DE WEEKLY 19.12.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$677 miljard – 17%

BTC Prijs

$23.844 – 27%

BTC dominantie

65.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Litecoin (LTC)

+56%

Thorchain (RUNE)

+28%

Uniswap (UNI)

+27%

MaidSafeCoin

+27.08%

Blockstack (STX)

+1.75%

Hedera Hashgraph

+1.99%

Omisego (OMG)

+2.94%

Avalanche (AVAX)

+3.67%

Wekelijks TA overzicht : Bullish as f..ck!

Het is een gedenkwaardige week geweest voor Bitcoin. De revolutionaire cryptocurrency brak boven de psychologische $20.000 en bereikte een nieuwe recordhoogte van 24.270 dollar. Sinds begin oktober is de waarde van de coin meer dan verdubbeld; degenen die wijs genoeg waren om midden maart wat BTC te kopen, kwamen weg met 500% rendement op hun investeringen.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar aan $24.050 De marktkapitalisatie van de coin sprong naar $430 miljard, wat meer dan 65% van de hele cryptocurrency marktwaarde is.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin is op de lange termijn een bull trend, en deze keer kan alles anders zijn; dat is allemaal prima. Maar de correctie zal in ieder geval gebeuren. En dat is iets om om op voor te bereiden.

De TD Sequentiële indicator geeft op de monthly chart een verkoopsignaal in de vorm van een groene ‘nine candle’, waardoor het risico van de bearish move van één tot vier candles toeneemt. Zoals we al eerder meldden, zijn 20-30% correcties in de cryptomarkt een norm voor een lange termijn bullish trend.

Technisch gezien kan BTC zich terugtrekken naar de $13.000-$12.000 zone en toch de lange termijn opwaartse trend behouden. Zelfs een eventuele sell-off naar $7.500 is geen ramp, aangezien de maandelijkse EMA50 dit supportgebied beschermt.

Daily

Intussen wordt BTC op de daily chart ondersteund op 20.000$-19.500$. Dit gebied kan nu worden geverifieerd als support en zorgt voor een vitale backstop op de korte termijn. Zodra deze is opgeruimd, kan de sell-off worden uitgebreid richting de $17.500 (dagelijks EMA50) en $14.500 (dagelijks EMA100). Vooral het bovengenoemde kritieke supportgebied van $12.000-$13.000 wordt versterkt door de daily EMA200.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Aan de andere kant bevinden we ons nu op onbekend terrein, omdat er geen duidelijke resistance niveaus zijn boven de huidige prijs. Aangezien BTC dicht bij zijn recordhoogte blijft, zijn meestal alle BTC-houders “in het geld” en kunnen ze hun opbrengsten staande houden. Volgens IntoTheBlock’s “In/Out of the Money Around Price” kochten meer dan 440.000 adressen meer dan 400.000 BTC tussen de huidige prijs en 22.500 dollar. Deze barrière kan de correctie vertragen; als deze echter wordt doorbroken, kan de verkoop worden uitgebreid richting de $19.500.

Onze 6 belangrijkste topics!

Bitcoin in plaats van goud, Bitcoin in plaats van de dollar!

Bitcoin wordt nu beschouwd als een opslagplaats van waarde en een go-to asset in moeilijke tijden die kan uitgroeien tot een wereldwijde reserve-activum dat de devaluatie van Amerikaanse dollars zal onttronen. De greenback en het edelmetaal deden het in 2020 minder goed dan Bitcoin, omdat beleggers steeds vaker kozen voor de digitale munt als hedge voor economische risico’s.

Volgens Dave Weisberger, de mede-oprichter en CEO van CoinRoutes, een Amerikaans cryptocurrency softwarebedrijf, kopen beleggers Bitcoin in de hoop dat het ooit het equivalent van goud zal worden. En dit is iets wat een op zichzelf staande profetie kan worden.

De wet over het besturen van self-hosted cryptocurrency wallets is nogal verontrustend

In een aankondiging op vrijdag stelde het Amerikaanse Department of Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network een nieuwe regel op die het mogelijk maakt om cryptocentrische transacties te controleren met behulp van self-hosted wallets. De verklaring luidde als volgt:

Volgens het vandaag aan het Federal Register voorgelegde Notice of Proposed Rulemaking (NPRM) zouden banken en geldtransactiekantoren (MSB’s) verplicht zijn rapporten in te dienen, gegevens bij te houden en de identiteit van klanten te verifiëren met betrekking tot transacties boven bepaalde drempels waarbij gebruik wordt gemaakt van CVC/LTDA-portemonnees die niet worden gehost door een financiële instelling (ook bekend als “unhosted wallets”) of CVC/LTDA-portemonnees die worden gehost door een financiële instelling in bepaalde door het FinCEN geïdentificeerde jurisdicties.

