DE WEEKLY 14.02.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.5 biljoen- 30%

BTC Prijs

$49.533 – 26%

BTC dominantie

60.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Lisk (LSK)

+162%

The Graph

+150%

Ravencoin (RVN)

+150%

BitTorrent (BTT)

+137%

UMA (UMA)

+1.80%

SwissBorg (CHSB)

+2.4%

Maker (MKR)

+4.26%

HedgeTrade (HEDG)

+4.45%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

Bitcoin (BTC/USD) heeft zondag een nieuwe all-time high van $49.344 bereikt, dit te midden van berichten over verdere institutionele interesse. Bloomberg heeft namelijk op zaterdag meegedeeld dat Counterpoint Global, een investeringstak van Morgan Stanley, overweegt te investeren in de cryptocurrency.

Morgan Stanley is een van ’s werelds bekendste banken en ook Counterpoint, dat zo’n $ 150 miljard onder beheer heeft, staat hoog genoteerd onder beleggingsfondsen.

Het nieuws over Morgan Stanley zorgde voor één van de meest absurde weken uit de crypto geschiedenis. Elon Musk zorgde maandag al voor een stijging door zijn aankondiging van een investering van $1,5 miljard en zijn bereidheid om betalingen in BTC te accepteren. De vooruitgang van Mastercard en BNY Mellon gaf Bitcoin deze week ook een mooie impuls. Lager in dit artikel meer hierover.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Sinds 25 januari is het aantal grote whales dat tussen de 100.000 en 1.000.000 BTC ($4.800.000.000 en $48.000.000) bezit met een factor twee gestegen, een meer dan significante stijging die aangeeft dat grote investeerders daarbuiten nog steeds een ton Bitcoin aan het accumuleren zijn, in de verwachting dat de prijs nog hoger zal stijgen.

Op de weekgrafiek ligt er slechts één weerstandsbarrière in het verschiet, de vorige high van $48.985. Het psychologische niveau op $50.000 kan ook belangrijk zijn. Met behulp van de Fibonacci Retracement indicator, kunnen we verschillende potentiële prijsdoelen voor Bitcoin in de toekomst achterhalen.

Als de bulls BTC boven de $50.000 kunnen duwen, zal het volgende waarschijnlijke doel $61.227 zijn, wat het 127,2% Fib-niveau is. Boven dit punt vinden we het 161,8% niveau ($76.907) en uiteindelijk $94.163, wat de 200% Fib is.

Een andere interessante bullish on-chain metriek is het Bitcoin-percentage binnen exchanges. Sinds 11 januari bedroeg dit 10,5% van het huidige circulerende aanbod binnen de exchanges, maar dit getal is momenteel gedaald tot een dieptepunt van 10,06% ondanks het feit dat de Bitcoin-prijs nieuwe all-time pieken heeft bereikt, wat aangeeft dat beleggers nog niet staan te springen om te verkopen.

 

Als Bitcoin echter uiteindelijk een enorme correctie ondergaat, kan de Fibonacci Retracement tool dienen als een potentiële gids. Het dichtstbijzijnde steunniveau ligt rond het psychologische niveau van $40.000, dat samenvalt met het 78,6% fib-niveau. Verlies van dit punt zou de Bitcoin-prijs snel doen dalen naar $31.735 op het 61,8%-niveau.

Het belangrijkste supportlevel voor de Bitcoin bulls is de 26-EMA, die zich momenteel bevindt op $24.269. Dit niveau is sinds april 2020 niet meer verloren gegaan en dient als richtlijn voor de lange termijn.

Onze 6 belangrijkste topics!

Tesla investeert 1,5 miljard dollar in Bitcoin

Op maandag 8 februari, kwamen we erachter dat Tesla Inc, voor $1,5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht. 

Volgens een officieel jaarverslag Form 10-K van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Tesla in totaal $ 1,5 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en voorziet het bedrijf om Bitcoin in de nabije toekomst als betaalmiddel te accepteren.

