DE WEEKLY GEMAAKT OP 06.02.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.2 biljoen – 20%

BTC Prijs

$39.770 – 16%

BTC dominantie

61.7%

Opmerkelijke Movers

Volgende coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

UMA (UMA)

+183%

0x (ZRX)

+173%

PancakeSwap

+114%

Maker (MKR)

+86%

HedgeTrade (HEDG)

-9.5%

NANO (NANO)

-5.5%

THORChain (RUNE)

-2%

ICON (ICX)

-0.18%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

De cryptocurrency markt is overwegend groen gekleurd, vooral wat altcoins betreft. Bitcoin is sinds donderdag relatief onveranderd gebleven. Ripple kwam uit zijn consolidatie en heroverde de bodem boven de $0,40.

Ook Cardano ging door met de rally en steeg met meer dan 40%. Chainlink behoort ook tot de tweecijferige stijgers naast Binance Coin, Aave en Compound. De meerderheid van de cryptocurrencies in de top 50 hebben deze week mooie winsten geboekt, tussen 20% en 50%.

Ook BTC heeft zich genesteld boven de $36.000 na het recente herstel vanaf $32.000. Aan de bovenkant beperkt de $41.000 de beweging en vertraagt het een potentiële ascending triangle breakout. De pionier cryptocurrency is aan het treuzelen rond de $40.400 te midden van zijwaartse trading actie.

De vorming van het driehoekspatroon is uitzonderlijk bullish voor Bitcoin. Dit technisch patroon zou de cryptocurrency kunnen doen stijgen naar nieuwe all-time highs richting de $46.000. Breakout targets van een stijgend driehoekpatroon kunnen precies worden gemeten door de hoogste tot de laagste punten van het patroon te meten.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De marktdominantie van Bitcoin is de afgelopen week sterk gedaald, van 65% naar slechts 60,8%, terwijl veel altcoins flink aan het pompen zijn. Desalniettemin heeft de Bitcoin-prijs zich hersteld van het dieptepunt van $28.850 en staat nu zeer dicht bij $40.000.

Bitcoin-prijs moet eerst retracen voor een volgende opwaartse stap

Op de daily chart heeft de TD Sequential indicator voor het eerst sinds 10 januari een verkoopsignaal gegeven. Bovendien blijft de parabolic SAR bearish, net als de SuperTrend indicator, wat veel geloofwaardigheid toevoegt aan een bearish breakdown.

De huidige prijs van Bitcoin schommelt rond de bovenste Bollinger band. Een afwijzing van dit punt kan de Bitcoin-prijs omlaag duwen naar de middelste band op $34.000. Als dit niveau niet wordt vastgehouden, kunnen beleggers in paniek raken en de BTC terugdringen tot de 100-SMA op $32.000 en er zelfs doorheen zakken tot $30.000.

Maar ondanks verschillende indicatoren die in het voordeel van de bears zijn, zou een doorbraak boven de bovenste Bollinger band op $38.400 de bearish outlook ontkrachten en de Bitcoinprijs richting $40.000 duwen.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.
Door het analyseren van de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige BTC prijs, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.
 
De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te weten waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities van gebruikers en ongerealiseerde winsten. Zoals u kunt zien in de afbeelding hierboven, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder werd gekocht op een gespecificeerd prijsbereik.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De laatste tijd heeft Bitcoin moeite om het niveau van $38.000 terug te winnen. Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, laat de IOMAP indicator zien dat het laatste significante niveau van on-chain weerstand zich bevindt tussen $38.207,72 en $38.648,73, waar eerder 223 duizend BTC werden verworven door meer dan 329 duizend adressen. Een doorbraak boven deze zone zou BTC kunnen katapulteren om het $40.000 niveau opnieuw te testen of zelfs een nieuwe rally naar recordhoogtes te starten.

