DE WEEKLY 07.08.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

1.78 biljoen- +20%

BTC Prijs

$43.512 – +5.3%

BTC dominantie

45.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Voyager (VGX)

+55%

Internet Computer

+49%

RavenCoin (RVN)

+43%

BitTorrent (BTT)

+36%

Ampleforth (AMP)

-16%

Decred (DCR)

-8.4%

Theta Fuel (TFUEL)

-6.25%

XinFin Network XDC

-6%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De afgelopen week was de Bitcoin prijs getuige van een exponentiële groei, na weken van neerwaartse trend of consolidatie. Deze beweging hertestte de hoogste prijs in de reeks en trok zich even terug. De recente opwaartse beweging zal echter hoogstwaarschijnlijk door het genoemde weerstandsniveau heen duwen en een cruciale aanbodzone markeren die erboven ligt.

De mining industrie komt opnieuw

Vanwege de Chinese wetten rond het minen van digitale valuta, had de exodus van miners een grote impact op de Bitcoin hash rate, miners en de producenten van mining-apparatuur. Na weken van migratie naar mining-vriendelijke landen, maken Bitcoin-miners nu eindelijk een comeback.

Marktdominantie

Dominance

The9, een in Shanghai gevestigd miningbedrijf, zei op 4 augustus dat haar dochteronderneming NBTC Ltd. een samenwerking is aangegaan met Kazachstaanse miningpartner KazDigital om een 100 megawatt miningfaciliteit te bouwen tegen 2022.

Op vergelijkbare wijze meldde Stronghold, een in Pennsylvania gevestigd Bitcoin-miningbouwbedrijf, op 3 augustus zijn plannen om de Panther Creek Plant van 33 hectare te verwerven. Deze ontwikkeling toont aan dat de mining spelers optimistisch zijn over de toekomst, en van plan zijn om te profiteren van het machtsvacuüm nadat Chinese miners hun installaties hebben stilgelegd.

Ook HIVE Blockchain, een beursgenoteerd bedrijf, kondigde op 3 augustus aan dat het orders plaatste voor 4.000 machines van de Chinese mining fabrikant Canaan. Deze stap van het bedrijf komt omdat het van plan is om zijn hash rate te upgraden van 925 petahash per seconde (PH/s) naar 1 exahash per seconde (EH/s) tegen augustus.

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs steeg met 50% van 20 juli tot 1 augustus en tikte $42.451 aan om een swing high te zetten op $44.555.

Sinds deze opleving heeft BTC 12% gerecupereerd en probeert het opnieuw op te lopen om het equilibrium van $44.372 te breken. Als dit zou gebeuren, zou dit de weg openen naar een hertest van de aanvoerzone die zich uitstrekt van $45.799 tot $46.794.

Interessant is dat deze weerstandszone samenvalt met het 50% Fibonacci retracement level van de crash van 10 mei tot 19 mei bij $46.794.

Daarom kunnen beleggers verwachten dat de run-up vanuit de huidige positie de $46.794 zal benaderen, wat een stijging van 7.5% zou betekenen vanaf het huidige niveau.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Ter ondersteuning van deze uptrend is IntoTheBlock’s In/Out of the Money Around Price (IOMAP) model de perfecte tool om de support- en resistance zones te analyseren, en dit model laat tevens een aanzienlijk weerstandsniveau zien rond die $46.700. Hier kochten ruwweg 390K adressen bijna 211.000 BTC.

Bovendien zijn er aanzienlijk minder BTC beschikbaar op de markt in de afgelopen 11 dagen. Deze metriek daalde van 2,58 miljoen naar 2,46 miljoen, wat suggereert dat ruwweg 120.000 BTC gecentraliseerde entiteiten hebben verlaten, wat effectief de potentiële druk aan de verkoopzijde vermindert.

Tot slot

Hoewel het goed lijkt te gaan met de Bitcoin-prijs, zou de bovengenoemde correctie het moment voor de bulls kunnen verpesten als het een swing low onder $37.241 oplevert. Deze beweging zou een lower low opleveren, wat zou duiden op een trendverschuiving ten gunste van de bears.

Een beslissende 12-uurs candlestick close onder $35.618 zou evenwel de bullish thesis ontkrachten, want het zou het gebrek aan koopdruk bevestigen en tevens een downswing naar $34.666 kunnen katalyseren.

Onze 6 belangrijkste topics!

Google heft verbod voor crypto Ads op!

Sinds maart 2018 verbood Google advertenties over Bitcoin en algemene crypto.