“In januari 2021 hebben we ons investeringsbeleid bijgewerkt zodat we onze liquide middelen die niet nodig zijn om voldoende operationele liquiditeit te behouden, verder kunnen diversifiëren en maximaal te laten renderen. Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door het Audit Committee van onze Raad van Bestuur, kunnen wij een deel van die geldmiddelen beleggen in bepaalde alternatieve reservetegoeden, waaronder digital assets, goudstaven, goud exchange-traded funds en andere assets zoals in de toekomst gespecificeerd. Daarna hebben wij in het kader van dit beleid in totaal $1,50 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en kunnen wij van tijd tot tijd of op lange termijn digital assets verwerven en aanhouden. Bovendien verwachten wij in de nabije toekomst bitcoin te beginnen aanvaarden als een vorm van betaling voor onze producten, afhankelijk van de toepasselijke wetgeving en in eerste instantie op beperkte basis, die wij al dan niet kunnen liquideren bij ontvangst.

Grappig wat de corrupte media weer schrijft.

Deutsche Bank wil custody en trading in cryptocurrency’s aanbieden!

Eén van de grootste banken binnen Europa werkt aan een platform voor de custody van en handel in digital assets. Deutsche Bank kondigde aan dat zij verwacht dat de sector in de nabije toekomst zal stijgen tot 24 biljoen dollar, waardoor bewaarnemingsoplossingen een kritieke dienst worden. De bank is al bezig met de ontwikkeling van het platform, dat ze in vier fasen willen lanceren.

De Duitse bank deed de onthulling in een decemberrapport van het World Economic Forum. Diep verborgen in het 38 pagina’s tellende rapport, kreeg de aankondiging destijds niet veel aandacht. Cryptocurrency nieuws outlet CoinDesk haalde het onlangs boven water, en onthulde dat Deutsche al in cryptocurrencies zat voordat bedrijven als Tesla instapten.

Momenteel zijn tokenized versies van traditionele assets goed voor slechts $5 miljard, schetst het rapport. In de komende tien jaar kan deze markt uitgroeien tot 24 biljoen dollar, voorspelt de bank. Dit zal digitale asset custody-oplossingen tot één van de meest gevraagde diensten maken.

Deutsche Bank wil een volledig geïntegreerd custody-platform ontwikkelen voor institutionele klanten en hun digital assets, dat naadloze connectiviteit biedt met het bredere cryptocurrency-ecosysteem.

Zal Twitter het volgende bedrijf zijn dat Bitcoin koopt?

De speculatie is de afgelopen dagen gegroeid, met hints dat de social media-gigant overweegt om BTC aan zijn balans toe te voegen. Deze stap in crypto zou vergelijkbaar zijn met de investering van 1,5 miljard dollar die Tesla deze week deed.

Het lijkt er nu op dat de hele bedrijfswereld wacht om te zien wie de volgende zal zijn die Bitcoin aan zijn balans toevoegt. De financieel directeur van Twitter zegt dat het sociale netwerk overweegt hoe het werknemers in Bitcoin kan betalen, en zelf ook wat crypto zou kunnen kopen. Het is bekend dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, een crypto-enthousiasteling is.

Twitter’s chief financial officer Ned Segal vertelde CNBC:

“We hebben van tevoren veel nagedacht over hoe we werknemers zouden kunnen betalen als ze vragen om in Bitcoin betaald te worden, hoe we een provider zouden kunnen betalen als ze vragen om in Bitcoin betaald te worden, en of we Bitcoin op onze balans moeten hebben.”

Hoewel de techgigant er nog niet uit is, is het wel iets dat in sterren geschreven staat.

Afgelopen oktober kondigde het andere bedrijf van Jack Dorsey, Square Inc, nog aan dat het voor 50 miljoen dollar aan Bitcoin had toegevoegd aan zijn bedrijfskas. Op dat moment waren MicroStrategy en Square de enige beursgenoteerde bedrijven binnen de VS die in Bitcoin investeerden. De koers van het Twitter-aandeel heeft gezonde winsten geboekt nadat de laatste financiële resultaten een opleving van de advertentie-uitgaven lieten zien – waardoor de doelstellingen voor de kwartaalomzet en -winst werden overtroffen. Het sociale netwerk voorspelt nu een sterk 2021.

Wall street banken komen dichter bij de invoering van Bitcoin!

