DE WEEKLY 17.04.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.2 biljoen – 10%

BTC Prijs

$60.729 – 4%

BTC dominantie

51.58%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Flexacoin

+516%

Dogecoin

+375%

Project Pai

+150%

Obyte

+140%

BABB

-40%

Sora

-38%

Powertrade

-37%

CargoX

-37%

Wekelijks TA overzicht : Bullish

De Bitcoin prijs die een nieuwe all-time high aantikte en de directe notering van Coinbase zijn misschien wel twee van de belangrijkste ontwikkelingen rond de pionier cryptocurrency in de afgelopen week. Naarmate de hype wegebt, trekt de BTC-prijs zich terug en creëert een basis voor de volgende etappe omhoog. Kopers zullen zich tijdens de volgende run waarschijnlijk richten op de $75.000 prijs.

Er is echter wel een weerstandsniveau rond $64000 en deze zou op de kortere termijn weerstand kunnen bieden voor de cryptocurrency.

Buiten deze positieve punten geeft Bitcoin ook zowel op de fundamentals, technicals en on-chain metrics aan dat de prijzen meer ruimte hebben om te stijgen. More to come TradePremium geeks!

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs trekt momenteel terug, wat kan resulteren in een vijfde hogere low sinds 27 januari. Terwijl de laatste downswing zich aan het vormen is, zijn de perpetual swap funding rates de afgelopen week ook gedaald.

De plotselinge daling van 63% in de funding rates geeft aan dat er niet een grote massa is die tegen de huidige prijsniveaus probeert Bitcoin te longen. De belangrijkste vraagzone tussen $58.960 en $61.780 is waar beleggers kunnen verwachten dat de Bitcoin-prijs zich zal consolideren.

De volatiliteit is ook aanzienlijk afgenomen en heeft niveaus bereikt die voor het laatst in november 2020 werden gezien. Zo’n dramatische ineenstorting valt niet in lijn met de historische volatiliteit die de afgelopen jaren expliciet is waargenomen voor de maand april.

De BTC-prijsgegevens van 2011 laten zien dat april een gemiddelde volatiliteit van 99% per maand op jaarbasis kende en een gemiddeld maandelijks rendement van 51% genereerde, zonder rekening te houden met april 2014 en 2015.

Als de geschiedenis zich herhaalt, zou Bitcoin een u-bocht kunnen zien in volatiliteit en rendement om een zevende opeenvolgende groene monthly candlestick te vormen.

Miner inkomsten fungeren als goede spot voor deze cyclus

Zoals te zien is in de grafiek hieronder, heeft de huidige inkomstencyclus van de miners weerstand ondervonden rond de piek van de vorige cyclus, waardoor deze als een pitstop fungeerde tijdens de bull-runs. Als de geschiedenis dus zou rijmen, dan wijzen de huidige Bitcoin-prijs en miner revenue-posities erop dat dit een tussenstop is.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Bitcoin prijs zit momenteel op $61.849. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Via de In/Out of the Money Around Price (IOMAP), zien we dat er significante steun is die zou kunnen voorkomen dat BTC onder de $55.000 komt. De IOMAP wijst op 1,78 miljoen adressen die eerder ruwweg 642k BTC kochten rond $58.000. Verwacht wordt dat dit als onmiddellijke support zal fungeren, aangezien kopers eerder interesse hebben getoond om tegen deze prijs te investeren. Als deze prijs het niet houdt, is een retest richting $56.000 waarschijnlijk, waar ongeveer 1,23 miljoen adressen eerder 455k BTC kochten.

Aan de weerstandskant zien we dat er een grote concentratie is van 815k adressen die eerder 362k Bitcoin kochten tussen $62.800 en $63.300. De hoeveelheid activiteit in deze range maakt het voor Bitcoin een belangrijke barrière om te passeren, aangezien veel adressen naar verwachting zullen verkopen op dit betwiste niveau. Een close boven dit bereik zou een hoge waarschijnlijkheid van nieuwe all-time highs voor Bitcoin suggereren.