In zijn commentaar op het voorstel verklaarde minister van Financiën van de VS, Mnuchin, dat de nieuwe regel tegemoetkomt aan aanzienlijke bezorgdheid over de nationale veiligheid op de CVC-markt en tot doel heeft “kwaadaardige actoren” te weerhouden van het misbruiken van het systeem voor de bewaring van gegevens en de rapportering van gegevens.

Lummis vraagt het Congres om zich in te zetten

De gekozen senator Cynthia Lummis, die haar steun uitsprak voor cryptocurrency’s met het argument dat Bitcoin van grote waarde is om de Amerikaanse staatsschuld aan te pakken, deelde haar opvattingen over deze ontwikkeling in een Twitter-thread. Deze moet je zeker lezen om meer inzicht te krijgen rond dit discussiepunt.

Ripple-partner SBI werkt samen met Securitize om custody voor instellingen aan te bieden

In een persbericht hebben SBI Digital en het Japanse bedrijf Securitize hun partnerschap aangekondigd. Het doel van de partners is om het Japanse bedrijfsplatform voor de uitgifte en het beheer van digitale financiële instrumenten te integreren met de “sbiwallet” wallet van SBI Digital. Op deze manier kunnen gebruikers op een snelle en eenvoudige manier toegang krijgen tot de Japanse aandelenmarkt.

SBI Digital is een dochteronderneming van Ripple’s partner, SBI Group Asset Holdings. Zoals CNF meldt, is dit bedrijf één van Ripple’s grootste supporters om de Aziatische markt te betreden. De CEO van SBI Holdings, Yoshitaka Kitao, maakt deel uit van de raad van bestuur van Ripple en is een drijvende kracht achter de aanpassing van XRP in Azië. Naast Ripple hebben BRD, R3 en Börse geïnvesteerd in SBI Digital.

Volgens de verklaring is de “sbiwallet” een custody oplossing voor institutionele beleggers. De wallet heeft MPC-technologie om transacties te ondertekenen en de assets van de gebruikers te beschermen. Bovendien biedt het een product dat is ontworpen om te voldoen aan de compliance-eisen van toezichthouders met een meerlaags authenticatiemodel, waarbij het anti-witwasbeleid van SBI Digital Holdings in acht wordt genomen.

Een ander partnerschap dat relevant is voor het ecosysteem van SBI Digital Holdings werd gevormd met SIX Digital. De partners zullen de handel in digitale assets voor institutionele beleggers in Singapore uitgeven en mogelijk maken. Het project moet echter nog worden goedgekeurd door de Singapore Monetary Authority.

Compound maakt eigen blockchain bekend

Velen hebben al enige tijd kritiek op de afhankelijkheid van de DeFi-platforms van de Ethereum blockchain. Op zoek naar een verandering, Compound, één van de top leenprotocollen in de decentrale financiële ruimte (DeFi), is nu bezig met het vrijgeven van een nieuwe blockchain.

Gemakkelijke ketenoverschrijdende activabeweging

Een whitepaper van Compound Finance geeft details over de aankomende Compound Chain, waarvan de ontwikkelaars geloven dat deze zal helpen bij het opschalen van Compound voor de komende eeuw. De ontwikkelaars van Compound wijzen op drie primaire nadelen van de Ethereum blockchain. Deze omvatten stijgende gaskosten, gebrek aan ondersteuning voor assets in andere chains, en het feit dat Ethereum aggregaten een risico vormen voor alle ondersteunde assets.

Met de Compound Chain wil Compound Finance de voordelen van zijn uitleenplatform integreren in een op zichzelf staande blockchain. Terwijl velen dit zien als een andere concurrent vor de DeFi-dominantie van Ethereum, beweert Compound Finance dat dit niet het geval is. In plaats daarvan zal de Compound Chain slechts functioneren als een instrument om meer assets in het uitleenprotocol te brengen via andere blockchains.

Compound Finance merkte op dat de Compound Chain ook enkele nieuwe ontwikkelingen in de blokketen zal ondersteunen. Het gaat onder meer om ETH 2.0 en mogelijk ook om CBDC’s (Central Bank Digital Currencies).