Vanaf dinsdag 3 augustus 2021, is het verbod niet langer van kracht, waardoor cryptobedrijven de zoekgigant weer kunnen gebruiken voor advertenties, en ook op websites die deel uitmaken van het platform.

Google’s officiële uitspraak van juni:

“Vanaf 3 augustus mogen adverteerders die exchanges en wallets voor cryptocurrency aanbieden en zich richten op de Verenigde Staten, deze producten en diensten adverteren als ze aan de volgende eisen voldoen en door Google zijn gecertificeerd.”

Er zijn welk enkele voorwaarden:

Om te kunnen te adverteren, moeten bedrijven aan enkele eisen voldoen: zij moeten geregistreerd zijn bij FinCen of een bank en “voldoen aan relevante wettelijke vereisten, waaronder alle lokale juridische voorschriften, hetzij op staats- of federaal
niveau”.

De mogelijke gevolgen van de intrekking van het verbod:

 • Het is onduidelijk wat de gevolgen van de verbodsopheffing zullen zijn, maar reclame werkt duidelijk, dat is uiteindelijk waarom bedrijven het doen. Bitcoin heeft geen marketingbudget.
 • Het opheffen van het verbod kan leiden tot een nog meer bekendheid en adoptie van Bitcoin, indien bedrijven weer gaan adverteren voor services die ermee te maken hebben.

 

Binance heeft een nieuwe samenwerking, en wat voor één!

Via een nieuwe crypto-to-fiat-integratie breidt Binance actief uit naar de industrie voor cryptocurrency-betalingen. Gebruikers van Binance Pay zullen dankzij een nieuw partnerschap gebruik kunnen maken van Shopify en tal van andere handelaren.

De samenwerking:

Binance kondigde woensdag aan dat ze een partnerschap zijn aangegaan met Alchemy Pay (crypto-fiat hybride betaalplatform) om P2P cryptocurrency betalingen mogelijk te maken bij meer dan 2 miljoen wereldwijde merchants. Dit zal mogelijk zijn door gebruik te maken van Binance’s eigen betaalapplicatie, Binance Pay. Tot de partners van Alchemy Pay behoren onder meer Shopify, een e-commercegigant, Arcadier, een technologiebedrijf, en ook QFPay, een aanbieder van mobiele betalingen.

Over de nieuwe integratie:

De onlangs aangekondigde integratie zal zowel gebruikers als handelaren in staat stellen om te betalen en betalingen te accepteren met behulp van 40 ondersteunde crypto’s (waaronder Bitcoin en Ethereum). Dit zal mogelijk zijn in 18 landen waar Alchemy Pay actief is.

Over Alchemy Pay:

Het bedrijf is opgericht in 2018 en het opereert via 300 crypto- en fiat-betaalkanalen, het exploiteert een wereldwijde crypto-fiat-betaalgateway in 65 landen. Alchemy Pay heeft ook een eigen (Ethereum-gebaseerde) token, genaamd Alchemy Pay (ACH), die wordt gebruikt om het ecosysteem te stimuleren.

American Bankers Association moedigt partnerschappen met cryptobedrijven aan

Banken gaan in zee met cryptobedrijven vanwege de groeiende klantinteresse en winst in de sector, blijkt uit een nieuw rapport van de American Bankers Association (ABA)

Welke crypto-asset categorieën analyseert het rapport:

 • Centrale Bank Digitale Valuta’s (CBDC’s)
 • Cryptocurrencies
 • Non-Fungible Tokens (NFT’s)
 • Stablecoins
 • Decentralized Finance (DeFi) werd ook genoemd

Wat zijn de use cases van crypto in de banksector, volgens het rapport:

 • Providers voor custody / wallets
 • Store of value
 • Lenen
 • Rentedragende rekeningen
 • Broker-dealer
 • Betalingen
 • Trading
 • Vermogensbeheer
 • Verzekering

De grootste update in de crypto geschiedenis is een feit!

Ethereum’s EIP-1559 is op donderdag 5 augustus live gegaan. Sinds de lancering van de upgrade, verbrandt Ethereum elke minuut $10k. Tot nu toe, is er meer dan $31m aan ETH verbrand.

De update:

EIP-1559 (Ethereum’s nieuwe update, ook wel de London hard fork genoemd) is zojuist gelanceerd. Hiermee wordt de basisvergoeding van elke transactie verbrand, waardoor de ETH voorraad leegloopt. Volgens Justin Drake (Ethereum onderzoeker) brengt de nieuwe update “pure verbetering” zonder nadelen, op verschillende gebieden. De update betekent dat Ethereum verandert van een proof-of-work mechanisme naar een proof-of-stake mechanisme.

