DE WEEKLY 31.10.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

402 $miljard – 2%

BTC Prijs

$13.792 – 5.5%

BTC dominantie

63.7 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Nexo (NEXO)

+20%

Filecoin (FIL)

+20%

Kusama (KSM)

+13%

CyberVein (CVT)

+10%

Yearn Finance (YFI)

-29%

Band Protocol

-29%

Aave (AAVE)

-24%

NXM (NXM)

-23%

Wekelijks TA overzicht : Bullish

Het zijn een paar geweldige weken geweest voor Bitcoin. Gedreven door macro-evenementen zoals de institutionele adoptie van Square, MicroStrategy, Paypal, JP Morgan en recentelijk DBS, bereikte de koers van Bitcoin zijn hoogste prijs van de afgelopen 15 maanden.

Hoewel dit nieuws de toegenomen legitimiteit van crypto in het algemeen aantoont, heeft Bitcoin hier relatief veel baat bij gehad. In feite is Bitcoin de best presterende asset class geweest voor de maand oktober.

Laten we eens kijken naar het belangrijkste nieuws van Bitcoin deze week en hoe de prijs tot nu toe heeft gereageerd. We zullen een diepe duik nemen in technische en on-chain indicatoren om de meest waarschijnlijke richting van het paradepaardje uit de cryptomarkt te achterhalen.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data


Bitcoin heeft de high van $13.863 opnieuw getest. Deze werd 
in juni 2019 vastgesteld, waardoor er mogelijk een double top zal worden gevormd. De cryptocurrency markt ondervindt een verhoogde volatiliteit als gevolg van de aankomende Amerikaanse verkiezingen, omdat het niet duidelijk is wie de winnaar zal zijn.

Dus de meest opvallende ontwikkeling op de weekly chart is de potentiële double top. Op 24 juni 2019 steeg de prijs van Bitcoin tot $13.868 voordat het een enorme correctie van 72% onderging in de volgende negen maanden.

BTC/USD-weekly chart

Er zijn echter enkele verschillen tussen de high van nu en de high van juni 2019. Zo is de MACD opnieuw bullish geworden en wint het aan kracht, terwijl het in 2019 reeds al zeer hoog stond.

On-chain data

Bovendien is de Market-Value-to-Realized Value (MVRV) veel lager met ongeveer 7%, en ligt hij met 19% onder de gevarenzone, vergeleken met de 35% in juni. Bitcoin is momenteel gebonden aan een wekelijkse uptrend waarbij er een robuuste support is vastgesteld op 10.000 dollar.

Een uitbraak boven de high op $13.863 kan de Bitcoin-prijs opdrijven richting $15.000 en mogelijk hoger, omdat er boven de $15.000 geen sprake is van resistance. Aan de andere kant zou de bevestiging van een double top desastreus kunnen zijn voor Bitcoin. Als we onder de $12.800 support gaan, dan zou de BTC-prijs op korte termijn kunnen dalen tot $10.000.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator laat zien dat het meest cruciale resistance niveau op die $13.362 dollar ligt. Rond dit niveau zijn er ruwweg zo’n 987 duizend adressen die een totaal van 548 duizend BTC hebben gekocht. De range ligt tussen $13.285 en $13.672, wat een kritisch resistance niveau is.

Als we kijken naar het support niveau, dan hebben meer dan 860 duizend adressen eerder een totaal van 595 duizend BTC gekocht tussen de $12.880 en $13.266. Dit zal naar verwachting fungeren als support, aangezien houders in deze range trachten winstgevend te blijven binnen hun posities en de prijzen boven dit niveau willen pushen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen wij vaststellen dat de kopers een sterke support zullen krijgen in de buurt van de $13.000, terwijl de verkopers weerstand zullen creëren rond de $13.300. De sterkte van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wijst erop dat Bitcoin mogelijk hoger zal gaan en dat er veel weerstand zal zijn als het de $13.400-barrière zou doorbreken.

Onze 6 belangrijkste topics!

FTX lanceert gefractioneerde aandelenhandel!

Cryptocurrency exchange FTX kondigde op donderdag 29 oktober aan dat haar klanten nu kunnen registreren om meer dan 12 crypto- en aandelenparen te verhandelen met behulp van fractionele aandelen. Gebruikers zullen dus in staat zijn om aandelen zoals Tesla, Apple of Amazon te verhandelen in de vorm van tokens. FTX is eigendom van FTX Trading Limited, dat gevestigd is in Antigua en Barbuda.

