DE WEEKLY 07.03.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.5 Biljoen- 5%

BTC Prijs

$48.993 – 4.88%

BTC dominantie

60.1%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Chiliz (CHZ)

+116%

Enjin (ENJ)

+101%

Flow (FLOW)

+65%

Bancor (BNT)

+65%

Cardano (ADA)

-15.5%

1inch (1INCH)

-11.45%

Stellar (XLM)

-11.02%

OKB (OKB)

-8%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

Na een correctie van 25% van $58.000 naar $43.000, veerde Bitcoin terug richting $50.000, gevolgd door een retrace naar het $47.000 niveau. De Bitcoin-prijs is nu teruggekaatst vanuit een belangrijk support level op de daily chart en mikt op een volledig herstel. De afgelopen week was behoorlijk volatiel voor het paradepaardje van de cryptomarkt, met bewegingen tot 10% in slechts 24 uur. Er is veel gebeurd, dus laten we eens kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen week.

Wat nieuws betreft, meldde Reuters onlangs dat Goldman Sachs van plan is om zijn cryptocurrency-desk te heropenen, nadat het deze in 2018 had gesloten. De handelsdesk zal naar verwachting ergens deze maand van start gaan, waarmee opnieuw een stempel van goedkeuring van Wall Street aan Bitcoin en cryptocurrencies wordt gegeven.

Ook een bekende Bitcoin-scepticus bleek van gedachten te zijn veranderd over Bitcoin. Kevin O’Leary, vooral bekend van zijn rol als investeerder in Shark Tank, besloot slechts een paar maanden nadat hij Bitcoin een “gigantische grap” had genoemd, 3% van zijn portefeuille aan Bitcoin toe te wijzen.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Ondanks het potentiële slechte nieuws en de regelgeving blijft de Bitcoin prijs op de lange termijn extreem bullish. Op de weekgrafiek komt BTC niet in de buurt van een belangrijk support level die gevormd wordt door de 26-EMA en zich momenteel bevindt op $30.000.

De 26-EMA diende als een perfecte indicator voor de Bitcoin-rally van 2015-2018, aangezien deze nooit was weggevallen op de weekgrafiek. Elke keer dat de Bitcoin prijs in de buurt van dit niveau was, had het significante rebounds naar nieuwe all-time highs.

De enige keer dat Bitcoin dit belangrijke steunniveau verloor, was op 29 januari, toen het crashte onder de $10.000. Dat was inderdaad het einde van de bull rally. Dit betekent dat zolang de Bitcoin bulls de 26-EMA kunnen vasthouden, de rally intact zou moeten blijven.

MVRV(30d)

De MVRV(30d) voor Bitcoin is de koopzone onder 0% binnengedrongen, net als op 22 januari. Dit is in het verleden een nauwkeurige indicator geweest voor lokale bodems van Bitcoin en het lijkt erop te wijzen dat we klaar zijn voor een nieuwe etappe naar boven.

Echter, ook al is Bitcoin niet in de buurt van de 26-EMA, tijdens de vorige rally raakte de prijs dit niveau meerdere malen aan, wat betekent dat BTC zo laag zou kunnen vallen als $30.000.

Op de daily chart heeft de 26-EMA ook gediend als een robuust support level, de bulls vechten momenteel om het te verdedigen. Een doorbraak onder dit belangrijke niveau heeft het potentieel om de Bitcoin-prijs omlaag te drijven naar $43.704, wat het 50% Fibonacci niveau is. Het verliezen van dit level, dat ook dicht bij de $43.171 low van 28 februari ligt, zou voor het eerst sinds 22 januari een downtrend op de daily bevestigen.

Daar komt nog bij dat het aantal whales de afgelopen maand voor Bitcoin opmerkelijk is afgenomen. Het aantal grote houders met 1.000 tot 10.000 coins daalde van 2.392 naar 2.277 op dit moment. Ook het aantal whales met 10.000 tot 100.000 BTC daalde van een hoogtepunt van 97 op 10 februari naar 93 op dit moment.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

Bitcoin prijs zit momenteel op $47.168,22 en het geeft al de hele week gemengde signalen uit. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Op dit moment geeft de IOMAP aan dat een grote cluster van adressen (1.46m) en volume (650.97k BTC) iets onder $50.000 zijn gekocht. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van handelsactiviteit zag, zal op korte termijn naar verwachting fungeren als sterke weerstand, omdat beleggers in deze prijsrange op dit punt zouden kunnen kijken om break-even te draaien op hun posities.