Branding en prijseffect:

In het uur na de release is de prijs van ETH meer dan 6% gestegen en op het moment van schrijven is er ongeveer $31.3 miljoen verbrand (wat neerkomt op een totaal van ongeveer 10.106 ETH) en wordt er gemiddeld elke minuut $10.295 ETH (3,68 ETH) verbrand.

Enkele van de grootste burners tot nu toe zijn OpenSea, Axie Infinity, Tether, en Uniswap, volgens de nieuwste data van UltraSound.

Aave denkt groot en gaat over naar de volgende fase

 • Stane Kulechov (oprichter van Aave) onthulde dat het protocol op zoek is naar mogelijkheden om zijn markten uit te breiden buiten Polygon (MATIC) en Ethereum (ETH).
 • Voor haar leenmarkten lijkt het erop dat Aave een multi-chain aanpak gaat kiezen.

Over Aave:

Op dit moment is Aave het grootste gedecentraliseerde lending platform beschikbaar. Het heeft $21,5 miljard aan totale waarde vergrendeld in zijn markten op Polygon en Ethereum.

Op Chainlink’s Smart Contract Summit vertelde Stani Kulechov (Aave’s oprichter en CEO) dat het team van Aave overweegt om meerdere nieuwe netwerken te lanceren. Hij kondigde de mogelijke uitbreiding aan van Aave’s leen- en uitleenmarkten op Solana (SOL) onder zijn multi-chain strategie.

Over de uitbreiding:

Terwijl Aave oorspronkelijk is opgericht op Ethereum, zijn in maart de leenmarkten gelanceerd op Polygon, en deze uitbreiding was een groot succes. De verwachting is dat de komende uitbreidingen geleidelijk in de tijd zullen verlopen in meerdere fasen en Kulechov verklaarde ook dat ze werken aan het bouwen van een framework voor cross-chain governance.

Wat multi-chain betekent voor Aave:

Door Aave multi-chain te maken, zal het protocol in staat zijn om cross-chain composability te bereiken. Op deze manier zullen gebruikers in staat zijn om:

 • Onderpand van de ene chain naar de andere te verplaatsen
 • Het onderpand op een chain te houden en op een andere chainte lenen

Apple Pay mogelijkheid is live op Coinbase

 • Coinbase heeft de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om te kunnen betalen met Apple Pay
 • Google Pay functionaliteit wordt naar verwachting later dit najaar toegevoegd aan Coinbase

De aankondiging:

Coinbase kondigde donderdag aan dat gebruikers nu de mogelijkheid hebben om Apple Pay te gebruiken om crypto assets te kopen op hun platform. In de aankondiging staat ook dat Google Pay-integratie in de herfst van 2021 zal volgen.

Daarnaast kondigde Coinbase ook ‘instant cashouts’ aan via Real Time Payments (RTP). Deze functie zal Amerikaanse klanten met gekoppelde bankrekeningen in staat stellen om veilig en direct uit te cashen (tot $100k per transactie).

Over de Apple Pay-integratie:

Op iOS-apparaten met Apple Pay-ondersteuning of in de webbrowser van Safari verschijnt Apple Pay automatisch als betaaloptie voor degenen die al een MasterCard- of Visa-debetkaart aan hun Apple Wallet hebben gekoppeld.

Save the best for last!

Rapport toont aan dat Elon Musk en Michael Saylor wel degelijk een invloed hebben op de markt

Het rapport dat de invloed van Saylor en Musk in de crypto ruimte laat zien komt van The TIE (digital asset data provider) en eToro (multi-asset trading platform). De door het rapport geanalyseerde data komt uit het tweede kwartaal van 2021. Het wordt gebruikt om te bepalen hoe opmerkingen van Saylor en Musk invloed hadden op de koersprestaties, sentimentscores en ook de verandering van het tweetvolume tussen 6 uur vóór en 24 uur nadat ze werden gepubliceerd.

Belangrijkste conclusies uit het onderzoek 

Musk heeft een enorme invloed op Bitcoin. Zijn Twitter bio verandering naar één woord (Bitcoin) was genoeg om de prijs van BTC met 20% te laten stijgen, terwijl Tesla’s beslissing om Bitcoin betalingen op te schorten de prijs met 13% deed dalen in de daaropvolgende uren.

Wat wel duidelijk is, is dat zowel Saylor als Musk een enorme invloed hebben op het algemene debat op Twitter over BTC en Doge. Binnen 24 uur na het versturen van tweets, steeg het volume van DOGE meestal met 99,7% en dat van BTC met 44%.

