DE WEEKLY 17.01.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1 biljoen – 5%

BTC Prijs

$37.262 – 11%

BTC dominantie

66.7 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

HedgeTrade (HEDG)

+241%

Voyager (VGX)

+110%

Polkadot (DOT)

+88%

Avalanche (AVAX)

+77%

Bitcoin SV (BSV)

-27%

EOS (EOS)

-22%

Litecoin (LTC)

-18%

Verge (XVG)

-16%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 


Bitcoin had deze week een wilde run, die daalde van een high van $41.350 naar een low van $30.420 in minder dan 48 uur. De paniekverkoop werd tot stilstand gebracht op de 26-EMA (op de daily chart) omdat de bulls de dip snel opkochten en een V-vormig herstel creëerden waardoor BTC weer in de richting van de $40.100 uitkwam. 

Bitcoin bereikte vrijdag weer de 40.000 dollar, maar kon de opwaartse trend niet volhouden. Zo kwam er een keerpunt op gang. Na de correctie raakte BTC opnieuw de sub $34.000 vooraleer over te gaan tot verder herstel. De minste weerstand lijkt opwaarts te zijn, voor nu, aangezien de bulls proberen om de weekendsessie boven de $40.000 af te sluiten.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin wordt op moment van schrijven verhandeld tegen $37.262 binnen een oplopend parallel kanaal. Aan de andere kant werken de bulls aan het overwinnen van de verkoopdruk rond de 38.000 dollar, wat de weg vrijmaakt voor het testen van de MA van het kanaal.

Tegelijkertijd heeft de Relative Sterkte-Index de bullish outlook met het keerpunt boven de middellijn gevalideerd. Voortdurende actie in de richting van het overboughtgebied betekent dat er meer aankooporders nodig zijn.

Bitcoin staat er de laatste tijd om bekend dat het in het weekend sterk kan veranderen. Daarom, als een duwtje in de rug kan krijgen, zou hij wel eens boven de $40.000 kunnen uitkomen. Daarnaast kan een daily close boven de MA helpen om meer gewicht toe te voegen aan het bullish verhaal.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

In de nasleep van de plotselinge crash vragen traders zich misschien af wat de volgende stap is voor Bitcoin en andere crypto-assets. Door de winstgevendheid van traders te analyseren ter hoogte van Bitcoin’s huidige prijs, kunnen we de huidige omstandigheden en prijsreeksen analyseren die naar verwachting zullen fungeren als support en resistance.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Via de In/Out of the Money Around Price (IOMAP) zien we dat 90% van de Bitcoin in handen is binnen 30% van de huidige prijs, of winst maakt op papier.

De grootte van elk cluster in de IOMAP vertegenwoordigt het volume van BTC dat eerder werd gekocht in een bepaalde prijsklasse. We zien een grote support tussen de $37,500 en $38,600, waar meer dan 900K adressen eerder 535K BTC hebben gekocht. Als dit bereik wordt doorbroken, is het volgende niveau om op te letten tussen de 33,9K dollar en 35,1K dollar, waar voorheen 335K BTC werden gekocht. Over het algemeen benadrukt dit twee sterke supportniveaus die moeten worden aangehouden voordat Bitcoin richting de $33.000 zou kunnen gaan.

Aan de andere kant is de volgende reeks met significante weerstanden voor Bitcoin ongeveer rond $39.300, het laatste belangrijke niveau dat zou kunnen voorkomen dat Bitcoin weer zijn ATH bereikt. Als dit niveau wordt doorbroken, heeft Bitcoin een mooi bereik tot 40,1k.

Onze 6 belangrijkste topics!

Christine Lagarde heeft opgeroepen tot wereldwijde regelgeving van Bitcoin

Het persbureau Reuters meldt dat de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft opgeroepen tot wereldwijde regelgeving voor Bitcoin. Lagarde is van mening dat de cryptocurrency wordt gebruikt voor het witwassen van geld en illegale activiteiten. Daarom roept ze op tot het dichten van de “mazen in de wet”.

De president van de ECB nam deel aan de “Reuters Next” online conferentie. Daar verklaarde ze ook dat Bitcoin een “zeer speculatief asset” is dat gebruikt wordt om “rare zaken” te doen. Hoewel ze geen enkel specifiek geval noemde, volgens het Reutersrapport. Lagarde verklaarde:

Er moet een regelgeving zijn. Dit moet worden gehandhaafd en overeengekomen … op mondiaal niveau, want als er een lek is, zal dat lek worden gebruikt.