 

Ondanks de bullish vooruitzichten, heeft de Pi Cycle Top indicator eindelijk een bearish crossover gepresenteerd.

Een ‘death cross’ doet zich voor wanneer de 111-daagse Simple Moving Average (SMA) met twee standaarddeviaties boven de 350-daagse SMA beweegt. De laatste drie keer dat zo’n cross-over zich voordeed, markeerde dit het begin van een bearish markt.

Het eerste signaal was op 6 april 2013 met een retracement van 68%. Evenzo werden de tweede en derde crossovers, gezien op 5 december 2013 en 16 december 2017, snel gevolgd door 66% en 83% pullbacks, in die volgorde.

Echter duiden de andere on-chain metrieken op een ander vooruitzicht voor Bitcoin. Dit wil uiteraard niet zeggen dat we deze metriek niet serieus moeten nemen. Opletten is dus de boodschap, heb altijd een plan B.

Onze 6 belangrijkste topics!

Coinbase naar de beurs!

De in de VS gevestigde cryptocurrency exchange Coinbase is woensdag naar de beurs gegaan onder de ticker COIN. Zo’n historisch moment werd vastgelegd op de Bitcoin-blockchain toen miningpoolbedrijf F2Pool een kop van The New York Times codeerde op blockhoogte 679.187.

NYTimes 10/Mar/21 House Gives Final Approval to Biden’s $1.9T Pandemic Relief Bill.

Het bericht lijkt op het bericht dat de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, achterliet in het genesis-block om zijn minachting uit te drukken over het traditionele financiële systeem.

Sinds de directe notering op Nasdaq heeft COIN 24,05% moeten inleveren, van een hoogtepunt van $429,94 tot $345 op het moment van schrijven. Ondanks de aanzienlijke koersdaling profiteren institutionele beleggers nu al van de neergang om de aandelen tegen een korting te kopen.

Cathie Wood, portefeuillemanager en CEO van ARK Investment Management, dumpte voor $178 miljoen aan Tesla (TSLA) om bijna 750.000 COIN aandelen ter waarde van $246 miljoen op te scheppen.

Nu zou het interessant zijn om te observeren hoe Bitcoin-prijsactie Coinbase’s aandelenprestaties zal beïnvloeden en of de instellingen die wegbleven van cryptocurrencies blootstelling aan COIN zullen krijgen.

Centrale bank van Turkije verbiedt fiat-naar-crypto ramps voor cryptocurrency exchanges!

Een nieuw verbod in Turkije zal houders van crypto’s verbieden om hun digital assets te gebruiken voor betalingen, naast het verbieden van betalingsaanbieders om fiat on ramps aan te bieden voor crypto exchanges.

Het verbod zal op 30 april in werking treden, waardoor alle crypto-betaaloplossingen en partnerschappen illegaal worden. Elk direct of indirect gebruik van crypto assets in betalingsdiensten en de uitgifte van elektronisch geld zal vanaf dan verboden zijn.

Banken zijn uitgesloten van het verbod, wat betekent dat gebruikers nog steeds Turkse lira kunnen storten op crypto exchanges met behulp van overschrijvingen vanaf hun bankrekeningen.

Binance ging enkele maanden geleden nog een samenwerking aan met lokale betalingsprovider Paparo toen ze voor het eerst de Turkse markt betraden om een lira onramp aan te bieden voor verschillende cryptocurrencies.

Deze nieuwe regelgeving betekent dat gebruikers twee weken de tijd hebben om hun tegoeden aan te vullen indien ze uitsluitend gebruik maken van betalingsproviders als fiat-naar-crypto gateways.

Institutionele adoptiegolf komt aan wal!