“Ze vormen beide een drijvende kracht op de markt en kunnen als leider of achterblijver op de markt fungeren. Terwijl Saylor de rol van Bitcoin verdedigt als een nieuw middel om waarde op te slaan, lijkt Musk te leunen op Crypto assets als een middel om de status quo uit te dagen. Bovenal toont deze informatie de waarde aan van verschillende invalshoeken.”

Cryptoquote van de week

– Gary Gensler –

“Snelheidslimieten en verkeerslichten dienen om cryptogebruikers te beschermen en de industrie te helpen groeien.”

Cryptoterm van de week

– crypto-swap –

“Een crypto-swap is een proces van het uitwisselen van een digitaal asset naar een ander zonder gebruik te maken van fiatvaluta als tussenpersoon en tussen twee wallets. Crypto swaps worden meestal uitgevoerd met behulp van een cryptocurrency trading exchange of een swapping platform om snelle coin-to-coin uitwisselingen mogelijk te maken. Dit is meestal wel iets kostelijker omwille van hogere fees.”

Andere niet te missen artikels!

In Hong Kong zijn de crypto misdaden verdubbeld sinds vorig jaar

Het rapport:

In de eerste helft van 2021 werden in Hongkong 496 crypto-misdrijven geregistreerd. Eén gebruiker verloor zelfs $16m aan crypto, terwijl het totale verlies wordt geschat op zo’n $27,5m (dus zo’n $55,4k per geval).

Dit is een zwaar contrast met het onderzoek van CipherTrace dat een algemene daling van misdaden (diefstal, hacks, fraude) laat zien dit jaar wereldwijd (en zelfs 56% daarvan is gerelateerd aan DeFi). Forkast News beweert dat de totale verliezen als gevolg van cryptocriminaliteit in de eerste helft van 2021 twee keer zo hoog waren als in het hele voorgaande jaar.

De verklaring van de politie van Hongkong:

“Witwassen van geld, investeringsoplichting en overvallen en face to face transacties zijn de drie meest gemelde misdrijven.”

Vermogende klanten zullen binnenkort toegang kunnen krijgen tot passief beheerde Bitcoin-fondsen, volgens meerdere rapporten

Twee bronnen vertelden CoinDesk dat JPMorgan Chase een samenwerking is aangegaan met New York Digital Investment Group (BTC-focused institutional-grade platform) om het passief beheerde Bitcoin-fonds in eigen beheer aan te bieden.

In navolging van veel andere bedrijven heeft NYDG al een BTC ETF aangevraagd.

Witte Huis steunt ‘onwerkbaar’ cryptobelastingplan 

Het Witte Huis heeft zich uitgesproken voor een belastingplan voor crypto’s dat volgens critici het onmogelijke eist – zoals identiteitsrapportage op DeFi-platforms.

Het zou mogelijk de doodsteek kunnen betekenen voor milieuvriendelijke proof-of-stake mining in de VS door proof-of-work te bevoordelen. Het plan is onderdeel van een poging om $28 miljard aan belastingen te heffen.

NYC pakt aktenfraude aan met blockchain 

New York City is een samenwerking aangegaan met een op blockchain gebaseerd bedrijf voor openbare dossiers om te testen hoe akten en grondverkopen op een transparant en onveranderlijk digitaal register kunnen worden geplaatst.

Het plan moet fraude met akten terugdringen en de afsluitkosten voor huizenkopers verlagen door duidelijk te laten zien wie de eigenaar van grond is. De VN gebruikt soortgelijke technologie in ontwikkelingslanden om armoede te bestrijden.

Nr. 2 stablecoin USDC kondigt menselijk leesbare adressen aan

Unstoppable Domains heeft een samenwerking aangekondigd met stablecoin-maker Circle om USD Coins te produceren met door mensen leesbare adressen. De nieuwe “leesbare” USDC tokens zijn gebruiksvriendelijker dan lange reeksen letters en cijfers.

Dus de nieuwe “blank.coin” geformatteerde adressen zouden “de angst en het risico uit het uitgeven van crypto moeten halen.”

FTX exchange werkt samen met top PR-bedrijf aan NFT-marktplaats 

Sam Bankman-Fried’s FTX cryptocurrency exchange springt in de NFT-markt. De exchange zei op Twitter dat het samenwerkt met grote PR-firma Dolphin Entertainment aan een NFT-marktplaats voor grote sport- en entertainmentmerken.

Dolphin heeft connecties in film, televisie, muziek, gaming, eSports, en lifestyle industrieën.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This