DE WEEKLY 14.08.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2 biljoen – +5%

BTC Prijs

$47.523 – +8%

BTC dominantie

44.5%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

IoTeX (IOTX)

+281%

XinFin Network

+88%

Axie infinity (AXS)

+59%

Waves (WAVES)

+55%

OKB (OKB)

-7%

ThorChain (RUNE)

-6.5%

AMP (AMP)

-5%

Celsius (CEL)

-5.6%

Wekelijks TA overzicht : Bullish

De Bitcoin-prijs heeft deze week meer dan vier dagen moeite gehad om door een cruciaal weerstandsniveau te snijden, maar vrijdagnacht is hij hier eindelijk door gebroken, en hoe! Deze stagnatie heeft er even voor gezorgd dat BTC en de altcoins hun momentum hadden verloren en een waarschuwingssignaal afgaven voor een aankomende pullback, maar Bitcoins actie op vrijdagnacht heeft iedereen verrast.

In de toekomst moeten beleggers wel goed op de rally letten, omdat de kans groot is dat deze opleving die op 20 juli begon, soms een adempauze nodig heeft.

 • In de afgelopen 3 weken hebben de cryptomarkten een opmerkelijke stijging laten zien
 • De markten zijn in de afgelopen 21 dagen met meer dan $700B (+60%) gestegen

Bullish Augustus:

Tot nu toe lijkt de cryptocurrency markt een bullish trend voort te zetten in augustus, met de totale market cap die de $2 biljoen raakt. Volgens CoinGecko (crypto data aggregator) steeg de crypto market cap deze boven de grens van $2 biljoen en bereikte dit niveau voor het eerst sinds 18 mei.

Herstel trend:

De cryptocurrency markten noteerden een aanzienlijke stijging vanaf 19 juli: de marktwaarde steeg met bijna $700 miljard (+58%). Echter, in vergelijking met de all-time high waarde ($ 2,5 biljoen) die werd geregistreerd op 11 mei, is de markt nog steeds gedaald met ruwweg nog eens $700 miljard.

Bitcoin en Ethereum statistieken:

 

 • BTC marktwaarde stijgt boven $860M op maandag (eerste keer sinds 16 mei)

 • BTC’s marktwaarde is gestegen met meer dan 53% (in vergelijking met 20 juli)

 • ETH’s marktwaarde bereikte de $369 miljard op maandag

 • ETH’s marktwaarde is gestegen met bijna 81% (in vergelijking met 20 juli)

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs worstelde ruwweg vier dagen met het $46.794 weerstandsniveau, maar is er uiteindelijk toch in geslaagd om dit niveau te verbrijzelen. Tijdens de laatste poging op vrijdagnacht heeft hij die $46.8k doorboord, nu kan deze barrière omgezet worden in een support level.

Hoe dan ook, beleggers kunnen nog altijd een kleine retracement verwachten vanwege de omvang van de rally, die ongeveer 23 dagen geleden, op 20 juli, begon. Een kleine correctie zal de bulls in staat stellen om hun kracht te herwinnen en de op een zijspoor geraakte beleggers aan boord te nemen om een nieuwe leg-up te starten.

De supportlevels op $41.950 en $40.550 zijn nog altijd lagere kanshebbers om de inkomende vlaag van verkoopdruk te absorberen. Als de huidige rally bullish is, zou de pullback moeten omkeren rond de hierboven genoemde barrières om een lower low te creëren. Het volgende belangrijke psychologische niveau treffen we op $50.000 aan.

On-chain analyse

Daily active adresses (DAA)

De dagelijkse actieve adressen (DAA) metriek komt overeen met de bearish vooruitzichten op korte termijn, aangezien het stabiel blijft rond 900.000. Ondanks de stijging van BTC van $29.000 naar $46.000 in minder dan een maand, staat deze on-chain index nog steeds onder 1 miljoen, wat aangeeft dat een volwaardige comeback nog moet komen.