Aan de andere kant wijst de IOMAP op sterke support tussen $45.600 en $47.000, waar voorheen 711k adressen een totaal van 435k BTC kochten. De hoge hoeveelheid handelsactiviteit in dit bereik wijst op de waarschijnlijkheid dat beleggers in de buurt van dit bereik willen terugkopen en support willen creëren voordat de prijs verder daalt.

Uiteindelijk kan een doorbraak voorbij $45.000 betekenen dat Bitcoin verder zal terugtrekken, terwijl een doorbraak voorbij $50.000 kan suggereren dat het klaar is voor nieuwe highs. Dit zijn de niveaus om in de gaten te houden voordat u zeker weet of de correctie voorbij is of niet. Zet dus zeker uw stop losses & take profit targets tijdig.

Onze 6 belangrijkste topics!

Microstrategy blijft bijkopen, dollar cost averaging van het hoogste niveau!

In de afgelopen week heeft Microstrategy weer een aantal investeringen in Bitcoin gedaan. De eerste vond plaats op 1 maart, vlak nadat de Bitcoin-prijs de lokale bodem van $43.000 had aangetikt. Microstrategy kondigde de aankoop aan van ongeveer 328 Bitcoins voor $15 miljoen.

Eerder vandaag kondigde het bedrijf echter nog een aankoop van 10 miljoen dollar Bitcoin aan en verklaarde het dat het in totaal meer dan 91.000 BTC bezit, aangekocht voor ongeveer 2,2 miljard dollar.

Het is duidelijk dat Bitcoin ongekende belangstelling krijgt van institutionele beleggers. Arcane Research, een dochteronderneming van de Noorse investeringsmaatschappij Arcane Crypto heeft onlangs een rapport uitgebracht over Bitcoin waarin staat dat het digital asset zou kunnen dienen als onderpand in een markt van triljoenen dollars.

Andere beruchte analisten hebben publiekelijk verklaard dat de toonaangevende cryptocurrency in de nabije toekomst meer ruimte heeft om te groeien. Ondanks de enorme rally van 500% in het afgelopen jaar, gelooft de Britse vermogensbeheerder Ruffer dat Bitcoin in de nabije toekomst nog hoger zal stijgen. Ruffer beheert ongeveer 28 miljard dollar aan beleggersgeld. Hij investeerde vorig jaar 3% van zijn vermogen in Bitcoin.

Andere beleggers zijn echter niet zo zeker van de korte termijn van Bitcoin en zij verwachten een hardere correctie.

Mark Cuban investeert in de ‘NFT- market place’ Mintable!

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn misschien een “vreemde” investering voor de meesten. Voor miljardair Mark Cuban zijn ze echter een trend die net van de grond komt, met een groot potentieel voor ondernemers van de volgende generatie. Om zijn geloof in NFT’s te ondersteunen, heeft Cuban besloten om te investeren in de NFT-marktplaats Mintable. Via Twitter heeft het team achter het platform het nieuws bevestigd, door te zeggen dat ze “trots” zijn om één “van de vele Mark Cuban Companies” te zijn.

Mintable verschilt van andere NFT-marktplaatsen doordat het gebruikers meer controle geeft over het platform en hen in staat stelt hun MINT-token te verdienen per trade. Zo stimuleert Mintable de community om deel te nemen aan haar bestuursmodel.

Op Mintable, kunnen gebruikers hun NFTs creëren, slaan, op de lijst zetten en promoten en ze vervolgens verkopen door hun eigen stores te creëren of ze te veilen aan de hoogste bieder. Daarnaast is het slaan van de NFT’s op Mintable volledig gratis, gebruikers hebben geen gas (ETH) nodig. Met betrekking tot de financiering door Mark Cuban, beloofde het team van Mintable om binnenkort meer informatie te delen.

De EIPP-1559 upgrade van Ethereum zal in juli plaatsvinden!

EIP-1559 is al geruime tijd één van de meest controversiële updates voor Ethereum 1.0, met een tijdshorizon van juli en een implementatie met de “London” hard fork waarover tot voor kort werd gediscussieerd. Op 5 maart zijn de Ethereum Core ontwikkelaars er in geslaagd om een consensus te bereiken.

EIP-1559, oorspronkelijk voorgesteld door Vitalik Buterin, is bedoeld om het Eth 1.0 vergoedingsmodel aan te passen. Daartoe zal een prijsmechanisme worden geïntroduceerd dat een vaste netwerkvergoeding zal omvatten voor elk block. Deze vergoeding zal worden “verbrand” en zal het mogelijk maken de grootte van blocks dynamisch te vergroten of te verkleinen. In theorie zal dit toelaten om congestie op de blockchain te beperken.

