Wekelijkse BTC Prijs Analyse
> Bullish

Een weekly update gemist?
Je vindt ze allemaal hier terug in ons archief

Volg ons op al onze social media kanalen

De aanvankelijke BTC piek van vorige week (11-17 oktober) was het gevolg van traders die grote posities innamen in afwachting van het op handen zijnde groene licht van de SEC voor crypto-ETF’s.

Bitcoin prijs steeg toen geruchten over een ETF goedkeuring aan momentum won. Na de verhandeling van de eerste Bitcoin ETF op de New York Stock Exchange (NYSE), verbrijzelde de BTC-prijs zijn vorige all-time high. Bitcoin bereikte op woensdag $66.974, en brak hierdoor door zijn vorige all-time high van $64.888. 

Terwijl deze run-up terugkwam met 70% sinds 21 september, zouden de dingen nu even kunnen vertragen voor de volgende leg-up.

 

 

Total Market Cap

$2.523 biljoen- 0.63%

BTC Prijs

$61.440 – -0.59%

BTC dominantie

45.7%

Dominance

Bitcoin prijs analyse

In de afgelopen week steeg de prijs van BTC met 12,2%, met een weekly low van $54.155,4. De weekly high van $62.892,8 werd kort aangetikt op vrijdag. Bitcoin noteerde zijn hoogste weekly close ooit – $61.511,0.

Hoe indrukwekkend deze rally ook is, BTC zou zich om twee redenen kunnen voorbereiden op een correctie.

Bitcoin prijs brak de all-time high en maakte zelfs een daily close erboven, maar deze beweging werd gevolgd door een snelle afwijzing toen er de volgende dag een 5,8% daling te zien was. Deze afwijzing geeft aan dat er winstnemingen plaatsvonden.

De positie van de Bitcoin-prijs suggereert dat deze bevorderlijk is voor een dubbele-topformatie, wat een top reversal patroon is.

Hoewel dit de twee belangrijkste redenen zijn waarom BTC klaar is voor een correctie, tonen de afnemende hype rond de Bitcoin ETF en significante daling in de momentum indicator aan, dat BTC toe is aan een pullback.

De volumewinst voor Bitcoin prijsactie van mei tot 22 oktober laat gaten zien rond de $60.000 psychologische barrière. Daarom zal een beslissende close onder de weekly open op $61.574 de zwakte onder kopers bevestigen en de grote crypto terugslaan naar de genoemde niveaus.

Om goed af te sluiten

Analisten voorspellen een sterke rally voor de rest van 2021. Sommigen gaan zelfs verder met hun voorspellingen en beloven een “goed jaar” in 2022. Zo merkte Willy Woo op dat een daling van het aanbod in combinatie met een overgroot deel ervan in handen blijft van houders, een sterk bullish signaal creëert.

Volgens crypto-analist TechDev zal de huidige marktcyclus medio december zijn hoogtepunt bereiken. Op basis van zijn schattingen zal Bitcoin volgende week $70.000 raken, waarna het in november naar $90.000 zal schieten, gevolgd door een retracement naar het $60.000-niveau. En dan zullen we een “parabolische run-up” zien naar een piek van $250.000.

Gebaseerd op al deze signalen en de fundamentals, kunnen we zeggen dat na de langverwachte doorbraak van een ATH, BTC waarschijnlijk op weg is naar $70.000. Verder zou er een pullback kunnen plaatsvinden. Het is vrij waarschijnlijk dat we het niveau van $78.000 – $85.000 tegen het einde van het jaar zullen zien. Er is echter nog steeds een hoge mate van onzekerheid, waarbij de prijs het sterkst reageert op nieuws over de regulering van Bitcoin. Laten we zeggen dat, als Zwitserland het uiteindelijk onderdeel maakt van haar grondwet, we zelfs $100K kunnen verwachten tegen het einde van 2021. We moeten de ontwikkelingen goed in de gaten houden.

Bitcoin on-chain data analyse

De laatste daling wordt bevestigd door het 30-daagse MVRV-model (Market Value to Realized Value), dat laat zien dat bijna 20% van de beleggers die de afgelopen maand Bitcoin hebben gekocht, winst maken. Deze on-chain metriek wordt gebruikt om de gemiddelde winst/verlies te bepalen van houders die BTC hebben gekocht.

Voor een 30-daagse MVRV is alles boven 10% iets om bezorgd over te zijn, aangezien het op 18% staat, kunnen marktdeelnemers een correctie van de Bitcoin-prijs verwachten als deze beleggers besluiten om winst te boeken.

