Wekelijkse BTC Prijs Analyse
> Bullish

Een weekly update gemist?
Je vindt ze allemaal hier terug in ons archief

Volg ons op al onze social media kanalen

De Bitcoin-prijs sprong op donderdag omhoog na een verandering in het sentiment, toen wereldwijde aandelen weer in het groen gingen en beleggers de voorkeur gaven aan risicovollere assets zoals cryptocurrencies. Ethereum en Bitcoin braken door een paar kritische bearish elementen, terwijl XRP niet lijkt te genieten van de gunstige rugwind op de wereldwijde markten.

Bitcoin heeft voor het eerst sinds april 2021 de grens van $60.000 overschreden. De prijs heeft een impuls gekregen door berichten die suggereren dat een Bitcoin futures ETF waarschijnlijk volgende week al zal beginnen met traden in de Verenigde Staten.

 

Total Market Cap

$2.73 Biljoen – +3.83%

BTC Prijs

$61.077 – +11%

BTC dominantie

46%

Dominance

Bitcoin prijs analyse

Volgens onze data van Tradingview vertonen de Bitcoin-prijzen sinds het begin van deze maand een sterke opwaartse trend. Voordat de opwaartse prijsactie begon, schommelden de prijzen rond de $42.000 van 20 september tot 1 oktober. De grens van $60.000 werd voor het eerst doorbroken op de Bitstamp exchange, en Bitcoin is nu slechts 7% verwijderd van het heroveren van de all-time high van $64.804 op 14 april. De prijs is sindsdien iets gedaald en op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond $59.500.

Bloomberg meldde dat bronnen die bekend zijn met de zaak, positieve aanwijzingen hebben gekregen dat de Securities and Exchange Commission waarschijnlijk verschillende Bitcoin futures ETF’s zal goedkeuren om volgende week te laten verhandelen.

Geruchten over de op handen zijnde goedkeuring zorgden voor een prijsstijging van ongeveer $7.000 in de afgelopen zeven dagen, wat neerkomt op een stijging van 13% van $53.000 naar $60.000. Dit was de sterkste stijging in de afgelopen twee dagen, waarin Bitcoin een rally maakte van ongeveer $54.000 tot de huidige $60.000.

Doordat het sentiment op donderdag 180 graden draaide en de aandelenmarkten opnieuw winsten boekten, zien de belangrijkste cryptocurrencies opnieuw een gunstige push opkomen.

De Bitcoin bulls waren in staat om $54.000 te verdedigen en winstnemingen zo beperkt mogelijk te houden. Met het terugwinnen van de $60.000 zou een wekelijkse close hierboven meer uptrend voorspellen voor de Bitcoin-prijsactie. Dit zou meer kopers in de rally brengen en het momentum opbouwen dat nodig is voor een pop hoger boven $64.000.

Wanneer de Bitcoin-prijs boven de $64.000 noteert, verwacht dan dat het maandelijkse equilibrium van de range waarin we ons bevinden, wat support zal geven. Het maandelijkse equilibrium komt net boven de $60.000 ($60.098). Bij een hertest van dat gebied, zou BTC nieuwe interesse en koopvolume moeten zien, aangezien krantenkoppen het nieuws zullen brengen dat de BTC prijs de $64.000 naar boven heeft doorbroken, wat een positieve push zou moeten geven aan de bull run. Als de rugwind blijft aanhouden, verwacht dan mogelijk een nieuwe all-time high boven $70.000 tegen het einde van de maand.

Bear scenario

Wanneer het marktsentiment weer zou omslaan en het wereldwijde risicosentiment op zijn retour is, verwacht dan dat de bears de winsten van deze week zullen omkeren met een mogelijke hertest van $58.352 of zelfs $53.400. Mocht het marktsentiment nog verder omslaan naar risk-off, met meerdere opeenvolgende neerwaartse dagen in de Amerikaanse aandelen, verwacht dan dat de bears in Bitcoin de prijs terug zullen duwen richting $49.000.

Bitcoin on-chain data analyse

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Bitcoin prijs zit momenteel op $61.070. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Via de In/Out of the Money Around Price (IOMAP), zien we dat er significante steun is die zou kunnen voorkomen dat BTC onder de $58.000 komt. De IOMAP wijst op 1 miljoen adressen die eerder ruwweg 394k BTC kochten rond $58.000. Verwacht wordt dat dit als onmiddellijke support zal fungeren, aangezien kopers eerder interesse hebben getoond om tegen deze prijs te investeren. Als deze prijs het niet houdt, is een retest richting $56.317 waarschijnlijk, waar ongeveer 1,25 miljoen adressen eerder 670k BTC kochten.

Aan de weerstandskant zien we dat er geen grote concentratie is van $61.000 tot $63.300. De lage activiteit in deze range maakt het voor Bitcoin een makkelijk klus om te passeren, aangezien weinig adressen naar verwachting zullen verkopen op deze niveaus. Een close boven deze niveaus zou een hoge waarschijnlijkheid van nieuwe all-time highs voor Bitcoin suggereren.