In een gesprek met CNBC over Bitcoin zei JPMorgan co-president Daniel Pinto dat de vraag naar Bitcoin op “een bepaald moment” zal komen.

Hoewel de boodschap ogenschijnlijk optimistisch lijkt, impliceert Pinto dat de vraag naar Bitcoin er nu nog niet is.

Wat voor vraag naar Bitcoin zou voldoende zijn?

De prijs van Bitcoin is sinds oktober bijna vervijfvoudigd, in slechts vier maanden tijd.

In het proces is het volume op gecentraliseerde beurzen geëxplodeerd, terwijl institutionele platforms en vehikels zoals de CME Bitcoin futures-markt en de Grayscale Bitcoin Trust een recordvolume zagen.

Toch merkte Pinto op dat de vraag naar Bitcoin “er nog niet is,” en hij suggereerde dat de vraag nog verder zou moeten groeien om grote investeringsbanken, zoals JPMorgan, zover te krijgen om mee te doen. Hij zei:

“Als er na verloop van tijd een asset class ontstaat die door verschillende vermogensbeheerders en investeerders gebruikt gaat worden, zullen we erbij betrokken moeten worden. De vraag is er nog niet, maar ik ben er zeker van dat die er op een gegeven moment wel zal zijn.”

Maar, het punt waarop vermogensbeheerders en investeringsbanken zouden overwegen om crypto’s te behandelen, lijkt dichterbij te komen.

Jack Dorsey en rap legende Jay-Z lanceren een fonds ter waarde van 500 BTC!

Twitter en Square CEO Jack Dorsey heeft aangekondigd dat hij en rap legende Jay-Z een fonds ter waarde van 500 BTC (23,7 miljoen dollar) zullen lanceren. Volgens de aankondiging zal het gaan om een ” onherroepelijke, blinde schenking ” die zich in eerste instantie zal richten op ontwikkelaarsteams in India en Afrika.

Bovendien benadrukte Dorsey dat noch hij noch Jay-Z de teams instructies zullen geven over hoe het geld zal worden gebruikt. Om de “₿trust” te lanceren, is Dorsey op zoek naar drie bestuursleden en heeft hij een link naar een formulier op Google Drive geplaatst. De link leidt door naar het sollicitatieformulier voor de drie bestuursleden die als missie hebben om “Bitcoin de valuta van het internet te maken.”

Dorsey’s tweet komt slechts enkele uren nadat Bloomberg meldde dat een verbod op cryptocurrency in India binnenkort realiteit zou kunnen worden. Volgens de informatie van Bloomberg zouden burgers van het op één na dichtstbevolkte land ter wereld een “respijtperiode” van 3 tot 6 maanden kunnen krijgen om hun crypto-bezit te liquideren.

Het volledige verbod op cryptocurrencies, dat al enige tijd wordt gepusht door de Reserve Bank of India, zou dus beslissend vooruit kunnen gaan. Een hoge ambtenaar van het ministerie van Financiën vertelde Bloomberg op voorwaarde van anonimiteit dat de nieuwe wet alle vormen van gebruik zal verbieden.

VeChain wordt de AWS van de publieke blockchains!

Amazon Web Services is uitgegroeid tot één van ’s werelds belangrijkste fundamenten in het digitale tijdperk, waardoor bedrijven efficiënt en tegen een fractie van de kosten toegang krijgen tot geavanceerde tools. Volgens een recent rapport van een blockchain-incubator doet VeChain voor publieke blockchains wat AWS deed voor software. In het rapport wordt de ToolChain van VeChain genoemd als de belangrijkste functie, waarmee bedrijven gemakkelijk blockchaintechnologie kunnen integreren.

Bitcoin is de koning van de cryptocurrencies, terwijl Ethereum ’s werelds meest gebruikte blockchain is. Echter, als het gaat om enterprise blockchain, is VeChain één van de belangrijkste spelers aan het worden. Enkele van ’s werelds grootste bedrijven bouwen op VeChain, waaronder Walmart, BMW, Bayer, H&M, LVMH en meer.

In zijn rapport schrijft blockchain-incubator CREAM het succes van VeChain toe aan zijn vermogen om de kritieke behoeften van bedrijven te identificeren en deze op te lossen. Eén van de manieren waarop het dit heeft bereikt is via ToolChain, zijn blockchain-as-a-service (BaaS) platform. ToolChain stelt bedrijven in staat om de VeChain-blockchain te integreren met weinig codering.