Het aantal dagelijks actieve adressen en de Bitcoin-prijs zijn elkaar aan het tegenwerken, wat leidt tot een bearish divergentie. Wanneer de prijs van een asset een hogere high produceert en de DAA daalt, wordt dit meestal waargenomen als een afname van de interesse van gebruikers en dus een toename van de kapitaaluitstroom.

Belangrijkste crypto nieuws

Opmerkelijke stijgers en dalers deze week

+20%

OKB
OKB

+20%

Huobi token
HT

+20%

Nexo
NEXO

-21%

FLOW
FLOW

-13%

Celsius
CEL

-11%

Perpetual Protocol
PERP

De ProShares BTC ETF eindelijk goedgekeurd!

Vorige week waren er speculaties over de mogelijkheid van de goedkeuring van een Bitcoin ETF. Na een evaluatieperiode van 75 dagen werd de ProShares Bitcoin Strategy ETF deze week eindelijk goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission.

Deze Bitcoin ETF zal Bitcoin futures houden maar niet Bitcoin zelf en volgens het Twitter account van Bloomberg Terminal zal het morgen op de New York Stock Exchange (NYSE) worden gelanceerd, met de ticker BITO. De ETF staat al op de website van NYSE.

ProShares CEO en NYSE hoofd over de ETF goedkeuring:

Micheal Sapir (de CEO van ProShares) gaf commentaar op de ETF goedkeuring en zei dat “2021 zal worden herinnerd voor deze mijlpaal”. Douglas Yones (hoofd van exchange traded products bij NYSE) was ook echt enthousiast over het nieuws en zei dat “dit een spannende stap is, maar niet de laatste”, wat erop wijst dat er andere crypto-gelinkte ETF’s aan de horizon zijn.

Grayscale CEO over de ETF-goedkeuring:

Na jarenlang geaccrediteerde beleggers te hebben bediend, probeert Grayscale (bedrijf dat digitale valuta belegt) ook in te zetten om een ETF te laten goedkeuren. Michael Sonnenshein (CEO van Grayscale) denkt dat “er veel opwinding is voor regelgevers die eindelijk Bitcoin om het even wat op een nationale effectenbeurs toelaten”.

Komt er nu ook een ETH ETF?

Zoals in het bovenstaand bericht stond, heeft de SEC zojuist een BTC ETF goedgekeurd. Michael Sonnenshein, die de chief executive officer is van Grayscale Investments, is verschenen in CNBC’s Squawk Box show om te praten over de eerder genoemde goedkeuring. Tijdens de show sprak hij over welke stappen de Securities and Exchange Commission mogelijk kan nemen voor de crypto-industrie in de nabije toekomst.

Sonnenshein denkt dat de goedkeuring van de eerste BTC futures ETF waarschijnlijk meer investeerders en kapitaal in het ecosysteem zal aantrekken en hij gelooft ook dat de lancering van de ETF zeer bullish voor Bitcoin is.

Een ETH ETF is mogelijk op komst:

De CEO speculeert ook dat de kans groot is dat er hierna een Ethereum-product (vergelijkbaar met de Bitcoin ETF) op de markt komt, gezien het feit dat de SEC zich behoorlijk comfortabel is gaan voelen met het feit dat het nu een BTC ETF reguleert.

Sonnenshein over het Chinese crypto-verbod:

Tijdens de show werd Sonneshein gevraagd of de Bitcoin futures ETF het moeilijk zal maken voor het Chinese crypto verbod om door te gaan. Interessant genoeg zei hij dat deze crackdown eigenlijk goed is voor crypto, omdat het verbod handelsvolumes en mijnbouwkracht heeft verplaatst van China naar andere landen (voornamelijk naar de Verenigde Staten).

Polkadot onthuld een ontwikkelingsfonds van $777 miljoen

Gavin Wood (oprichter van Polkadot) kondigde zondag in een Tweet aan dat de Polkadot treasury meer dan 18,9 miljoen DOT heeft toegewezen aan een ontwikkelingsfonds (het zal worden uitgekeerd via het bestuur van de community). De totale waarde van de tokens is ruwweg $777 miljoen op het moment van schrijven.