Belangrijkste crypto nieuws

Opmerkelijke stijgers en dalers deze week

+23%

Telcoin
TEL

+18%

Ecoin
ECOIN

-20%

Polkadot
DOT

-27%

Hex
HEX

-15%

Klaytn
KLAY

-15%

Flow
FLOW

Poetin is optimistisch over de toekomst van cryptocurrencies

De Russische Energieweek (REW) is een forum dat elk jaar wordt gehouden met als doel de vooruitzichten van de Russische energie- en brandstofindustrie te laten zien en ook het potentieel van internationale samenwerking op energiegebied te ontsluiten. Het forum dient als een platform voor discussie over de belangrijkste uitdagingen van de energiesector.

Poetin’s gedachten over cryptocurrencies:

Het laatste REW-evenement wordt momenteel gehouden in Moskou (13-15 oktober) en Vladimir Poetin (de president van Rusland) werd gisteren geïnterviewd tijdens een gemodereerd panel van CNBC. Hoewel de president vooral sprak over de energie-industrie, had hij het ook kort over cryptocurrencies.

Het algemene standpunt van de president over crypto’s lijkt positief en optimistisch, omdat hij verwees naar het gebruik ervan voor energie-, olie- en grondstofgerelateerde transacties, waar sommige projecten aan werken. Hij zei dat “alles bestaansrecht heeft”. Hij wees er echter ook op dat het nog vroeg is om hierover te praten, omdat cryptocurrency op dit moment erg onstabiel kunnen zijn (maar in de toekomst wel een rekeneenheid kunnen zijn).

“We zullen aandacht besteden aan de ontwikkelingstrend van cryptocurrency, die op een gegeven moment ook een spaarmiddel kan worden. We hebben gezien hoe de markt fluctueert, en het is nog vroeg.”

Ripple gaat overgang naar stablecoins in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen

Op basis van een recente aankondiging – gedeeld op de officiële website van Ripple, gaat de digitale betalingen decacorn een partnerschap aan met de Digital Pound Foundation, dat is een non-profit foundation gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Het doel van de samenwerking:

Ripple sluit zich aan bij de Digital Pound Foundation als stichtingslid en met deze zet benadrukt het bedrijf zijn inzet op het stablecoin-segment (ter context: Ripple is onlangs ook een partnerschap aangegaan met de centrale bank van Bhutan om technische, adviserende en begeleidende ondersteuning te bieden voor de CBDC-werklast). Het doel met dit partnerschap is om de voortgang van een CBDC gekoppeld aan de Great British Pond (GBP) te versnellen. (Tweet bron: BankXRP)

*Susan Friedman (hoofd beleid bij Ripple) over het partnerschap:

“We zijn verheugd om het ontwerp en de implementatie van een digitale Pond te ondersteunen in samenwerking met de Digital Pound Foundation. De Foundation zal het doel van het Verenigd Koninkrijk om een meer inclusief en duurzaam financieel systeem op te bouwen helpen bevorderen.”

*Friedman zal Ripple vertegenwoordigen bij de Digital Pound Foundation.

Rusland is ook niet van plan om cryptocurrencies te verbieden

Moiseev is de Russische onderminister van Financiën. Volgens een lokaal rapport zei de minister dat de Russische Federatie niet van plan is om de trading van crypto’s op buitenlandse platforms volledig hard aan te pakken, in tegenstelling tot China.

“Tegelijkertijd kunnen burgers cryptocurrencies kopen en wallets gebruiken buiten de Russische Federatie. Dus dat zal zo blijven, denk ik. Er zijn geen plannen om iets te veranderen.”

Strikte houding:

Hoewel het feit dat mensen niet hoeven te vrezen voor een cryptocurrency-verbod in het land goed nieuws is, wijst Moiseev erop dat lokale investeerders die met crypto-activa in het land opereren “voor de hele nabije toekomst onderhevig zullen zijn aan verboden” vanwege de financiële soevereiniteit van Rusland.

Daarnaast zal de regering van Rusland, op basis van de uitspraken van de minister, haar houding ten opzichte van cryptocurrencies als betaalmiddel niet veranderen. Het zou een verlies van controle achter de geldhoeveelheid kunnen betekenen als het anders zou zijn.

Bitcoin ziet een enorme instroom, gevolgd door Cardano en Solana

Op basis van het onlangs gepubliceerde rapport van CoinShare was de wekelijkse crypto-asset stroom positief, omdat crypto-fondsen hun instroomstreak hebben verlengd en vorige week meer dan $226 miljoen hebben binnengeharkt.

Zoals verwacht was Bitcoin goed voor de meeste wekelijkse instroom, met $225 miljoen in totaal. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat een future-gebaseerde BTC ETF meer dan waarschijnlijk zal worden goedgekeurd door de U.S. Securities and Exchange Commission en het heeft de prijs hoger gedreven.

De staat van alts en Ethereum:

Wat betreft enkele van de top crypto’s, Cardano en Solana registreerden beide respectabele instromen met ($12,5 miljoen en $3 miljoen, respectievelijk). Echter, Ripple’s XRP, Polkadot, en Litecoin staan allemaal in het rood.