Tot slot heeft de president van de Europese Centrale Bank de conferentie van Reuters verteld dat zij verwacht dat de digitale euro vóór 2025 zal worden ingevoerd. Zij gaf echter geen specifieke datum aan, maar verwees naar het belang dat de instelling hecht aan het creëren van een veilig product voor de gebruikers.

MicroStrategy werkt mee aan de Bitcoin adoptie!

MicroStrategy is zoals jullie al wel weten één van de eerste bedrijven die grote hoeveelheden Bitcoin hebben gekocht – een totaal van 40.824 met een huidige waarde van bijna $1,4 miljard – in meerdere aankopen. CEO Michael Saylor kondigde nu op Twitter aan dat het bedrijf op 03 en 04 februari online cursussen over “Bitcoin Strategie” zal aanbieden aan institutionele beleggers. Het evenement is bedoeld om nieuwe bedrijven aan te trekken om te investeren in Bitcoin.

Onze agenda voor de eerste dag zal een beknopt maar uitgebreid overzicht geven van de onderwerpen waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het ontwikkelen en implementeren van hun Bitcoin-strategie.

Saylor zal geïnteresseerde bedrijven informeren over waarom Bitcoin een sterke meerwaarde heeft en hoe ze de institutionele adoptie verder kunnen stimuleren, waardoor de prijs van Bitcoin op de lange termijn stijgt. Verder is hij van plan om verschillende strategieën te presenteren over hoe bedrijven zich kunnen aanpassen en Bitcoin kunnen kopen.

Bakkt zet de trein in gang!

Maar er is ook bullish news van de kant van de Bitcoin ruilbeurs Bakkt. Zo zal Bakkt na een succesvolle fusie met Victory Park Capital naar de beurs gaan, om de noodzaak van een tweede beursgang te omzeilen, zoals Bloomberg een paar dagen geleden meldde.

Het bedrijf zal naar verwachting worden gewaardeerd op 2,1 miljard dollar aan het begin van de beursgang. De fusie zou echter in het tweede kwartaal moeten worden doorgevoerd.

De aandelen zullen dan verhandelbaar zijn onder de VIH-ticker. Intussen was de prognose van Bakkt dat een instroom van institutionele beleggers in de crypto-markt naar verwachting de totale marktkapitalisatie zal opvoeren tot 3 biljoen dollar. Bovenal zal het kapitaal van grote investeerders de Bitcoin-prijs en andere altcoins op de lange termijn een impuls geven. De grafiek toont deze ontwikkelingen in detail.

Zoals we al eerder meldden, heeft Bakkt samen met Starbucks een app ontwikkeld die gebruikt kan worden om koffie of andere goederen te betalen met Bitcoin bij Starbucks en andere winkels. De app biedt ook de mogelijkheid om Bitcoin en andere digital assets te verhandelen, maar is momenteel nog in ontwikkeling. Volgens officiële informatie zou de app eind maart uitgebracht worden, en werken de ontwikkelaars er op volle toeren aan. Tot nu toe zijn er 400.000 voorregistraties.

De institutionele adoptie was nog nooit zo sterk!

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is het belangrijkste financiële product geworden voor het meten van institutionele adoptie. De grote vraag heeft ertoe geleid dat Grayscale in een “koopwoede” terecht is gekomen en een enorme hoeveelheid van het aanbod van BTC heeft opgeslorpt. Het ziet er naar uit dat deze trend zich in 2021 zal voortzetten.

Uit gegevens blijkt dat Grayscale op de eerste dag dat het zich opstelt voor nieuwe beleggers, het zo’n 2.172 BTC heeft toegevoegd aan zijn GBTC. Dit komt overeen met 2,41 keer de Bitcoin die op 2 dagen wordt gemined.

 

Volgens het laatste investeringsrapport voor Q4, 2020, hebben de producten van de firma een totaal van $3.3 miljard ontvangen. De gemiddelde wekelijkse investering was $250 miljoen, waarbij het Bitcoin Trust de grootste investering ontving in die periode met een gemiddelde van $217 miljoen. Ethereum’s Trust (GETH) ontving daarentegen $26.3 miljoen in dezelfde periode.