Instituten hebben van kritiek op Bitcoin nu bijna 1,00% van het totale aanbod van BTC opgeslokt. MicroStrategy, Tesla en Galaxy Digital Holdings leiden het peloton met meer dan 155.981 BTC in hun portfolio’s.

Bovendien onthulde verzekeringsgigant AXA Zwitserland donderdag dat het Tesla’s stappen zal volgen en zijn klanten zal toestaan om premies te betalen in BTC. Het hoofd van Open Innovatie van de firma, Claudia Bienentreu, bevestigde:

AXA reageert hiermee op de groeiende vraag van haar klanten naar alternatieve betaaloplossingen, waarbij nieuwe technologieën een steeds grotere rol spelen.

In dezelfde geest heeft MicroStrategy, een bedrijf dat bedrijfssoftware maakt, maandag aangekondigd dat het zijn raad van bestuur zal betalen met Bitcoin.

Op 11 april 2021 wijzigde de Raad van Bestuur van MicroStrategy Incorporated de vergoedingsregelingen voor bestuurders die geen werknemer zijn: Voortaan zullen bestuurders die geen werknemer zijn alle vergoedingen voor hun diensten in de Raad van Bestuur van de Onderneming ontvangen in Bitcoin in plaats van cash.

Chainlink wil een off-chain oracle netwerk bouwen!

Chainlink heeft een whitepaper uitgebracht waarin zij haar plan schetst om de volgende generatie van gedecentraliseerde oracle netwerken te creëren.

In de afgelopen jaren heeft Chainlink zich ontpopt als de industrie-standaard databron voor de DeFi industrie, door blockchains te verbinden met externe bronnen, inclusief prijsdata.

Chainlink 2.0 heeft als doel om zeven belangrijke gebieden aan te pakken, waaronder hybride smart contracts, het verminderen van complexiteit, schalen, vertrouwelijkheid, eerlijkheid in transacties, het minimaliseren van vertrouwen en op incentives gebaseerde beveiliging.

De nieuwe whitepaper gepubliceerd door Chainlink belicht de evolutie van hybride smart contracts, die blockchain smart contract mogelijkheden combineert met offline bewijzen en data. 

Oracle netwerken gaan veel verder dan het leveren van hoog gevalideerde data, ze leveren de verschillende gedecentraliseerde diensten die gecombineerd worden met smart contracts om echte wereld resultaten te creëren. Deze hybride smart contracts zijn de DeFi industrie aan het herdefiniëren. Hybride smart contracts zijn niets nieuws. Chainlink 2.0 zal het mogelijk maken om meer diensten beschikbaar te maken voor DeFi projecten, om mensen in staat te stellen meer geavanceerde smart contracts te bouwen, waardoor verdere groei van de gedecentraliseerde financiële industrie mogelijk wordt.

TIME gaat Bitcoin vasthouden!

Cryptocurrency fondsbeheerder Grayscale Investments heeft zojuist aangekondigd dat het gaat samenwerken met TIME Magazine om een reeks crypto-gerelateerde video’s te produceren.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein kondigde op Twitter aan dat TIME Magazine een samenwerking is aangegaan met de investeringsfirma om een educatieve serie te maken gericht op het belichten van cryptocurrency-gerelateerde inhoud.

TIME en zijn voorzitter Keith Grossman zijn overeengekomen om betaald te worden in Bitcoin. Verder zal de uitgeverij Bitcoin op haar balans blijven houden in plaats van de cryptocurrency onmiddellijk om te zetten in fiat.

TIME Magazine sluit zich aan bij Tesla, dat eerder aankondigde Bitcoin te gaan accepteren voor de betaling van hun auto’s – en zal BTC op de balans blijven houden.

Het oude mediamerk is geen onbekende in de cryptowereld. TIME maakte deel uit van de NFT-manie en verkocht drie van zijn covers als non-fungible tokens (NFT’s).