FTX introduceert het eerste product van dit type

Eén van de belangrijkste kenmerken van het nieuwe product dat FTX aanbiedt, is de mogelijkheid om aandelen op te splitsen in kleinere eenheden in plaats van volledige exemplaren. Dit stelt haar klanten in staat om met minder kapitaal te handelen terwijl ze toch toegang hebben tot topaandelen zoals Tesla of Apple.

Sam Bankman-Fried, FTX’s Chief Executive, verklaarde:

Deze producten vormen het bewijs van een krachtige toekomst, een toekomst waarin assets worden gedigitaliseerd en waarin traders een onbegrensd creatief potentieel hebben om hun opvattingen over de markten te uiten. Zowel crypto trading als aandelenhandel hebben gestaag een breder publiek aangetrokken en er komen steeds meer nieuwe spelers bij. Deze fractionele aandelenproducten weerspiegelen de realiteit dat de traders van vandaag de dag de industrie en de sector overspannen en trading opportuniteiten willen die volledig overeenstemmen met hun interesses en mentaliteit.

FTX was in staat om deze tokenization-methode te bereiken dankzij Digital Assets AG, een provider van capital markets solutions, en CM Equity. Dit is alsook de beleggingsfirma die verantwoordelijk zal zijn voor de custody fees op de aandelen.

 

Zal Thailand een CBDC ontwikkelen op Ethereum?

In een persbericht heeft de Ethereum ontwikkelingsmaatschappij ConsenSys een samenwerking met de Bank of Thailand aangekondigd. De doelstelling is om “het potentieel van blockchain technologie te onderzoeken” teneinde een Proof of Concept te ontwikkelen waarmee een prototype van een Centrale Bank Digital Currency kan worden gecreëerd. Het project zal worden ontwikkeld in samenwerking met de Siam Cement Group (SCG) en Digital Ventures (DV).

Het CBDC project in Thailand heet Inthanon. De ontwikkeling wordt uitgevoerd met de R3 Corda-technologie. De aankondiging van ConsenSys lijkt er echter op te wijzen dat de financiële instelling een op Ethereum gebaseerd alternatief gaat onderzoeken.

In die zin heeft ConsenSys laten zien dat het zich als partner zal aansluiten bij de ontwikkeling en het onderzoek van Thailand’s CBDC-prototype. Daarnaast heeft ConsenSys laten weten dat het zal samenwerken met de Thaise blokketen Atato waarbij de oplossing gebruik maakt van de Enterprise Ethereum stack die Codefi en MetaMask bevat.

De directeur van ConsenSys in Hongkong verklaarde het volgende:

ConsenSys is verheugd om deel uit te maken van dit ambitieuze project om een retail CBDC te verkennen dat financiële instellingen en handelaren in heel Thailand in staat zal stellen om de snelheid en veiligheid van hun dagelijkse betalingsinfrastructuur te verbeteren.

ConsenSys zal een volledig rapport uitbrengen zodra de ontwikkeling en het testen van de Bank of Thailand’s CBDC is voltooid. Met de aankondiging van China’s digitale Yuan in de testfase, kan een CBDC in Thailand dienen als tegengewicht of alternatief in de Aziatische regio.

Amerikaanse bankinstellingen onderzoeken manieren om crypto-assets voor klanten te ondersteunen!

In een interview deelt Brooks zijn inzichten over de manier waarop de Amerikaanse banken zijn begonnen met de verkenning om crypto’s aan te bieden. De aanleiding hiervan is  het besluit van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), waarin staat dat banken het recht hebben om cryptocurrency’s op te slaan.

In de brief van het OCC staat dat bancaire instellingen het recht hebben om crypto assets te bewaren. Deze werd in juli vrijgegeven en verduidelijkt dat bancaire instellingen in staat moeten zijn om de meest waardevolle assets van klanten te beschermen. Bij velen valt hier vandaag de dag ook cryptocurrency onder.

In het interview wordt Brooks gevraagd of hij sinds de publicatie van de brief een verandering heeft ondervonden in de houding van cryptocurrencies bij grote financiële instellingen.

“Nou, sinds de brief uitkwam zijn er een aantal grote crypto custodians Anchorage, Coinbase, en een aantal anderen, gecontacteerd geweest door banken met de vraag of ze bereid zijn om te fungeren als externe custody providers voor nationale banken waarvan de klanten willen investeren in Bitcoin”.

Volgens Brooks, zijn er momenteel 40 à 50 miljoen Amerikanen die crypto assets bezitten.

Fidelity lanceert nieuwe initiatief om Bitcoin naar kapitaalkrachtige investeerders te brengen!

Fidelity Digital Assets, werkt samen met het in Singapore gevestigde Stack Funds om crypto custody-diensten te leveren aan kapitaalkrachtige beleggers in Azië. Dit allemaal te midden van een groeiende belangstelling voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s in die regio.