Bovendien zijn 93% van de beleggers in Grayscale’s producten meestal vermogensbeheerders. Dit cijfer en het aantal fondsen dat aan de GBTC is toegewezen, geeft aan dat de FOMO onder de instellingen sterk is toegenomen.

Weer een nieuwe mijlpaal bereikt, deze keer voor de Anchorage Trust Company!

Het in South Dakota gevestigde Anchorage Trust Company maakt geschiedenis als de eerste federaal gevestigde bank in de VS die toestemming krijgt om digital assets in bewaring te nemen.

Anchorage Trust, nu Anchorage Digital National Bank Association, werd opgericht in 2017 en kondigde in december aan dat het een aanvraag had ingediend voor een nationaal trustcharter volgens de richtlijnen van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) dat toestemming gaf aan nationale banken om digital assets in bewaring te nemen.

Na het ondergaan van uitgebreide herzieningen en het voldoen aan strenge wettelijke normen, onthulde Anchorage woensdag in een persmededeling dat het een voorwaardelijke goedkeuring heeft verkregen voor een nationale vertrouwenshandvest van de OCC.

“Het hebben van een nationaal bankcharter plaatst Anchorage Digital Bank stevig op dezelfde regelgevende voet als andere nationale banken in het land. Het brengt de first-of-its-kind, sub-custody diensten binnen handbereik voor elke traditionele financiële instelling die haar klanten toegang wil geven tot digital assets”.

Als nationale charterbank zal Anchorage crypto-diensten kunnen aanbieden, variërend van bewaarneming tot afwikkeling over de staatsgrenzen heen, waarbij de noodzaak van het verkrijgen van staatslicenties wordt omzeild, op voorwaarde dat het voldoet aan bepaalde strenge reglementaire vereisten.

Jerome Powell bevestigt dat de Fed kijkt naar de stablecoin risico’s 

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zegt dat de lopende werkzaamheden op het gebied van stablecoins “een zeer hoge prioriteit hebben”. Bovendien heeft de organisatie gewerkt aan “betere regelgevende oplossingen voor mogelijke wereldwijde stablecoins”, tijdens een webinar dat op donderdag werd gehouden.

Volgens Powell brengen digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) en stablecoins risico’s met zich mee die moeten worden ingeperkt. De Fed werkt wereldwijd samen met andere centrale banken omdat zij zich ervan bewust zijn dat stablecoins van de ene op de andere dag een belangrijke rol kunnen spelen, en zij klaar moeten staan als toezichthouder.

De Fed beweert nog steeds dat er geen haast is bij de ontwikkeling van een CBDC. Powell heeft echter bevestigd dat ze “er heel, heel zorgvuldig naar zullen kijken.” Aan de andere kant is de toezichthouder “vastbesloten om dit goed te doen in plaats van snel, en zal het enige tijd duren – uitgedrukt in jaren in plaats van maanden.”

Save the best for last!

Wat zijn de bullish signs voor Bitcoin?

Eén van de meest bullish metrieken voor de lange termijn is de enorme toename van het aantal whales. Volgens de statistieken van Santiment is het aantal grote houders met 1000 BTC of meer aanzienlijk gestegen sinds oktober 2020 en vooral in de afgelopen maand. Het toont aan dat grote houders nog steeds geïnteresseerd zijn in Bitcoin, ondanks de huidige prijs.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Naast de whales die het netwerk blijven binnenstromen, blijft het aantal Bitcoin op exchanges ook dalen, wat aangeeft dat de laatste sell-off alleen te wijten was aan paniek en kleine investeerders. Over het algemeen lijkt het erop dat grote houders Bitcoin verzamelen en zich onttrekken van de exchanges om deze voor de lange termijn vast te houden.

Op 14 januari kondigde Andrew Yang, de voormalige democratische Amerikaanse presidentskandidaat, aan dat hij zich kandidaat zal stellen als burgemeester van New York. Yang is een groot voorstander van Bitcoin en cryptocurrency’s in het algemeen en is van plan om een regelgevend kader te introduceren voor hen.

De belangstelling voor Bitcoin van institutionele beleggers en normale traders is de afgelopen week extreem geweest. Zo extreem dat eToro gedwongen zou kunnen worden om kooporders van Bitcoin te beperken vanwege de vraag. De officiële verklaring van eToro zei:

De ongekende vraag naar crypto, gekoppeld aan een beperkte liquiditeit, stelt ons vermogen om kooporders te ondersteunen tijdens het weekend op de proef.