Aan de onderkant, zien we een enorme hoeveelheid support tussen $36.604 en $37.726, waar meer dan 775 duizend adressen eerder 501 duizend BTC hebben gekocht. Als deze range wordt gebroken, is er een zelfs nog groter gebied met een koopconcentratie tussen $34.358 en $35.481. Hier hebben ongeveer 1,02 miljoen adressen eerder ruwweg 529 duizend BTC gekocht.

 

Tot slot – Het In/Out of the Money Around Price (IOMAP) model geeft aan dat Bitcoin een ton aan steun heeft van $38.000 tot $32.000. Aan de andere kant is er slechts één cruciale barrière tussen $38.200 en $38.500 die samenvalt met de bovenste Bollinger band. Het IOMAP-model voegt geloofwaardigheid toe aan de bullish outlook, want een uitbraak boven deze barrière zal de Bitcoin-prijs naar $40.000 stuwen.

Onze 6 belangrijkste topics!

Grayscale speelt in op de CME Ether futures lancering!

Grayscale Investments, ’s werelds grootste digitale fondsbeheerder, heeft meer Ethereum gekocht. De aankoop van Bitcoin eind vorig jaar was gerelateerd aan de bull-run die de cryptocurrency doormaakte in december en januari. Er lijkt een voortdurende verschuiving te zijn naar Ethereum nu het asset steeds naar nieuwe hoogtepunten schiet.

Verschuiven beleggers de focus naar Ethereum?

Ethereum Trust (OTCQX: ETHE) is het vehikel dat beleggers gebruiken om in de cryptocurrency markt te stappen dankzij Grayscale. Het bedrijf heropende de trust op maandag, waardoor er nieuwe investeerders kunnen instappen terwijl anderen hun belang vergroten.

Volgens de investeringsmaatschappij had de Ethereum Trust op 29 januari meer dan $4 miljard aan assets. De aankoop van $ 76 miljoen van deze week kwam nog vóór de heropening van de trust, impliceert dat de interesse van beleggers in Ethereum aan een uitzonderlijk tempo aan het groeien is.

Visa stapt nu echt mee op de trein!

Nog maar een paar dagen geleden maakte Visa CEO Alfred Kelly een positieve argumentatie voor Bitcoin als een veilige investering. Nu doet het betaalverwerkingsbedrijf opnieuw een grote stap, dit door de integratie van BTC en andere cryptocurrencies in zijn betalingsnetwerk aan te kondigen.

Volgens een persbericht is Visa een samenwerking aangegaan met First Boulevard, een bank die zich richt op het vergroten van de rijkdom binnen de Afrikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten. De samenwerking zal de klanten van de bank in staat stellen om cryptocurrencies en digital assets te kopen en te verhandelen via een “nieuwe set van crypto API’s” ontwikkeld door Visa. Dat heeft de betalingsgigant verklaard:

De pilot zal dienen als een belangrijke eerste stap in het ondersteunen van API-mogelijkheden die extra Visa klanten helpen toegang te krijgen tot crypto-functies en deze te integreren in hun productaanbod, en zal naar verwachting later dit jaar van start gaan.

De digitale bank Anchorage zal de tweede partner zijn in de samenwerking en zal de rol van custodian vervullen om fondsen van Visa klanten aan te houden.

De samenwerking is volgens Visa de “volgende fase” in een strategie voor de integratie van digital assets die het bedrijf al enige tijd uitstippelt via zijn deals met exchanges en crypto-gerelateerde serviceproviders.

EY breidt zijn enterprise blockchain uit naar China!

De wereldwijde consultancygigant EY werkt samen met het Blockchain Service Network (BSN) om zijn Ethereum-gebaseerde OpsChain uit te breiden naar de Chinese markt.

Het bedrijf zei in een aankondiging op vrijdag dat het van plan is om zijn EY OpsChain aan te bieden aan ontwikkelaars in China via het Blockchain Open Source (BCOS) bedrijfsnetwerk dat draait op het door de Chinese staat gesanctioneerde BSN, evenals via de “gelokaliseerde” versie van Ethereum die is ingesteld om te worden geïntegreerd met BSN.