Woods suggereerde dat de fondsen zouden kunnen worden besteed aan:

  • Het opbouwen van Polkadot’s ecosysteem
  • Het verbeteren van het ecosysteem van Polkadot
  • Het opleiden van het ecosysteem van Polkadot
  • Al het andere dat het bestuur van Polkadot waardevol acht

Voorstel en goedkeuring:

De treasury fondsen kunnen alleen worden uitgegeven als ze worden goedgekeurd door de raad, volgens Polkadot’s WiKi. De raad stemt over voorstellen en bestaat momenteel uit 13 leden (hoewel het de bedoeling is om in de nabije toekomst uit te breiden naar 24 zetels).

Wie een voorstel wil indienen, moet een aanbetaling doen van ten minste 5% van de kosten van het voorstel. Als het voorstel wordt afgewezen, wordt de aanbetaling verlaagd (dit is een brandmechanisme om wangedrag van de validateur tegen te gaan), en als het voorstel wordt aanvaard, wordt de aanbetaling teruggestort als het is aanvaard.

Het fonds komt slechts enkele weken voor de langverwachte parachain-auctions (die in november moeten beginnen) onthuld. Dit suggereert dat het fonds bedoeld zou kunnen zijn om de ontwikkeling in Poldakot’s parachain ecosysteem een kickstart te geven.

17% van BNB’s totale voorraad is nu bijna verbrand

De toonaangevende crypto exchange op basis van trading volumes kondigde vandaag aan dat het bijna 1,4 miljard Binance Coins (BNB) heeft verbrand. Dit komt ruwweg neer op 640 miljoen in Amerikaanse dollars en het is de grootste burn ooit in de geschiedenis van de cryptocurrency.

 

Een belofte is een belofte:

Binance lanceerde BNB 4 jaar geleden en stelde toen dat 50% van de totale voorraad van de coin in de volgende jaren verbrand gaat worden. Deze 50% is precies 100 miljoen munten en 40% van de totale voorraad was oorspronkelijk toegewezen aan het Binance-team.

Verbrandingsstatistieken:

Tot nu toe is 16,60% van BNB’s totale voorraad verbrand, volgens The Block Research. Binance verbrandt BNB elk kwartaal en bepaalt de verbrandingshoeveelheid op basis van de BNB tradingvolumes van het vorige kwartaal.

Dit was de 17e kwartaal van de BNB burn en de reden waarom het de grootste was, is niet vanwege het aantal verbrande tokens, maar omdat de prijs van BNB 58% steeg tijdens het derde kwartaal (van $305 naar $480).

Russische regering wil op lange termijn USD-reserves vervangen door andere fiatvaluta’s en digital assets

Volgens berichten overweegt het ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA Rusland) om de Amerikaanse dollar te vervangen door niet alleen traditionele fiatvaluta’s, maar ook door digital assets.

Aleksandr Pankin over de de-dollarisering:

In een dinsdag gehouden interview met Interfax (Russisch persbureau) herhaalde Aleksandr Pankin (onderminister van Buitenlandse Zaken van Rusland) de plannen van Rusland om het aandeel van de USD in de internationale reserves van het land en het gebruik ervan bij afrekeningen met buitenlandse partners te verminderen.

“Het is mogelijk om de Amerikaanse dollar op de lange termijn te vervangen door andere valuta’s, zowel nationale als regionale, evenals sommige digital assets.”

De ambtenaar wees erop dat zo’n vervanging zware inspanningen van de overheid zou vergen, zoals het opnieuw opbouwen van gevestigde samenwerkingsmodellen tussen bedrijven en jurisdicties en ook het creëren van nieuwe mechanismen voor nieuwe verrekeningssystemen.

De Novi wallet van facebook is net gelanceerd in twee landen om zijn belangrijkste functies te testen

Volgens een aankondiging geplaatst op Twitter door David Marcus (Facebook’s blockchain executive), is de social media gigant begonnen met de uitrol van zijn Novi digitale portemonnee in de Verenigde Staten, en interessant genoeg, in Guatemala. Coinbase’s custodial arm zal verantwoordelijk zijn voor het veiligstellen van de fondsen van de gebruikers.

Het doel:

Het doel met deze beperkte lancering is om de belangrijkste functies van de Novi wallet in een echte omgeving te testen. Hoewel stablecoins meestal worden gebruikt door traders om hun winsten op te slaan, hoopt Marcus dat de test van Navi een nieuwe use case kan laten zien.

“We hebben ook goede hoop dat dit een nieuw gebruik van stablecoins (als een betalingsinstrument) zal aantonen, buiten hoe ze vandaag de dag typisch worden gebruikt.”