In zijn meest eenvoudige vorm wordt ToolChain geleverd als een ‘off-the-shelf’ low-code/no-code platform, dat veelzijdigheid en flexibiliteit biedt op een manier die snel kan worden ingezet, in slechts 30 minuten. Plotseling zijn bedrijven zonder technische expertise of in-house ontwikkelaars in staat om te profiteren van de talrijke voordelen van een publieke blockchain en dit voor hun eigen bedrijven, waardoor doorlooptijden, kosten en complexiteit massaal worden verminderd.

EXTRA: De Bank of New York Mellon gaat Bitcoin integreren in haar services!

De Bank of New York Mellon, die gewaardeerd wordt op 2 biljoen dollar, gaat Bitcoin integreren in haar services. De bank zal de custodian worden van BTC fondsen en andere digital assets van haar klanten, aldus een rapport gepubliceerd door The Wall Street Journal.

De CEO van de bankinstelling, Roman Regelman, verklaarde dat assets zoals Bitcoin de mainstream beginnen te betreden. Daarom wil de bank in de voorhoede van innovatie blijven door zijn eigen crypto services te lanceren. Volgens het rapport is de instelling van plan om Bitcoin te behandelen “als elk ander asset” onder hun beheer.

Net als PayPal zou Bitcoin custody zich kunnen uitbreiden naar andere producten en services, maar Regelman acht het verstandig om te kijken hoeveel gebruik haar klanten zullen geven aan de custody service en of er vraag zal zijn naar andere services. BNY Mellon zal een custodian partner hebben die op dit moment nog niet bekend is gemaakt.

Het is echter bekend dat hun plannen inhouden dat hun klanten BTC kunnen gebruiken via het systeem waarmee al hun traditionele assets die door de bankinstelling worden beheerd, kunnen worden getransfereerd. Om hun doelen te bereiken, hebben ze een prototype gebouwd waarmee ze de interesse en deelname van hun klanten kunnen meten.

Save the best for last!

De eerste grote betaalapplicatie die Bitcoin begon te ondersteunen, PayPal, gaat zijn crypto-activiteiten uitrollen op de Britse markt, dankzij de Venmo-applicatie. Het platform is van plan om de nieuwe dienst later dit jaar uit te rollen, waarschijnlijk in de eerste helft van 2021.

Het goede nieuws houdt daar niet op, want RBC Capital Markets, een wereldwijde investeringsbank, heeft Apple voorgesteld om cryptocurrencies te ondersteunen op zijn Wallet-app, waardoor het aandeel van het bedrijf met nog eens 25% zou kunnen stijgen.

Dit bleek uit een nota die analisten van RBC naar klanten stuurden en die hun koersdoel voor Apple verhoogden naar $171. Volgens RBC zit er meer potentieel in cryptocurrencies dan in elektrische auto’s, waar Apple zich de afgelopen maanden vooral op heeft gericht.

Waarom steunen zoveel bedrijven, banken en ondernemingen Bitcoin als het net een nieuwe all-time high heeft bereikt?

Volgens Citibank kan BTC de 318.000 dollar bereiken. In een gelekt rapport van Citibank staat dat Bitcoin dit getal kan bereiken tegen december 2021, wat suggereert dat het verhaal voor institutionele kopers is omgeslagen in het voordeel van digital assets.

Ook Andrew Yang, voormalig Democratisch presidentskandidaat, zal zich kandidaat stellen voor de burgemeester van New York, ’s werelds financiële hoofdstad. Volgens Yang zal hij, als hij verkozen wordt, vechten om van de stad een ‘hub te maken voor BTC en andere cryptocurrencies’. Yang staat bekend als pro-Bitcoin en steunt cryptocurrencies in het algemeen.

Cryptoterm van de week

– Derivatenmarkt –

Na de lancering van Ether futures op zondag, laten we onszelf even opfrissen over wat derivaten zijn…

Derivaten zijn financiële instrumenten met een waarde die is afgeleid van een onderliggende waarde, zoals een cryptocurrency, fiatvaluta of grondstof. Traders in derivaten kunnen inzetten op de toekomstige prijs van de onderliggende waarde, hetzij als speculatiemiddel of als manier om risico’s af te dekken.