Ethereum (door velen niet beschouwd als een altcoin) is ook aan het bloeden, want het is bijna 25% gedaald ten opzichte van het begin van september en het registreerde een uitstroom van $14 miljoen.

Stripe bouwt aan een cryptocurrency-team om crypto use cases te ondersteunen

Stripe is een Iers-Amerikaanse financiële diensten- en software as a service (SaaS) gigant. Het heeft twee hoofdkantoren, één gevestigd in San Francisco, Verenigde Staten, en één in Dublin, Ierland. Het bedrijf werd opgericht in 2009 en biedt voornamelijk API’s (Application Programming Interfaces) en software voor de verwerking van betalingen voor mobiele applicaties en e-commerce websites.

De vacature van Stripe:

Volgens een nieuwe vacature (met de titel “Staff Engineer, Crypto”) op de website van Stripe, is het bedrijf momenteel op zoek naar mensen om vier posities in te vullen.

Op hetzelfde moment dat de vacature live ging, kondigde Guillaume Poncin (Head of Engineering Crypto bij Stripe) ook aan dat ze een team van ontwerpers en ingenieurs aan het opbouwen zijn om cryptocurrencies te integreren in hun platform.

Binance richt fonds op om hun smart chain ecosysteem te stimuleren

De grootste crypto exchange qua trading volumes heeft vandaag een $1 miljard fonds aangekondigd. Het doel van het fonds is om de ontwikkeling van projecten die deel uitmaken van het Binance Smart Chain (BSC) ecosysteem verder te versnellen.

Verdeling van het fonds:

In de officiële aankondiging staat dat het programma zal worden verdeeld in vier groepen die hun eigen doelen en uitdagingen zullen hebben. De crypto exchange zegt ook dat meer details zullen worden aangekondigd voor elk programma in de komende weken.

Programma’s:

  1. Talentontwikkelingen ($100 miljoen) – dit zal het opleiden van nieuwe investeerders, mentoring communities etc. omvatten.
  2. Liquiditeit ($100 miljoen) – dit zal worden verstrekt aan specifieke protocollen, op basis van metrics zoals actieve gebruikers, innovatie, TVL, handelsvolume, enz.
  3. Opbouw en incubatie ($300 miljoen)
  4. Versnellen van “mainstreamadoptie en verstoring van de financiële sector” ($500 miljoen)

 

And last but not least…

Recente data toont aan dat het gemiddelde dagelijkse tradingvolume van Bitcoin bijna 4x hoger is dan dat van topaandelen

Volgens data noteerde Bitcoin een ongelooflijk hoog gemiddeld dagelijks trading volume tussen 1 oktober en 11 oktober. Het gemiddelde is $36,7 miljard en het correleert met de aanzienlijke waardestijging van Bitcoin na het ervaren van sterke volatiliteit in de voorgaande maand.

Wat het aangeeft:

De hogere trading activiteit zou erop kunnen wijzen dat meer beleggers willen instappen om te profiteren van de aanhoudende Bitcoin-rally.

Even voor de duidelijkheid, wij hebben afgelopen maanden meermaals gezegd dat het mogelijk is dat de BTC.D in het laatste kwartaal de bovenhand kan nemen en dat alts hier onder zullen lijden.

 

Het andere dat de trading activiteit zou kunnen aangeven is dat beleggers werden aangemoedigd na de rode september (voor BTC), en FOMO viel binen toen Bitcoin met meer dan 20% steeg in oktober.

Bitcoin vs. aandelen:

Gebaseerd op het gemiddelde dagelijkse trading volume presteerde Bitcoin zwaar beter dan topaandelen, zoals Tesla (TSL), Apple (AAPL), Amazon (AMZN) en Microsoft (MSFT) in het eerder genoemde tijdsbestek (1-11 oktober). Het is echter de moeite waard om erop te wijzen dat BTC 24/7 wordt verhandeld, terwijl aandelen beperkt zijn tot 5 dagen.

Cryptoterm

– Swing high & Swing low –

Een swing low is wanneer de koers een low maakt en onmiddellijk gevolgd wordt door twee opeenvolgende higher lows. Evenzo is een swing high wanneer de koers een high maakt en wordt gevolgd door twee opeenvolgende lower highs.

Cryptoquote

– Cynthia Lummis –

“Keer op keer hebben presidenten van beide partijen de staatsschuld op onverantwoorde wijze laten oplopen, zonder enig plan om daar iets aan te doen. Dus dank God voor Bitcoin, en een andere non-fiat valuta die de onverantwoordelijkheid van regeringen overstijgt, inclusief die van ons.”

 Mis ook zeker onze zondagse community calls niet om 20u00!

Elke zondag om 20u00 hosten wij een gratis community call waar we de belangrijkste onderwerpen van de week bespreken en u een uitgebreide analyse geven van Bitcoin, Ethereum en enkele Altcoins, gekozen door de community.

Iedereen is welkom!

* Wij gebruiken de Zoom software voor onze calls, het is handig om deze al op je computer te installeren op voorhand. Je kan de Zoom software hier downloaden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This