De BCOS is een open-source enterprise blockchain die is uitgerold door het Financial Blockchain Shenzhen Consortium (FISCO), een gezamenlijke inspanning van een reeks Chinese technologiebedrijven waaronder Tencent en Huawei.

Het is geïntegreerd met het BSN, dat een gecentraliseerde infrastructuur is waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde apps kunnen bouwen bovenop zowel publieke als permissioned blockchains die het ondersteunt, zoals Hyperledger Fabric, Ethereum, en Polkadot, enz.

Het uitbreidingsplan komt maanden nadat EY OpsChain lanceerde, een op Ethereum gebaseerde inkoopproductoplossing voor ondernemingen die ontworpen is om inkoopovereenkomsten om te zetten in blockchain smart contracts.

Binance gaat concurreren met PayPal’s crypto product!

Op woensdag 3 feb kondigde Binance een nieuwe dienst aan. ’s Werelds grootste crypto exchange op basis van volume zei dat het platform gebruikers in staat zou stellen om wereldwijd betaald te worden in cryptocurrency.

De applicatie, gemaakt voor mobiele apparaten, beschikt over een ingebouwde cryptocurrency wallet en de mogelijkheid om deze te koppelen aan de eigen Binance Card van het bedrijf. De app bevat ook de populaire QR-code generator, zodat gebruikers elkaar met een simpele scan kunnen betalen.

Bij de lancering zal de app vijf cryptocurrencies en één fiatvaluta ondersteunen: BNB, BUSD, BTC, ETH, SXP, en EUR. Gebruikers kunnen deze kopen op het exchange platform waarna het slechts een simpele transfer is naar de Binance Pay app. Binance Pay is momenteel in bèta.

Als Binance aan dit tempo producten blijft toevoegen, zou zijn doelstelling om “de wereld te verhandelen” binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden.

Cardano (ADA) kondigt Ouroboros Omega aan!

De prijs van Cardano zet zijn bull-run voort en is erin geslaagd om in een prijsbereik te komen dat sinds 2018 niet meer werd gezien. De rally lijkt te worden aangedreven door de uitrol van Cardano’s smart contract mogelijkheden, een toename in ADA trading volume, en een onthulling die Charles Hoskinson heeft gedaan.

In een gisteren gepubliceerd bericht op de IOHK-blog gaf Tim Harrison, directeur marketing en communicatie van het bedrijf, een update over Goguen en de implementatie van “Mary”. IOHK heeft met succes de code voor de Hard Fork Combinator (HFC) “Mary” geïmplementeerd op het Cardano-testnet.

“Mary” is een aanvulling op de functionaliteiten die zijn geïntroduceerd met de “Allegra” fork. Deze twee HFC’s zullen Cardano in staat stellen om een multi-asset platform te worden dat gebruikers kunnen gebruiken om “native” netwerk tokens en andere applicaties te creëren, uit te geven en te beheren. “Mary” zal naar verwachting eind februari worden uitgerold op het mainnet, zoals Harrison verklaarde:

Wanneer Mary haar crypto key binnen het netwerk draait, zullen we het mechanisme voor gebruikers ontsluiten om hun eigen tokens te creëren voor een groot aantal toepassingen: Decentralized Finance (DeFi), en ontelbare andere zakelijke use cases.

USDC is live op de Stellar blockchain!

De Stellar Development Foundation heeft dinsdag aangekondigd dat de verwachte integratie met USD Coin (USDC) live is. Gebruikers kunnen nu transacties uitvoeren met USDC op de Stellar blockchain.

De integratie met de op één na grootste stablecoin werd aanvankelijk aangekondigd in oktober 2020. De stablecoin heeft sindsdien zijn totale aanbod verdubbeld tot bijna $6 miljard, tegen $2,7 miljard in oktober 2020.