Op 14 januari kondigde Joe Biden een groot hulpplan van 1,9 biljoen dollar aan dat over het algemeen wordt beschouwd als bullish voor de cryptocurrency markt omdat het de dollar verzwakt. Volgens het plan zou er ongeveer 1.400 dollar verstuurd worden naar in aanmerking komende ontvangers, naast de reeds goedgekeurde uitbetalingen van 600 dollar. Dit zorgt ervoor dat we op een totaal van $2.000 uitkomen.

Cryptoterm van de week

– Spotmarkt –

Een openbare markt waarop cryptocurrencies worden verhandeld met het oog op onmiddellijke betaling. Het staat in contrast met een futures markt, waarin de betaling op een later tijdstip plaatsvindt.

Cryptoquote van de week

– Simon Sinek –

“Paniek veroorzaakt tunnelvisie. Kalmte bij de acceptatie van gevaar stelt ons in staat om de situatie beter in te schatten en de opties te zien.” 

Aankomende events

18 januari 2020

  • Crypto.com – CRO mainnet Dry Run

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Jack Dorsey roept Bitcoin op tot ‘Foundational Internet Technology’!

Twitter CEO en mede-oprichter Jack Dorsey noemt Bitcoin een blauwdruk voor de toekomst van het internet.

In een Twitter thread die gericht is op het toelichten van zijn beslissing om President Trump te verbannen van zijn social media platform, zegt Dorsey dat Bitcoin beschikt over de principes van wat het internet wil zijn en zou kunnen worden in de toekomst.

Banken moeten boete van 14 miljard dollar betalen!

Uit nieuwe data blijkt dat banken uit de hele wereld het afgelopen jaar een boete van 14 miljard dollar hebben gekregen voor het witwassen van geld en voor operationele overtredingen.

Uit het Bank Fines 2020-rapport van Finbold blijkt dat bankinstellingen uit twintig verschillende landen 14,21 miljard dollar zullen moeten ophoesten voor het overtreden van verschillende witwasprotocollen zoals AML, KYC en andere operationele richtlijnen.

PayPal breekt records 

PayPal is er op 11 januari in geslaagd om 242 miljoen dollar aan crypto te verkopen – bijna een verdubbeling van de 129 miljoen dollar die op 6 januari werd geregistreerd. Sommige analisten, zoals Alex Saunders, interpreteerden de gegevens als bewijs dat “de retail is gearriveerd”. PayPal gebruikt Paxos’ ItBit exchange, en de vraag kan verder toenemen wanneer de steun voor crypto wordt uitgerold naar handelaren in in de komende maanden.

Bitcoin WALLET WACHTWOORD VERGETEN!

Een programmeur heeft onthuld dat hij slechts twee pogingen over heeft om zijn wachtwoord in te voeren voordat hij voorgoed 7002 BTC verliest. In een gesprek met The New York Times zei Stefan Thomas dat er een fortuin van $240 miljoen op het spel staat als hij geen toegang heeft tot zijn harde schijf. In 2011 heeft hij de enorme hoeveelheid BTC gekregen als bedankje van een vroege Bitcoin-liefhebber.

Meer slecht nieuws voor ledger!

Ledger heeft aangekondigd dat er 20.000 nieuwe klantenrecords – waaronder e-mails, namen, adressen en telefoonnummers – zijn blootgelegd als gevolg van een inbreuk bij Shopify. Dit komt bovenop de grootste hack uit de geschiedenis van het bedrijf. Ondertussen heeft het bedrijf Chainalysis ingeschakeld om op de hackers te jagen en biedt het een 10-tal BTCbounty’s aan voor informatie die leidt tot hun arrestatie.

Huurmoordenaars betaald in Bitcoin!

Een Russische topdetective heeft beweerd dat huurmoordenaars in Bitcoin worden betaald. Konstantin Komarda vertelde het persbureau TASS dat hun misdaden vaak zorgvuldig gepland zijn. Het geld wordt vaak door tientallen anonieme wallets gekanaliseerd en vervolgens “zorgvuldig weggespoeld tussen tienduizenden transacties voordat het de eindontvanger bereikt”.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This