One River Digital Asset Management is van plan om haar fondsen in Bitcoin en Ethereum te verhogen 

De deelname van institutionele beleggers in de crypto-markt is waarschijnlijk de belangrijkste katalysator van de bull-run die de prijsstijging van Bitcoin op onbekend terrein heeft gebracht. De institutionele geldstroom zou echter pas in de beginfase kunnen zijn, omdat er bijna wekelijks nieuwe institutionele beleggers opduiken.

De nieuwste Bitcoin-whale is ontstaan met de steun van Alan Howard en Eric Peters, twee grote namen in de beleggingswereld. Peters is CEO van One Rivers Asset Management, dat volgens een Bloombergrapport een dochtermaatschappij heeft opgericht voor investeringen in cryptocurrency’s, genaamd One River Digital Asset Management. Howard is tevens één van de eerste investeerders binnen de digitale investeringsmaatschappij die $600 miljoen aan cryptocurrency’s beheert.

Tegen 2021 is One River Digital Asset Management van plan om haar fondsen in Bitcoin en Ethereum te verhogen naar $1 miljard. De firma heeft ook steun gekregen van Ruffer Investment Management, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde reus die onlangs een eerste blootstelling van $745 miljoen in Bitcoin onthulde.

De belangstelling is voortgekomen uit een reeks beleidsmaatregelen die door de Amerikaanse Federal Reserve worden gestimuleerd en die ertoe hebben geleid dat institutionele beleggers nieuwe middelen zoeken om hun rijkdom te beschermen

Bitcoin zou moeten worden verhandeld tegen 400.000 dollar!

Dit heeft een Wall Street-veteraan gezegd. Scott Minerd, de chief investment officer van Guggenheim Investments, verklaarde in een recent interview dat het blijven drukken van geld door de Federal Reserve zal leiden tot een grote Bitcoin-rally.

In een interview op Bloomberg TV verklaarde Minerd dat de evaluatie afkomstig is uit een fundamentele analyse van zijn bedrijf. Hij voegde eraan toe:

Het is gebaseerd op de schaarste en de relatieve waardebepaling, zoals bij goud als percentage van het BBP. U weet dus dat Bitcoin eigenlijk veel van de eigenschappen van goud heeft en tegelijkertijd een ongewone waarde heeft op het gebied van transacties.

Guggenheim Investments is de investeringstak van Wall Street financiële dienstverlener Guggenheim Partners. De firma is gespecialiseerd in investeringsbankieren, makelaarsdiensten en vermogensbeheer, met een beheerd vermogen van 233 miljard dollar.

Guggenheim’s interesse in Bitcoin werd aangewakkerd door de “overvloedige gelddruk” van de Amerikaanse Federal Reserve. Onlangs kondigde de Fed aan, dat het $120 miljard aan schuld per maand zou blijven opkopen, totdat het haar  prijsstabiliteit doelstelling bereikt.

Save the best for last!

Een nieuwe generatie whales komt eraan

Bitcoin deed meerdere malen een poging om de 20.000 dollar te bereiken en verpletterde het uiteindelijk te midden van een aanzienlijk marktvolume.De fundamentele redenen voor de groei bleven een tijdje hetzelfde: de inflatiedruk, de lage rentestand, de groeiende institutionele belangstelling – de katalysatoren voor de doorbraak. Een massale toestroom van bewijs dat Bitcoin snel verandert in een mainstream asset creëerde echter een nieuwe vraaggolf en duwde de prijs boven het kritieke niveau.

Zoals FXStreet eerder meldde, diende een combinatie van ten minste vier belangrijke zaken als voorwaarde voor een rally in de aanloop naar Kerstmis. Eén daarvan is een andere whale die klaar is om in het vaarwater van Bitcoin te stromen. Eric Peters, het hoofd van One River Asset Management, bevestigde dat het bedrijf BTC ter waarde van 650 miljoen dollar kocht en van plan is om de blootstelling binnen de komende maanden uit te breiden tot 1 miljard dollar. Het nieuws bracht een enorme bull’s race op gang in de markt omdat traders en investeerders anticipeerden op de enorme stijging van de vraag.

 

Wat is er dit keer anders

De rally lijkt verdacht veel op die van 2017, toen de gekte op de markt Bitcoin voor Kerstmis tot de 20.000 dollar dreef. De feestperiode werd toen ook gedomineerd door gesprekken over de digitale toekomst en een overgang naar cryptocurrency’s. De rally eindigde echter in een verwoestende sell-off en een crypto-winter van een jaar. Bitcoin verloor bijna 70% van zijn waarde, terwijl sommige grote altcoins met meer dan 90% daalden.