USDC wordt voornamelijk gebruikt op Ethereum, waar bijna het volledige aanbod te vinden is. Algorand was de tweede blockchain die USDC hostte, maar het heeft tot nu toe een trage adoptie gezien. Iets meer dan $11 miljoen circuleert momenteel op Algorand, tegenover $3,5 miljoen in oktober 2020.

De Stellar Development Foundation hoopt dat USDC de aanzet zal vormen tot een golf van adoptie van grensoverschrijdende betalingen voor de blockchain. Het project rapporteerde een jaar-op-jaar groei van 104% voor betalingen op het netwerk. De USDC-integratie wordt ondersteund door de API’s van Circle, waarmee bedrijven eenvoudig betalingen kunnen accepteren, programmeerbare uitbetalingen kunnen doen en andere financiële acties kunnen uitvoeren.

Door een Circle-account te verkrijgen, kunnen bedrijven de stablecoin ook kosteloos uitwisselen tussen verschillende blockchains dankzij het Circle Multichain Authorized Distributors Program.

Save the best for last!

Grayscale is goed op de hoogte van Ethereum’s potentieel!

’s Werelds grootste digitale vermogensbeheerder Grayscale is positief over het voorgestelde EIP-1559 netwerk- en burn-mechanisme. De fondsbeheerder gelooft dat als de Ethereum netwerkactiviteit blijft toenemen, dit een positieve feedback-loop kan creëren.

In het rapport genaamd “Valuing Ethereum” dat eerder vandaag werd vrijgegeven, merkt Grayscale op dat het voorstel kan leiden tot het verbranden van ETH in een tempo dat de nieuwe ETH-aanvoer overtreft. Dit kan uiteindelijk leiden tot een aanbodschaarste die de prijzen hoger drijft.

De EIP-1559 werd voor het eerst voorgesteld door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin samen met Ethhub mede-oprichter Eric Conner, twee jaar geleden in april 2019. Het stelt een “basisvergoeding” voor die zal worden verbrand om ETH-transacties uit te voeren in aanvulling op de minervergoeding. Gebaseerd op de variaties in de netwerkactiviteit, zal de “basisvergoeding” ook variëren, terwijl de gasprijzen enigszins in balans blijven. Het rapport van Grayscale merkt op:

“Als de economische activiteit toeneemt en het aanbod van Ether afneemt als gevolg van een verbrandingsproces, zou een vraag- en aanbodcurve een toename van de prijs per Ether-eenheid opleveren, omdat elke eenheid aan een groter deel van de economische activiteit zou moeten voldoen. Als EIP-1559 wordt uitgevoerd, zou dat een consumptiemechanisme in werking stellen dat als een positieve terugkoppelingseenheid voor de Ether-prijs zou moeten fungeren.”

Cryptoterm van de week

– Ashdraked –

Nu short verkopende hedgefondsen hun wonden blijven likken na het GameStop debat, is hier een herinnering van wat “asdraking” betekent…

Een compleet verlies van het totaal geïnvesteerde kapitaal van een trader, voornamelijk door short te gaan op Bitcoin.

Cryptoquote van de week

– Elon Musk –

“Dogecoin is de crypto van het volk.”  

Aankomende events

– Nothing special to report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft op 2 februari extra Bitcoin gekocht ter waarde van ongeveer $10 miljoen.

Het bedrijf deed de aankoop tegen een gemiddelde prijs van ongeveer 33.810 dollar per Bitcoin. MicroStrategy heeft al veel geprofiteerd van zijn vroege Bitcoin-aankopen.

In feite verklaarde een onafhankelijke crypto-onderzoeker – Kevin Rooke – dat MicroStrategy tussen augustus en september in 2020 zo’n $100 miljoen had verdiend aan hun Bitcoin-investeringen. Hij vergeleek deze bevinding met de 78 miljoen dollar die MicroStrategy in de afgelopen 3,5 jaar had verdiend aan hun eigenlijke bedrijfsactiviteiten.