Het partnerschap zal Fidelity-cliënten verdere blootstelling geven aan wat sommigen nog steeds zien als een ontluikende economische sector.

Stack-mede-oprichter Michael Collett vertelt Bloomberg dat de connectie van het bedrijf met Fidelity aantrekkelijk zal zijn voor Aziatische beleggers die toegang willen krijgen tot de veilige custody-diensten door Fidelity Digital Assets.

Het Stack-partnerschap is voor Fidelity niet de eerste stap om crypto-beleggingen voor haar klanten toegankelijker te maken.

Altcoin project zal worden gebruikt door de Duitse centrale bank!

De Deutsche Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft een small-cap altcoin-protocol voor een decentraal netwerkproject opgenomen. Ocean Protocol is een big data blockchain platform dat ontworpen is om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van applicaties die op een veilige manier publieke en private data kunnen publiceren, overdragen en/of consumeren.

De Duitse bank heeft Ocean ingehuurd voor “software-integratie-adviesdiensten”, zo blijkt uit een vertaalde openbare mededeling uit het Staatsblad van de Europese Unie.

“Het doel van het aanbestedingsproject is het opzetten van een gedecentraliseerde netwerkbenadering, die gelijke deelnemers een permanente, symmetrische datatoegang biedt voor de realisatie van real-time updates van statistieken met behoud van de data-soevereiniteit”.

De Duitse bank zegt dat Ocean Protocol de enige mogelijke partij was voor deze opdracht.

“De redenen hiervoor zijn, naast het gebrek aan vergelijkbare concurrenten, vooral het technische unique selling point dat het bedrijf heeft dankzij het “Ocean Protocol” en de onderliggende gepatenteerde databasetechnologie”.

JPMorgan lanceert digitale munt, JPM Coin, met een groot technologisch bedrijf aan boord!

 

De JPM Coin, die twee jaar geleden voor het eerst werd gelanceerd met meer dan 400 deelnemende banken, waaronder de Monetary Authority van Singapore, zal door een grote onbekende klant worden gebruikt om grensoverschrijdende betalingen aan te drijven, zo vertelde Takis Georgakopoulos, hoofd van JPMorgan.

“Bij JPMorgan Chase wordt de digitale JPM Coin van het bedrijf deze week voor het eerst commercieel gebruikt door een grote technologiecliënt die wereldwijd betalingen verricht.”

JPMorgan richt zich momenteel op twee toepassingen voor de digitale valuta:

  • Ten eerste richt JPMorgan zich op grensoverschrijdende betalingen. De bank, die dagelijks voor 6 biljoen dollar aan overschrijvingen verwerkt, maakt gebruik van een onbetrouwbaar en complex netwerk van correspondentbanken, die de overschrijvingen om verschillende redenen kunnen afwijzen. De kosten van afwijzingen kunnen snel oplopen tot miljoenen dollars.
  • Een andere toepassing van de JPM Coin is het verwerken van papieren cheques. Met honderden miljoenen cheques die elke dag worden verstuurd, is de verwerking van deze cheques zowel handmatig als financieel intensief. De verwerking kan radicaal worden vereenvoudigd door gebruik te maken van blockchain technologie.

De bank heeft ook Onyx opgericht, een nieuw bedrijf dat zich zal toeleggen op het onderzoek naar echte toepassingen voor blockchain en cryptocurrency initiatieven, en de commercialisering van deze technologieën.

Save the best for last!

De Bitcoin adoptie lijkt toe te nemen!

Op 29 oktober werd in een verslag door de Centrale Bank van Iran (CBI) en het ‘Ministry of Energy’  verklaard dat Iran zal toestaan om de nationale import te financieren met behulp van cryptocurrencies. Burgers van Iran zullen hierdoor ook in staat zijn om Bitcoin te minen en te traden zolang ze worden gebruikt om de import uit andere landen te financieren.

Om sancties te voorkomen met betrekking tot de toegang van de dollar, verklaarde Iran in de officiële krant van de regering voor om een tarief van +1,55% op de invoerprijs van Bitcoin te handhaven. Iran heeft onlangs nog besloten om het elektriciteitstarief voor geautoriseerde mining bedrijven met 47% te verlagen.

Terwijl de Bitcoin prijs boven de $13.000 blijft, lijkt het erop dat de institutionele interesse aanzienlijk groeit. Op 30 oktober zagen we de grootste Bitcoin-option trade ooit gevuld worden. Een recent rapport toont aan dat de vraag naar $36.000 op 29 januari 2021 opliep tot $8.000, waardoor het bedrag van $32.000 met een 4:1-verhouding werd overtroffen.