Na de “Berlin” hard fork, is “London” de volgende update die zal worden uitgerold op Ethereum’s Proof-of-Work (PoW) gebaseerde blockchain, gevolgd door een derde fork genaamd “Shanghai.” Deze updates zijn bedoeld om verbeteringen te introduceren en tegelijkertijd de ontwikkeling van de “Beacon Chain” te bevorderen.

Jhon McAfee officieel beschuldigd van fraude

Op vrijdag 5 maart 2021 werd antivirus-maker John David McAfee officieel door de federale rechtbank van Manhattan beschuldigd van fraude en het witwassen van geld in samenzwering. Volgens het persbericht hebben McAfee en zijn team sociale media uitgebuit om enthousiasme te creëren bij investeerders terwijl ze logen.

McAfee wordt beschuldigd van misleiding en leugens omdat de verdachten beweren dat zijn Twitter-account werd gebruikt om valse of misleidende verklaringen af te leggen teneinde de werkelijke motieven van McAfee’s team te verhullen. 

McAfee en Watson zouden sociale media hebben gebruikt om een eeuwenoud “pump-and-dump” plan uit te voeren dat hen bijna twee miljoen dollar opleverde. Daarnaast zouden ze hetzelfde sociale-mediaplatform hebben gebruikt om de verkoop van digitale tokens namens emittenten van ICO’s te promoten, zonder aan beleggers de vergoeding bekend te maken die ze ontvingen om deze tokens namens de ICO aan te prijzen. 

Volgens het rapport gebruikte McAfee ‘pump and dump’-schema’s waarbij zijn team grote hoeveelheden van een cryptocurrency kocht en deze vervolgens publiekelijk onderschreef om de prijs op te drijven. Beiden worden in een zevenvoudige aanklacht beschuldigd van samenzwering tot grondstoffen- en effectenfraude, waarop een maximum gevangenisstraf van vijf jaar staat. John McAfee werd in Spanje gearresteerd wegens belastingontduiking, maar de beruchte anti-virusmaker is in het verleden al van veel misdrijven beschuldigd. In 2019 werd McAfee veroordeeld tot het betalen van 25 miljoen dollar voor de moord op zijn buurman.

Tim Draper denkt dat de volgende Netflix zal zijn!

Sinds Elon Musk en Tesla de aankoop van 1,5 miljard dollar aan Bitcoin aankondigden, speculeert de community over welke reus de volgende zal zijn om de cryptomarkt te betreden. Van Apple tot Twitter tot SpaceX, er wordt volop gespeculeerd. Miljardair Tim Draper is de laatste die een kandidaat voorstelt.

Draper, een durfkapitalist en Bitcoin bull, veilde in 2014 ongeveer 30.000 BTC voor een gemiddelde prijs van 632 dollar, die toebehoorde aan de zwarte markt “Silk Road,” opgericht door Ross Ulbricht.

In een interview voor de Unstoppable Podcast voorspelde Draper op 3 maart dat Netflix het volgende bedrijf zal zijn dat Bitcoin zal kopen. Zijn speculaties zijn gebaseerd op zijn persoonlijke ervaring met Netflix CEO en mede-oprichter Reed Hastings, zei Draper:

“Weet je wie het zou kunnen zijn? Netflix. Ik vind dat Reed Hastings een zeer innovatieve & creatieve man is, die nog steeds de teugels in handen heeft bij Netflix. Daarom denk ik dat dit de volgende grote zou kunnen zijn die valt.”

De Bitcoin bull gelooft dat de financiële divisies van grote bedrijven Bitcoin moeten bestuderen. Uiteindelijk zullen ze zich volgens hem realiseren dat de cryptocurrency een hedge is tegen de dollarinflatie die veroorzaakt wordt door het monetaire beleid van de Federal Reserve. Zo moeten ze Bitcoin omarmen.

SEC-voorzitter Gary Gensler onthult beleid over Bitcoin en cryptoregulering

Gary Gensler, de keuze van president Joe Biden om de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te leiden, heeft zijn beleid over bitcoin en andere cryptocurrencies onthuld indien hij wordt bevestigd als de SEC-voorzitter. Gensler is een professor aan het MIT die cryptocurrencies onderwijst. Hij diende eerder als voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Professor Gary Gensler heeft ook gesproken over wat zijn focus zal zijn met betrekking tot Bitcoin en andere cryptocurrencies als hij wordt benoemd tot voorzitter van de SEC. Zijn verklaringen vonden plaats tijdens zijn bevestigingshoorzitting voor de Senate Banking Committee op dinsdag.