TIME’s beslissing om Bitcoin op de balans te houden, zou de eerste van vele prominente mediamerken kunnen zijn. Het bedrijf is volgens zijn vacature openlijk op zoek naar een nieuwe CFO die zich comfortabel voelt met “Bitcoin en andere cryptocurrencies,” aldus de vacature.

Canada keurt eerste Ethereum ETF’s goed

Twee maanden nadat Canada de eerste Bitcoin ETF goedkeurde, heeft het Noord-Amerikaanse land opnieuw een grote stap gezet in de adoptie van cryptocurrencies. Op vrijdag keurden toezichthouders de eerste Ethereum ETF’s in Noord-Amerika goed. En wat is er beter dan één ETF-goedkeuring? Juist! Twee ETF’s goedgekeurd op dezelfde dag!

Dit is een nieuwe wending van de Bitcoin ETF (ticker BTCC) waarbij het in Toronto gevestigde Purpose Investments als eerste werd goedgekeurd voordat anderen in de dagen en weken daarna volgden. Dit gaf Purpose een voordeel ten opzichte van andere ETF-producten. Om dit te wijzigen, keurden Canadese toezichthouders zowel de Purpose Ether ETF als de CI Global Asset Management ETF op dezelfde dag goed.

Purpose investment heeft bekendgemaakt dat de Amerikaanse beurs Gemini zal optreden als haar custodian, waarbij ETH in cold storage wordt opgeslagen. CIBC Mellon Global Securities zal optreden als de fondsbeheerder. De ETF’s zullen worden aangeboden in drie klassen van eenheden – Canadese dollar-eenheden (ETHH), Amerikaanse dollar-eenheden (ETHH.U) en Canadese dollar non-currency eenheden (ETHH.B). Ether Capital Corporation zal de beheermaatschappij adviseren.

Hoewel Bitcoin de neiging heeft om veel aandacht te krijgen omdat het de eerste grote cryptocurrency was, is wat Ether en het Ethereum ecosysteem vertegenwoordigen één van de meest opwindende nieuwe technologische visies van vandaag in de samenleving.

Save the best for last!

De optimistische vooruitzichten die wij in het intro gedeelte beschreven hebben worden ondersteund door de vermindering van de spot valutareserves. De aanzienlijke uitstroom van BTC op de trading exchanges zou erop kunnen wijzen dat beleggers bullish zijn op Bitcoin en niet van plan zijn om snel winst te nemen.

Ruwweg $19 miljoen aan BTC hebben sinds het begin van 2021 bekende crypto exchange wallets verlaten.

De cocktail van lage funding rates (zoals eerder in deze weekly beschreven) en het verminderde aanbod op exchanges krijgt extra rugwind van de stablecoins exchange reserve.

Ongeveer $1.65 miljard aan stablecoins zijn sinds 7 april naar bekende exchange wallets gevlogen, wat suggereert dat investeerders, over het algemeen, bullish zijn.

Klik op de afbeelding om te vergroten 

De donkergroene grafiek representeert een dalende trend in de Bitcoins die op exchanges worden gehoude, wat zeer positief is. 

Klik op de afbeelding om te vergroten
De witte grafiek representeert de stablecoins die naar de exchanges stromen.

Cryptoterm van de week

– Elon Musk –

“Doge achterstevoren gespeld is Egod”

Cryptoquote van de week

– block height –

“De block height is het aantal blocks dat het huidige block scheidt van het genesis block.”

Aankomende events

20 april 2021

  • WaxP – Mjor Leaque Baseball NFT

21 april 2021

  • Theta – Mainnet 3.0 + NFT marktplaats
  • Tezos – Tezos domein lancering

24 april 2021

  • Skale – netwerk upgrade

25 april 2021

  • ICON – Balanced DeFi lancering

Andere niet te missen artikels!