Echter, ondanks alle positieve ontwikkelingen voor Bitcoin, zullen de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen een enorme impact hebben op de volatiliteit van BTC. Historisch gezien hebben de voorgaande Amerikaanse presidentsverkiezingen vrij identieke reacties gehad.

Bij de verkiezingen, in 2012 en 2016, daalde de Bitcoin prijs in beide gevallen met minstens 10%. Toch is er daarna een sterke opleving geweest in de BTC prijs, met als gevolg dat we twee van de grootste rally’s tot nu toe meemaakten.

Cryptoterm van de week

– Airdrop –

Gezien de interessante geruchten rond een nieuwe Airdrop van Uniswap dachten we dat het een goed idee is om te beschrijven wat dit nu eigenlijk is. Daar gaan we dan…

Een “airdrop” verwijst naar een methode om cryptocurrency te verspreiden onder het publiek, enkel voor degene die bepaalde tokens of wallets op een bepaalde blockchain in hun bezit hebben. Dit wordt meestal gedaan voor marketingdoeleinden om het bezit van andere tokens te stimuleren of om ze aan te zetten deel te nemen aan het blockchain netwerk.

Cryptoquote van de week

– Albert Einstein –

“Probeer geen persoon van succes te worden, maar probeer een persoon van waarde te worden.”

Aankomende events

– Nothing special to report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Square heeft plannen om Bitcoin naar de mainstream te brengen

Square Crypto ondersteunt de ontwikkeling van het Bitcoin-netwerk door subsidies te geven aan ontwikkelaars en bedrijven die in de crypto-ruimte werken. Zo wil het bedrijf bijvoorbeeld een vergoeding geven aan Valentine, een ontwikkelaar die werkt voor de blockchain startup, she256, om een wallet te ontwikkelen die gemakkelijk te gebruiken is voor crypto-newbies.

Nog een UNI Airdrop?! 

Uniswap staat misschien op het punt om een tweede airdrop van 5 miljoen UNI tokens goed te keuren. Zodra het governance-voorstel is goedgekeurd, zullen zo’n 12.619 wallet-adressen die in wisselwerking staan met Uniswap elk 400 UNI’s ontvangen. Het voorstel werd ingediend door Dharma, die verklaarde dat zijn gebruikers zich “buitengesloten” voelden door de eerste airdrop. Tegen huidige prijzen, zou de airdrop $932 waard zijn.

De Crypto Debit Card van Coinbase wordt in de VS gelanceerd en stelt gebruikers in staat om Bitcoin te verdienen.

Coinbase heeft op woensdag gemeld dat het een wachtlijst opent voor Amerikaanse klanten die de kaart willen krijgen. De verdeling zal beginnen “in de eerste helft van volgend jaar”. De debetkaarten voor de Coinbase klanten zijn momenteel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de EU. De kaart zal met name worden geleverd met uitgavenbeloningen – in het bijzonder kunnen inwoners van de VS ervoor kiezen om 1% terug te verdienen in Bitcoin (BTC) of 4% in Stellar lumens (XLM).

Avanti wordt tweede crypto bank in de VS!

Avanti kreeg een bankcharter in Wyoming. Kraken kreeg in september een bankcharter van de staat. In 2019 nam Wyoming nieuwe blockchain wetten aan om bedrijven met digital assets aan te trekken.

Hackers vallen de Trump website aan, en vragen naar Monero 

Op woensdag konden potentiële aanhangers van President Trump gedurende 30 minuten geen toegang krijgen tot zijn campagnewebsite. Ze waren echter wel in staat om Monero naar de hackers te sturen die verantwoordelijk zijn voor de aanval op donaldjdrumpf.com. De hacker(s) gebruikten hun 30 minuten roem om een bericht te plaatsen met de vermelding “deze site werd in beslag genomen” en “de wereld heeft genoeg van de nepnieuws dat dagelijks wordt verspreid door president donald j trump,” compleet met replicazegels van het ministerie van Justitie en de FBI.

De Aziatische Bank DBS trekt zijn Bitcoin trading aankondiging in

DBS, de grootste bank van Zuidoost-Azië, heeft een aankondiging gepubliceerd en later terug verwijderd dat het een fiat-naar-crypto-exchange lanceert. De verwijderde aankondiging onthult dat de in Singapore gevestigde bank de handel in Bitcoin, Ethereum en XRP mogelijk zal maken. Een woordvoerder van DBS heeft de volgende verklaring geopenbaard: “De plannen van DBS voor een digitale exchange zijn nog steeds in behandeling, en we hebben nog geen goedkeuring gekregen van de toezichthouder. Zolang de goedkeuringen nog niet zijn verleend, worden er geen verdere mededelingen gedaan.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This