Tijdens deze confirmatiehoorzitting werd hem gevraagd wat het Congres en de SEC kunnen doen om een meer vooruitdenkende regelgevingsomgeving in de crypto-industrie te creëren:

“Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben nieuwe denkwijzen naar betalingen en financiële inclusie gebracht, maar ze hebben ook nieuwe kwesties van beleggersbescherming naar voren gebracht… Als ik bevestigd word bij de SEC, zal ik me inzetten om die nieuwe innovatie te bevorderen, maar ook in hoofdzaak te zorgen voor de bescherming van beleggers.”

Verder zei de professor ook dat de SEC ervoor moet zorgen dat cryptomarkten “vrij zijn van fraude en manipulatie”.

Eerlijk gezegd denk ik dat dat de grootste uitdaging is, omdat sommige markten, die meestal overzees opereren, bol staan van fraude.

Save the best for last!

Eén van de belangrijkste indicatoren voor de mogelijke correcties van Bitcoin is het Grayscale Bitcoin Trust product dat voor het eerst ooit op -12% is verhandeld. Dit betekent dat beleggers BTC kunnen verhandelen tegen een korting van 12%, wat aangeeft dat de whales een deel van hun winsten hebben verzilverd. GBTC, gecreëerd door Grayscale is het grootste Bitcoin beleggingsproduct op dit moment en beheert meer dan $32 miljard aan assets.

Op het on-chain insights platform Cryptoquant merkten we op dat de laatste daling van Bitcoin werd veroorzaakt door een enorme storting van een BTC whale. Dit gebeurde ook op 22 februari, wat een daling van 26% voor Bitcoin veroorzaakte.

Cryptoterm van de week

– Inflatie –

De zenuwen over obligatierendementen hebben de aandelenmarkt deze week opgeschrikt, en hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de verkoopgolf van Bitcoin. Hier is een geheugensteuntje van wat inflatie is…

Een algemene stijging van de prijzen en daling van de koopkracht van geld.

Cryptoquote van de week

“Het grootste probleem van een investeerder – zijn grootste vijand is waarschijnlijk hijzelf.” 

– Benjamin Graham –

Aankomende events

– Nothing Special To Report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Tesla ZAL MISSCHIEN Bitcoin van de hand te doen!

De beslissing van Tesla om voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin te kopen, viel bij veel financiële analisten niet in goede aarde. Nu krijgt het bedrijf te maken met oproepen om zijn crypto te verkopen en in plaats daarvan TSLA-aandelen terug te kopen.
Tesla-aandelen daalden met 10% tijdens de intradayhandel tot $550, terwijl Bitcoin worstelt om te herstellen van zijn verliezen afgelopen week.

DeFi project lijdt aan $31M hack 

In een dramatische reeks gebeurtenissen is bij Meerkat Finance – een nieuw DeFi-project gebouwd op Binance Smart Chain – voor $31 miljoen aan crypto assets gestolen… één dag na de lancering. Terwijl de ontwikkelaars het zwijgen werd opgelegd en de website werd stilgelegd, roepen velen nu vuil spel, met sommigen die de ontwikkelaars van het project beschuldigen.

Medeoprichter van ICO-fraude veroordeeld!

De mede-oprichter van Centra Tech is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een ICO-fraudeschema waarbij gedupeerden meer dan 25 miljoen dollar verloren. Topbokser Floyd Mayweather betaalde eerder al een fikse boete voor het promoten van Centra Tech als onderdeel van een minnelijke schikking waarbij hij de aanklacht noch hoefde te accepteren noch te ontkennen.

Kings of Leon droppen een nieuw NFT Album 

Het is een tijdje geleden dat we iets gehoord hebben van Kings of Leon uit Nashville, maar nu zijn ze terug met een knal – en NFT’s. Hun nieuwste album kwam vrijdag uit, via een NFT veiling, op het blockchain platform Yellowheart. “Golden tickets” leveren zitplaatsen op de eerste rij op bij elk Kings of Leon optreden… en een heleboel andere extraatjes.

PayPal doet grote overname

PayPal koopt naar verluidt de cloud-gebaseerde wallet provider Curv. Volgens CoinDesk zou de e-commercegigant uiteindelijk 500 miljoen dollar kunnen betalen voor het technologiebedrijf. Bronnen hebben Bloomberg echter verteld dat de gesprekken nog in een vroeg stadium verkeren en nog kunnen mislukken. PayPal had gehoopt BitGo te kunnen overnemen, maar die deal liep in december spaak.

Groot adoptienieuws in Japan 

De Japanse e-commerce gigant Rakuten heeft aangekondigd dat het zijn gebruikers gaat toestaan om hun Pay-accounts op te waarderen met crypto. Dit is een grote deal aangezien de app wordt ondersteund door grote merken waaronder McDonald’s en 7-Eleven. Rakuten heeft naar schatting 95 miljoen gebruikers en wordt omschreven als het Japanse antwoord op Amazon.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This