Deze keer wordt de markt gedreven door het financiële establishment dat grote sommen geld binnen gooit en klaar staat om de markt te ondersteunen wanneer het begint te dalen. Het retailpubliek dat de vorige hausse heeft ontwikkeld, kon niet zorgen voor een backstop of de trend omkeren. Momenteel hebben we onder andere MicroStrategy, PayPal, Square en One River Asset Management om de markt te ondersteunen.

Cryptoterm van de week

– FOMO –

Na de plotse sprong van Bitcoin zijn er veel mensen die in crypto springen. Maar vergeet niet: het verkrijgen van blootstelling aan zo’n hoge prijs kan ongelooflijk riskant zijn, omdat de prijzen zouden kunnen vallen. Hier is een herinnering aan waar FOMO voor staat…

Een acroniem dat staat voor “Fear of Missing Out” en in de context van investeren, verwijst naar het gevoel om een potentieel winstgevende investeringskans te missen die je later zou betreuren.

Cryptoquote van de week

– Warren Buffett –

“Regel nummer 1. Verlies geen geld. Regel 2: Vergeet regel 1 niet.” 

Aankomende events

– Nothing special to report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Andere niet te missen artikels!

Coinbase kan 28 miljard dollar waard zijn bij de beursintroductie!

Het is officieel: Coinbase is bezig met een beursintroductie. De exchange bevestigde het nieuws in een blogpost, en zei dat zijn ontwerp-registratie nu wordt herzien door de SEC. Volgens Messari, zou het trading platform maar liefst 28 miljard dollar waard kunnen zijn wanneer het op de beurs verschijnt. Een beursintroductie zou komen op een moment dat instellingen wild zijn van crypto.

PayPal Crypto Service ‘is een Game Changer’ 

Mizuho Securities zegt dat de beslissing van PayPal om Bitcoin te omarmen een “game changer” is. Analist Dan Dolev gelooft dat de crypto service de betrokkenheid bij de betalingsgigant zal stimuleren. De bank heeft bijna 400 PayPal-gebruikers ondervraagd en heeft vastgesteld dat 20% al begonnen is met het kopen en verkopen van digital assets. Daarvan zei 50% dat ze meer met PayPal bezig zijn dan voorheen.

Scam Bitcoin-advertenties komen uit Moskou

Oplichtingsadvertenties met prominente beroemdheden die Bitcoin promoten, lijken tegenwoordig overal te zijn – met Google die moeite heeft om ze te blokkeren. Volgens The Guardian maken deze advertenties “deel uit van een zeer georganiseerd wereldwijd bedrijf” dat gevestigd is in Moskou. De oplichting heeft duizenden mensen getroffen, waarbij sommige mensen hun spaargeld verliezen. Sommige van de beroemdheden in de advertenties hebben Facebook voor de rechter gedaagd omdat ze er niet in slaagden hen te stoppen.

Miljardair ondernemer Mark Cuban, die al lang een prominente crypto criticus is, zegt dat hij gelooft dat Bitcoin rijkdom kan opslaan.

In september vorig jaar noemde de Cubaan Bitcoin een verzamelobject waar hij niet in geïnteresseerd is, omdat hij liever een banaan heeft dan de topcryptocurrency.

Destijds was de Cubaan onzeker of Bitcoin een levensvatbare store of value kon zijn.

Crypto-analist Michaël van de Poppe zegt dat hij zich voorbereid op een grote bull-run.

De populaire handelaar vertelt zijn 89.000 volgers op Twitter dat hij een deel van zijn crypto portfolio verplaatst naar altcoins in afwachting van een grootschalige marktrally begin volgend jaar.

“Bitcoin staat in de schijnwerpers terwijl ik verwacht dat er in 2021 een zeer bullish markt voor ethereum en altcoins zal ontstaan… Ik geef nu meer geld uit aan altcoins, terwijl Bitcoin nog steeds op 23.000 dollar staat.”

51 miljard dollar investeringsfirma Jefferies verkoopt goud voor Bitcoin

Een topman bij Jefferies zegt dat de miljardeninvesteringsfirma wat goud uit zijn portefeuille haalt ten gunste van Bitcoin.

Terwijl Bitcoin blijft consolideren boven de $20.000, zegt het wereldwijde hoofd van de aandelenstrategie bij Jefferies, Christopher Wood, dat het bedrijf de topcryptocurrency koopt ten koste van het edelmetaal.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This