De StableCoin Supply Ratio (SSR)

De Stablecoin Supply Ratio (SSR) wordt verkregen door de totale BTC marktkapitalisatie te delen door de geaggregeerde marktkapitalisatie van stable coins. Een lagere SSR wijst op een overschot aan stablecoins, wat een proxy kan zijn voor koopkracht en dus een bullish indicatie.

Terwijl deze index een sterke daling zag van 14 naar 9,14 tussen 19 mei en 19 juli, is hij de laatste tijd gestegen naar 13. Deze 42% stijging geeft aan dat het aanbod van stablecoins is afgenomen, wat een licht bearish teken is, wat het verhaal van een eventuele kleine pullback ondersteunt.

We zagen ook dat sinds dinsdag de derivatenreserves in totaal 1,256 miljoen Bitcoin bedragen, wat het laagste niveau is sinds 11 mei (het begin van de prijscrash) gemeten.

Institutionele belangstelling:

Op basis van deze data is het duidelijk dat de institutionele interesse terugkeert naar cryptocurrency-instrumenten. Eind juli werd gemeld dat de interesse in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) enorm was gegroeid. Nu lijkt het erop dat grote beleggers ook hun BTC holdings hebben aangevuld gedurende de recessie. Het feit dat derivatenplatforms in feite een herhaling zien van een trend die vergelijkbaar is met wat er in Q4 2020 gebeurde, bewijst dit duidelijk.

Groot geld is aan het kopen geslagen. Sinds 19 mei hebben entiteiten met 10K-100K BTC +269.450 BTC toegevoegd aan hun holdings ($12.1B). Deze entiteiten hebben tussen $450M-$4.5B van hun kapitaal toegewezen aan Bitcoin.

Onze 6 belangrijkste topics!

SEBA Bank kondigt aan dat het haar productaanbod uitbreidt met Aave en Chainlink

Wat is SEBA Bank:

SEBA Bank is een Zwitserse bank met FINMA-licentie en het biedt een veilige, naadloze en gebruiksvriendelijke brug tussen traditionele en digitale assets.

SEBA Bank’s aankondiging:

De bank kondigde vandaag aan dat het zijn productaanbod uitbreidt naar decentralized finance met toegevoegde ondersteuning voor Chainlink (LINK) en Aave (AAVE). Deze tokens zullen nu beschikbaar zijn in de beleggingsoplossingen van de bank, die zowel actief beheerde als op maat gemaakte klantenportefeuilles omvat, in het kader van geïndividualiseerde discretionaire mandaten.

Over Chainlink en Aave:

Deze beide cryptocurrencies zijn pioniers in de DeFi-ruimte. Ze hebben een gecombineerde marktkapitalisatie van ongeveer $12 miljard. Dankzij deze integratie zullen de instellingen nu in staat zijn om deze tokens te beheren (met inbegrip van handel, investeringen en bewaring).

  De bank integreert ook een aantal ERC-20 tokens en instellingen zullen vanaf nu de volgende ERC-20 tokens kunnen beheren en opslaan:

  • USD Coin (USDC)
  • Uniswap (UNI)
  • Synthetic (SNX)
  • Yearn Finance (YFI)
  • Chainlink (LINK)
  • Aave (AAVE)

  Banken hebben steeds meer interesse in crypto beleggingstoepassingen!

  • ‘s Werelds grootste banken laten hun betrokkenheid bij crypto- en blockchainbedrijven snel groeien
  • Een aanzienlijk deel van de top 100 banken heeft geïnvesteerd in Bitcoin, digital assets, en op blockchaintechnologie gebaseerde bedrijven

  Het onderzoek:

  Op basis van het onderzoek gepubliceerd door Blockdata (een blockchain market intelligence), heeft 55% van de top 100 banken op basis van AUM al interesse in de crypto sector. AUM staat voor Assets Under Management en het is een maatstaf voor de marktwaarde van alle financiële assets van een financiële instelling.

