoin daarna een sterke push-up zal krijgen, wanneer de realiteit van valutaontwaarding weer op de voorgrond treedt.

Hoewel altcoins er misschien wel van zullen profiteren, denken wij dat Bitcoin, zoals altijd, ons uit het bos zal leiden. 

Nogmaals, wij kennen de toekomst niet, maar wij zien mommenteel meer tegenwind voor Ethereum en DeFi dan voor Bitcoin op de middellange termijn.

Blijf kalm mensen. In alle bearmarkten zijn er kansen, en de markt zal er op korte termijn vol mee zitten. Zorg er gewoon voor dat je cash beschikbaar hebt, en weinig leverage om er ten volle van te kunnen profiteren mocht het gebeuren.

 Mis ook zeker onze zondagse community calls niet om 20u00!

Elke zondag om 20u00 hosten wij een gratis community call waar we de belangrijkste onderwerpen van de week bespreken en u een uitgebreide analyse geven van Bitcoin, Ethereum en enkele Altcoins, gekozen door de community.

Iedereen is welkom!

* Wij gebruiken de Zoom software voor onze calls, het is handig om deze al op je computer te installeren op voorhand. Je kan de Zoom software hier downloaden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This