ETH breekt uit na upgrade 

Ethereum’s langverwachte Berlin upgrade is live gegaan – met de hoop dat de hard fork de stijgende prijzen zal aanpakken, veroorzaakt door de drievoudige dreiging van DeFi, NFTs en een razende bull markt. ETH brak records op donderdag en kwam verleidelijk dicht bij het raken van de $ 2.500, waarbij het asset beter presteerde dan BTC op de dagelijkse en wekelijkse tijdframes.

Crypto geaccepteerd voor flat van $241M

Eén van de duurste appartementen van Groot-Brittannië is te koop… en volgens de berichten worden er prijzen geaccepteerd in Bitcoin en Ether. Het penthouse met vijf slaapkamers in het Londense Hyde Park heeft een prachtig uitzicht… en een wijnkamer *en* een champagnekamer. Het kan van jou zijn voor 241 miljoen dollar – dat is 3.840 BTC of 97.500 ETH.

Nieuwe klimaatwaarschuwing

Een nieuwe studie waarschuwt dat Bitcoin mining in China in slechts drie jaar tijd 130,5 miljoen ton aan koolstofemissies zou kunnen genereren – meer dan het totale energieverbruik van enkele van ’s werelds grootste economieën. Dat zou een voetafdruk creëren die gelijk staat aan 14% van de CO2 die in 2019 wereldwijd door de luchtvaartsector werd gegenereerd.

NFT-platform kondigt strategische investering aan van AU21 Capital

Wat is Refinable – Refinable bouwt een door BSC aangedreven tokenized digitaal media-ecosysteem, dat de mogelijkheden van het NFT-ecosysteem naar BSC brengt. Als de ‘definitieve hub’ voor alle NFT-gerelateerde inspanningen, biedt Refinable haar gebruikers en partners de mogelijkheid om hun NFT’s te creëren, te ontdekken, uit te wisselen en te benutten in een community-geleide marktplaats, waarbij volledige autoriteit wordt gegeven aan de gebruikers.

“Door de introductie van een krachtig en goedkoop NFT-platform in één van de snelste blockchain-netwerken beschikbaar, BSC, willen we een gemeenschap van actieve gebruikers oprichten die direct profiteren van ons platform.”

Deze week kondigde Refinable aan dat ze een investering hebben ontvangen van een van de top venture capital firma’s in de cryptocurrency ruimte, AU21 Capital. Hun track record van succesvolle lanceringen en hun enorme aantal relaties in de blockchain-sfeer maakte AU21 Capital een uitstekende en voor de hand liggende keuze als investeringspartner voor Refinable.

DOGE Rally is nog lang niet voorbij

Dogecoin bereikte een hoogtepunt van $ 0,2917 in de vroege uren van vrijdag, waarbij de prijs van de altcoin praktisch verdubbelde in één dag. Ja, Elon Musk heeft onlangs over DOGE getwitterd. Degenen die de grappige cryptocurrency hebben opgepikt tijdens de TikTok challenge van afgelopen zomer, zullen zich nogal zelfvoldaan voelen. Ze werden aangemoedigd om 25 dollar te investeren tegen een prijs van $0.0023.

Forbes Crypto Miljardairs Onthuld 

Forbes heeft zijn jaarlijkse lijst met ’s werelds miljardairs gepubliceerd – het tijdschrift onthult dat het aantal megarijke crypto-ondernemers in zijn prestigieuze lijst het afgelopen jaar is verdrievoudigd. De Winklevoss-tweeling, Changpeng Zhao en Michael Saylor behoren tot degenen die op de lijst staan.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

De Bitcoin-prijs toont aanzienlijke kracht nadat hij uit de recente crashes is opgestaan. Toch is het onzeker of de huidige bullish impuls zal uitmonden in een nieuwe uptrend of zal leiden tot een meer diepgaande daling. Hoewel er de afgelopen week bloed vloeide in de markten, lijkt alles weer tot rust te zijn gekomen nu Bitcoin opnieuw zijn draai heeft gevonden.

Share This