  AUM omvat 

  1. Directe investeringen in cryptocurrencies
  2. Indirecte investeringen in cryptocurrencies
  3. Investeringen in gedecentraliseerde ledger technologie
  4. Investeringen in de dochterondernemingen van gedecentraliseerde ledger technologie

   De grootste banken die betrokken zijn bij cryptocurrencies

   • Citigroup
   • Barclays
   • Goldman Sachs
   • BNP Paribas
   • JPMorgan

   Neuberger Bergman Commodity Strategy Fund krijgt exposure naar Bitcoin!

   • Neuberger Bergman kan exposure krijgen naar twee van de grootste crypto’s
   • De firma heeft meer dan $400B aan assets under management

   Over Neuberger Bergman:

   Neuberger Bergman Commodity Strategy Fund is een in New York gevestigde particuliere beleggingsonderneming. De bedrijfsgigant heeft voor $402 miljard aan assets under management. Het heeft $164 miljoen aan AUM, terwijl 7,9% van de holdings van het bedrijf goud is, gevolgd door maïs (7%) en stookolie (6,6%).

   Neuberger Bergman en cryptocurrencies:

   Volgens een 11 augustus filing bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft het bedrijf de mogelijkheid verleend om te beleggen in gereguleerde Bitcoin en Ethereum futures aan zijn op grondstoffen gerichte fonds, via een dochteronderneming.

   Afgezien van derivaten zal het strategiefonds ook indirecte blootstelling aan cryptocurrencies kunnen krijgen door beleggingsvehikels zoals exchange-traded funds en trusts.

   AMC Entertainment begint met het accepteren van Bitcoin

   • Dit komt nadat het bedrijf een paar maanden geleden de meme werd van aandelen traders.

   Over AMC:

   AMC is veruit de grootste bioscoopketen ter wereld, met 1.004 theaters en een totaal van 11.041 schermen. Het bedrijf kon een aantal van zijn theaters heropenen in maart (toen de gevolgen van COVID-19 eindelijk begonnen af te nemen). Deze theaters bevinden zich in Californië en New York, wat de meest winstgevende markten van het bedrijf zijn.

   AMC en crypto:

   AMC Entertainment zal in de Verenigde Staten beginnen met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel voor filmtickets. Adam Aron (CEO van AMC) zei tijdens de earnings call van het bedrijf dat de benodigde technologie die deze functionaliteit mogelijk zou maken tegen het einde van dit jaar klaar zou zijn.

   Het is onduidelijk hoe het bedrijf precies BTC betalingen gaat mogelijk maken, maar de stap van het bedrijf in cryptocurrencies kan te maken hebben met de Reddit-gedreven meme aandelen rage die de aandelen van het bedrijf eerder dit jaar omhoog deed schieten. Bovendien, als gevolg van de Bitcoin-betalingsaankondiging, stegen de aandelen van AMC met 3,36% in de pre-market trading.

   Meer duidelijkheid over crypto reguleringen in Amerika!

   • Amerikaanse senatoren zijn er eindelijk in geslaagd een akkoord te bereiken over het omstreden crypto-amendement

   Overeenstemming over het amendement:

   Volgens Rob Portman (Amerikaanse senator) hebben de belangrijkste senatoren van de Verenigde Staten een akkoord bereikt over de IRS-rapportageregels voor cryptocurrencies (de senator deelde het goede nieuws in een tweet.

   Terwijl de regelgevers en de industrie zelf nog steeds wachten op verdere details, lijkt het erop dat de wetgevers in ieder geval opheldering hebben gevonden over wie wel en wie niet kan worden beschouwd als een broker in de blockchain-business.

   Portman’s tweet:

   “Ik ben blij te kunnen aankondigen dat senatoren Warner, Toomey, Sinema, Lummis & ik een akkoord hebben bereikt over een amendement om de IRS-rapportageregels voor cryptotransacties te verduidelijken zonder innovatie te beteugelen of informatie-rapportage-eisen op te leggen aan stakers, miners, of andere non-brokers.”