Over Novi:

“Novi is een digitale portemonnee die gebruikers helpt om direct en veilig geld te versturen en te ontvangen. Gebruikers kunnen geld over de grens verplaatsen voor dagelijkse behoeften, maandelijkse uitgaven en speciale gelegenheden – zonder kosten.”

Het project stond aanvankelijk bekend als Libra en werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019, maar werd al snel geschrapt vanwege enkele controverses eromheen en ook vanwege wegversperringen door de regelgeving. Later werd het echter opnieuw geïntroduceerd als Diem in april 2020.

And last but not least…

Is blockchain gaming de investering van 2021?

Een analyse gedaan door DappRadar, toont aan dat 1,54 miljoen UAW’s (unique active wallets) werden geregistreerd in Q3 van dit jaar. Dit is een stijging van 25% kwartaal-op-kwartaal en een stijging van 509% jaar-op-jaar.

Van die 1,54 miljoen wallets heeft bijna de helft – namelijk 754.000 – betrekking op blockchain games. Dit, zeggen ze, wordt gedreven door de groeiende populariteit van P2E games.

Het 7-daags trailing gemiddelde voor UAWs laat een piek zien in games rond juli, met een piek van net onder de 1.100. Daarentegen piekte DeFi tot nu toe op iets meer dan 1.100 UAWs in mei en heeft een scherpe daling gezien, wat leidt tot een variërend gemiddelde van tussen de 500 en 700 sindsdien.

Hoe indrukwekkend dit ook is voor de gaming sector, DappRadar stelt dat UAW betrekking heeft op unieke adressen die interactie hebben met een bepaald smart contract. Aangezien iemand meer dan één wallet kan hebben, moet deze metric niet op dezelfde manier worden geïnterpreteerd als dagelijks actieve gebruikers.

 

“Unique Active Wallets (UAW) of unieke wallets verwijzen naar unieke adressen die interactie hebben met een bepaald smart contract; daarom vertaalt UAW zich niet naar (dagelijks) actieve gebruikers (DAU). Een enkel individu kan verschillende wallets gebruiken voor interactie met een enkele dapp.”

Zo is er Axie Infinity die omschreven wordt als als de Pokémon op de Ethereum blockchain. En met meldingen van sommige gebruikers die duizenden dollars per maand genereren met het spelen ervan, is het geen verrassing om te horen dat de maandelijkse gebruikers voor augustus de 1,8 miljoen overschreden.

DappRadar meldt echter dat, over de laatste 30 dagen, zeven andere blockchain games populairder waren dan het in termen van het aantal UAW interacties. Alien Worlds op WAX was het populairst, gevolgd door Splinterlands op Hive en Arc8 op Polygon, die de derde plek bezetten.

Ondanks dat actieve wallets op WAX met 53% kwartaal-op-kwartaal stegen, daalde de dominantie (als gaming blockchain) met 31% ten opzichte van Q2. Dit komt omdat andere blockchains een enorme expansie hadden doorgemaakt in Q3, in het bijzonder BSC en Hive.

Cryptoterm

– CBDC-

“De term Central Bank Digital Currency (CBDC) verwijst naar de virtuele vorm van een fiatvaluta. Een CBDC is een elektronische registratie of een digitaal token van de officiële munteenheid van een land. Als zodanig wordt hij uitgegeven en gereguleerd door de monetaire autoriteit of centrale bank van het land. CBDC’s kunnen de uitvoering van monetair en fiscaal beleid vereenvoudigen en de financiële inclusie in een economie bevorderen door niet-banken in het financiële stelsel op te nemen. Omdat zij een gecentraliseerde vorm van geld zijn, kunnen zij de privacy van de burgers aantasten. CBDC’s verkeren over de hele wereld in verschillende stadia van ontwikkeling.”

 

Cryptoquote

– Patrick Surgeon –

“If the dog is in the yard, the cat and the mice hide. If the dog goes away, the cat comes in the yard, but the mice still hide. Only when the dog and the cat are out of the yard, the mice come out to play. But at this moment the dog is back in the yard !!!!”

 Mis ook zeker onze zondagse community calls niet om 20u00!

Elke zondag om 20u00 hosten wij een gratis community call waar we de belangrijkste onderwerpen van de week bespreken en u een uitgebreide analyse geven van Bitcoin, Ethereum en enkele Altcoins, gekozen door de community.

Iedereen is welkom!

* Wij gebruiken de Zoom software voor onze calls, het is handig om deze al op je computer te installeren op voorhand. Je kan de Zoom software hier downloaden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This