Cryptoquote van de week

– George Soros –

“Als beleggen leuk is, als je plezier hebt, dan verdien je waarschijnlijk ook geen geld. Goed beleggen is saai.”  

Aankomende events

– Nothing Special To Report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Deutsche Telekom zou kunnen beginnen met het staken op Polkadot, Tezos, ETH 2.0

Chainlink heeft als gedecentraliseerde oracle dienst een belangrijke rol in de groei van de DeFi sector op Ethereum. Zonder oracle data die smart contracts aandrijven, zou er geen DeFi zijn. Eén van Chainlink’s meest bekende dataleveranciers, Deutsche Telekom AG, heeft nu besloten om haar deelname uit te breiden en te gaan staken op andere publieke blockchains.

Deutsche Telekom is één van Europa’s meest winstgevende telecommunicatiebedrijven en een rapport van Coindesk bevestigt dat het is begonnen met het staken, bewaren en verkrijgen van beloningen op Flow Networks (FLOW). Het hoofd van Deutsche Telekom’s blockchain divisie, Andreas Dittrich, gelooft dat dergelijke netwerken in de toekomst de “digitale waarde” zullen huisvesten.

 

Canada keurt ETF goed

Het is niet allemaal doem en somberheid op het gebied van regelgeving. Canada heeft groen licht gegeven aan het eerste Noord-Amerikaanse Bitcoin exchange-traded fund. Dit terwijl bedrijven in de VS moeite hebben om goedkeuring te krijgen van de Securities and Exchange Commission. De lancering van het Purpose Bitcoin ETF is aangekondigd als “geweldig nieuws voor beleggers.”

Blue Ridge Bank schrijft geschiedenis als de eerste commerciële bank die haar klanten toestaat Bitcoin te kopen en verkopen op haar ATM-locaties.

In een nieuwe verklaring kondigt de in Virginia gevestigde commerciële bank aan dat klanten Bitcoin kunnen “kopen en inwisselen” op 19 ATM-locaties.

De Amerikaanse bank zegt dat het samenwerkt met Bitcoin ATM-softwareleverancier LibertyX en BluePoint ATM Solutions om de cryptocurrency-functie uit te rollen.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein gaf een interview op CNBC’s Squawk Box over Tesla’s toetreding tot de cryptomarkt en de mogelijke toetreding van andere bedrijven.

Sonnenshein verklaarde dat hij niet verrast was over de beslissing van Elon Musk. Bitcoin wint bij veel CEO’s en corporate treasury directeuren aan tractie als een reservemiddel.

De CEO van Grayscale zei ook:

Veel bedrijven zullen hiernaar overstappen. We zagen hier wat van in 2020 en ik denk dat we er meer zullen zien in 2021.

Lindsay Lohan verkoopt NFT voor 59.000 dollar! 

Actrice Lindsay Lohan heeft een non-fungible token verkocht op Rarible voor 33 ETH – een crypto buit die 59.000 dollar waard is. In een tweet aan haar 8,4 miljoen volgers verklaarde ze “Bitcoin is de toekomst” – ondanks het feit dat NFT’s gebaseerd zijn op Ethereum. NFT’s worden steeds populairder onder celebs die willen communiceren met hun fans. 

Bank of Canada versnelt de lancering van haar eigen digitale valuta!

Tim Lane, de vice-gouverneur van de Bank of Canada begon met te zeggen dat de recente piek in cryptocurrency prijzen een ‘speculatieve manie’ is. Lane gelooft niet dat de huidige assets de kwaliteiten hebben om het geld van de toekomst te worden.

Lane verklaarde echter ook dat de huidige pandemie de plannen heeft versneld om mogelijk een digitale valuta te creëren die klopt:

De Bank of Canada analyseert al enkele jaren onder welke omstandigheden Canada eventueel een digitale valuta zou kunnen uitgeven. De pandemie kan ons op een punt brengen dat wij eerder tot een beslissing komen dan wij zelf hadden verwacht.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This