   Zoals verwacht resulteerde het nieuws van de overeenkomst in een overweldigende positieve reactie van cryptocurrency-liefhebbers, waarbij velen op Twitter gingen om de senator uit Ohio te bedanken voor zijn werk.

   USDC zet grote stappen en doet grote uitspraken

   • Circle (cryptobedrijf uit de VS) zei dat het op reis is om een “nationale digitale valuta bank” te worden
   • Het bedrijf is de uitgever van ‘s werelds op één na populairste stablecoin, USD Coin (USDC)

   Jeremy Allaire (CEO van Circle) zei dit in een twitter bericht

   “Circle heeft voor ogen om een wereldwijde digitale valuta bank te bouwen, één die frictieloze, directe en bijna gratis betalingen mogelijk maakt die fiat reserve valuta’s combineert met open, permissie-loze blockchains, en uiteindelijk voortbouwend op deze open netwerken om nieuwe vormen van kapitaalvorming en bemiddeling te ondersteunen.”

   De mogelijkheden van zowel blockchain-infrastructuur als digitale valuta zijn enorm geëvolueerd (voornamelijk in de afgelopen 8 jaar), volgens Allaire. Hij denkt dat “hun positieve impact op lange termijn op de wereld steeds tastbaarder wordt” en het wordt weerspiegeld in wat hij omschreef als “verhoogde betrokkenheid bij toonaangevende financiële regelgevers over de hele wereld”. Dat gezegd zijnde, Circle ontwierp USDC (in samenwerking met Coinbase) om te voldoen aan de Amerikaanse regelgeving voor geldtransmissie en toezichtsnormen.

   Allaire over het feit dat Circle een nationale commerciële bank wordt

   “Circle is van plan om een full-reserve nationale commerciële bank te worden, die opereert onder het toezicht en de risicobeheervereisten van de Federal Reserve, US Treasury, OCC, en de FDIC. Wij geloven dat full-reserve banking, gebouwd op digitale valutatechnologie, niet alleen kan leiden tot een radicaal efficiënter, maar ook tot een veiliger, veerkrachtiger financieel systeem.”

   Op het moment van schrijven van het oorspronkelijke artikel is er meer dan 27,5 miljard USDC in omloop. Circle “verwacht” dat dit aantal zal stijgen tot honderden miljarden en biljoenen dollars aan economische activiteit zal ondersteunen.

   Save the best for last!

   Bitcoin whales hebben de afgelopen dagen geen winst genomen, volgens data van meerdere bedrijven

   De sprong boven de $45k en BTC die eindelijk het 200 day moving average doorbreekt zou kunnen betekenen dat de bull run terug is. Echter volgens data van verschillende blockchain analytics firma’s hebben Bitcoin whales de laatste paar dagen geen winst genomen, ook al is de nummer één crypto onlangs voorbij de $45k grens gegaan (op het moment van schrijven zit de prijs van BTC rond de $47.523).

   Santiment

   Santiment (een on-chain analytics firma) deelde onlangs een aantal interessante gegevens waaruit blijkt dat Bitcoin miljonairsadressen die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten “geen tekenen van winstneming vertonen op deze stijging” en in totaal 9,23 miljoen BTC bezitten. Dit komt ongeveer overeen met de all-time high voor deze investeerderscategorie gezien op 28 juli.

   Glassnode

   De data van Glassnode schetst een vergelijkbaar beeld: whales en andere investeerders nemen geen winst terwijl de prijs van Bitcoin gestaag stijgt. Glassnode wees ook op iets interessants: tijdens de bearmarkt 3 jaar geleden, gaven de investeerders die coins voor een vergelijkbare periode hadden vastgehouden hun fondsen uit ” tijdens de meeste relief rallies”.

   Cryptoterm van de week

   – Swing trading –

   Een stijl van traden waarbij swing traders hun positie enkele dagen of zelfs weken aanhouden. Het doel van swing traders is om een algemene trend te identificeren en grotere winsten te pakken op de beweging.