Jack Dorsey runt een Bitcoin-node 

Twitter CEO Jack Dorsey heeft onthuld dat hij zijn eigen Bitcoin node runt. Dit is de software die de BTC blockchain draaiende houdt – en elke transactie opslaat die ooit op het netwerk is gedaan.

De fan van Bitcoin vertelde één van zijn volgers dat hij de node draait op een Apple computer met een M1 chip.

PayPal’s Crypto service maakt sterke start 

PayPal heeft bekendgemaakt dat de transactievolumes via zijn nieuwe cryptoservice de interne prognoses “ruimschoots” hebben overtroffen. In zijn laatste financiële resultaten onthulde de betalingsgigant dat mensen die digital assets kopen twee keer zo vaak bij PayPal inloggen als voorheen. PayPal gaat de komende maanden “aanzienlijk investeren” in een nieuwe crypto- en blockchain-eenheid.

PayPal ging donderdag 6,4% hoger van start na de blockbuster resultaten, waardoor het aandeel $268 waard werd. Het aandeel is sinds vorig jaar rond deze tijd al meer dan verdubbeld.

BlockTower Capital CIO verwacht nog 9-22 maanden bull run voor crypto

Hoe lang zal crypto’s huidige seizoen van welvaart duren? Ari Paul, chief information officer bij BlockTower Capital, denkt dat de bull run nog minstens negen maanden duurt.

In een tweet op 4 februari zei Paul dat de industrie zich momenteel in de “7e fase van de crypto bull markt” bevindt.

Hij voegde eraan toe:

“Dit is waar we voortdurende, duizelingwekkende rotaties krijgen. BTC omhoog, dan wanneer BTC een adempauze neemt, ETH en enkele largecaps (en in dit regime, defi bluechips), dan smallcaps, doorspoelen en herhalen. Natuurlijk, doe er wat 30-60% retracements bij voor de lol.”

 

Bitfinex heeft $550 miljoen terugbetaald aan Tether, het resterende leensaldo

Stuart Hoegner, de algemene raadsman van Bitfinex heeft verklaard dat de lening van 2018 werd genomen omdat Bitfinex op korte termijn cash nodig had. In 2019 beschuldigde de procureur-generaal van New York de exchange ervan $850 miljoen te hebben verloren nadat Crypto Capital, een betalingsverwerker, de fondsen in beslag had genomen.

Volgens Bitfinex was de lening opeisbaar tot 5 november 2021, wat betekent dat de exchange het eerder dan gepland heeft betaald en in Amerikaanse dollars, niet in Tether (USDT). Hoegner verklaarde dat de exchange erin slaagde de lening vervroegd terug te betalen dankzij haar geweldige financiële prestaties.

Tether werd geconfronteerd met een deadline op 15 januari om alle vereiste documentatie te overhandigen die door het kantoor van de procureur-generaal van New York werd gevraagd. Tether verklaarde nogmaals dat het wordt ondersteund door Amerikaanse dollars en zal werken aan meer transparantie in 2021, verklaarde Stuart Hoegner in een podcast met Peter McCormack.

Hedgefonds van $3 miljard investeert in Bitcoin

Miller Opportunity Trust – een waardefonds onder toezicht van Miller Value Funds, opgericht door bekende belegger en manager Bill Miller – zei op vrijdag in een gereglementeerde indiening dat het “indirect beleggingsblootstelling aan Bitcoin kan nastreven door te beleggen in de Grayscale Bitcoin Trust.”

De openbaarmaking, opgenomen in een indiening bij de U.S. Securities and Exchange Commission, komt kort nadat Bill Miller een uitgebreide verkenning en verdediging van Bitcoin heeft geschreven in een brief aan beleggers.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This