   Crypto quote van de week

   “Weet je wat de beste beleggersbescherming is? Het zijn financiële diensten gebouwd op basis van code. Waar niemand de regels mag overtreden. Dus die code is gelijk en transparant, voor iedereen.”

   Andere niet te missen artikels!

   De release datum voor Cardano’s smart contracts is eindelijk aangekondigd

   • De lancering is minder dan een maand verwijderd
   • In voorbereiding op de uiteindelijke lancering, is Cardano in één week met ongeveer 50% gestegen

   De aankondiging:

   Cardano mikt op de mainnet lancering van de Alonzo hard fork voor 12 september, volgens de aankondiging van Tim Harrison (hij is IOHK’s marketing en communicatie directeur). De upgrade wordt hoog geanticipeerd, omdat het gebruikers in staat zal stellen smart contracts uit te voeren op de grootste proof of stake (PoS) blockchain.

   Dinsdag 10 augustus – “612 miljoen dollar Poly Network hack is grootste ooit voor DeFi” 

   Cross-chain protocol Poly Network werd dinsdag getroffen door een verwoestende hack, waarbij $612 miljoen verloren ging in een grote verscheidenheid aan stablecoins en cryptocurrencies. Het was veruit de grootste hack van een DeFi protocol tot nu toe, meer dan een verdubbeling van het totale bedrag dat verloren ging in 2019 en 2020 volgens Messari. Tether wist 33 miljoen dollar van de verloren fondsen te bevriezen.

   Woensdag 11 augustus – Poly Network belooft aan $612M-hacker “geen gevangenisstraf voor jou”

   Cross-chain protocol Poly Network beloofde de hacker die $612 miljoen stal alvorens het terug te geven niet te vervolgen, zeggende dat het geloofde dat hij handelde als een “white hat.” En het zei “u zult niet verantwoordelijk zijn voor dit incident.”

   Poly heeft ook een beloning van 500 miljoen dollar uitgeloofd, maar “Mr. White Hat” heeft gezegd dat hij die niet zal aannemen.

   Nieuw contract voor voetballegende Messi omvat Fan Tokens 

   Met een record van de 6x de beste speler en 6 topscorer trofeeën, heeft Lionel Messi’s overstap van zijn oude thuisclub Barcelona naar Paris Saint Germain de wereld van de voetbalfans gechoqueerd maar de PSG fans verheugd.

   Als vroege adopter van NFT fan tokens in 2018, voegde PSG iets toe aan hun aantrekkingskracht door een cache van $PSG in Messi’s salarispakket op te nemen.

   2021 Blockchain-, Crypto-investeringen verdubbelen 2020-totaal in 6 maanden 

   De investeringen in de cryptocurrency- en blockchainsector van Fintech tot en met juni zijn met $ 8,7 miljard al meer dan het dubbele van wat in 2020 werd gezien. Dat is ruim meer dan het record van 2018 van $ 7,2 miljard, volgens KPMG.

   Het nieuws verschijnt nu meer dan de helft van de wereldwijde topbanken geld in crypto steekt, aldus Blockdata (en zoals vermeld hierboven).

   SEC-voorzitter Gensler eist meer handhavingsbevoegdheid voor crypto’s 

   In een brief aan senaatscriticus Elizabeth Warren (D-Mass.) zei SEC-voorzitter en voormalig MIT-professor in cryptocurrency Gary Gensler dat hij van mening is dat “beleggers die deze platforms gebruiken, niet voldoende worden beschermd.”

   BitMEX beboet met $100 miljoen voor overtredingen bankgeheim 

   De BitMEX derivatenbeurs heeft ingestemd met het betalen van een boete van $100 miljoen aan de Commodity Futures Trading Commission en FinCEN.

   Deze schikking lost een civiele rechtszaak op waarin werd beweerd dat de crypto-derivatenbeurs anti-geldwitwasregelgeving schond door Amerikaanse klanten niet te identificeren. Voormalig CEO Arthur Hayes en zijn medeoprichters riskeren 10 jaar gevangenisstraf.

   Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

   Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
   Share This