DE WEEKLY 19.06.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.47 biljoen – -5%

BTC Prijs

$34.090 – -5%

BTC dominantie

45%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Ampleforth (AMP)

+51%

XinFin Network

+48%

Quant (QNT)

+32%

Fantom (FNT)

+28%

Kusama (KSM)

-26%

Internet Computer

-22%

BitTorrent (BTT)

-13%

Siacoin (SC)

-13%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

Deze week doken de Bitcoin bulls in dekking toen de Federal Reserve begon met het betalen van rente op cash deposito’s via haar reverse repurchase programma. Op dit moment hebben de Bitcoin bulls weinig reden om de 25% rally van de afgelopen negen dagen te vieren.

Na het testen van de $31.000 support op 8 juni, vervaagde het optimisme van de traders en zelfs met de recente $41.000 high was Bitcoin niet in staat om hun verwachtingen op te krikken.

Een theorie die onjuist is gebleken, betreft de veronderstelling dat whales hebben verkocht, waardoor de Bitcoin-prijs 31 dagen lang onder de $47.000 bleef.

In tegenstelling tot dit verhaal blijkt uit data van Santiment dat adressen die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten hun posities in die periode met $367 miljard hebben verhoogd.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs deed één van de betere rally’s in de eerste helft van juni, waarbij het paradepaardje van de cryptomarkt met 25% steeg en binnen een bereik van een intimiderende weerstandsrange kwam.

De range wordt gevormd door de 50-day simple moving average (SMA) op $43.340, het 38,2% Fibonacci retracement van de april-mei correctie op $43.331, de 200-day SMA op $42.894 en de 38,2% retracement van de 2020-2021 opmars rond $41.581.

Als jullie dit lezen zal er waarschijnlijk een death cross gevormd zijn, die de geduchte resistance officieel zal verankeren. Het is belangrijk om op te merken dat het laatste death cross signaal in maart 2020 niet leidde tot een daling, maar er was wel een daling van 35% op die van 2019.

Nadat de opwaartse weerstand werd geraakt, heeft de Bitcoin-prijs zich met 12% van de nieuwe rally teruggetrokken en nadert het nu de bovenste trendlijn van de symmetrical triangle rond de $36.700. Dit werd verwacht en vertegenwoordigt de eerste test voor de opkomende rally / of zelfs de relief rally.

Een close onder de low van 12 juni ($34.635) zou wel eens een signaal kunnen zijn dat de Bitcoin-prijs de rally kan voortzetten naar de onderste trendlijn van de driehoek, en die ligt rond $31.509. De onderste trendlijn wordt geleid door de laagste koers van 8 juni op $31.004 en vervolgens door de laagste koers van de correctie van 19 mei op $30.000.

Daily

Alleen een daily close boven de 50-daags SMA op $43.340 zou de neutrale vooruitzichten voor de Bitcoin-prijs kunnen veranderen. Als dit gebeurt, kunnen BTC-beleggers hun projecties echter heroriënteren naar een opwaartse koers, met de all-time high van $64.899 als focuspunt.

On-chain data analyse

Data toont aan dat HODLers kopers zijn,

Beleggers met een lang termijn perspectief lijken hun holdings op te voeren te midden van de roep om een diepere prijsdaling. Glassnode data laat zien dat de Bitcoin “hodler net position change,” die de netto koop/verkoop activiteit volgt van diegenen die coins zes maanden of langer bezitten, voor het eerst sinds eind oktober positief is geworden. Hodl is cryptojargon voor vasthouden.

“Het toont aan dat HODLers hier kopers zijn, de netto posities van BTC HODLers is een sterke indicator van hoe langere termijn investeerders denken over BTC.”

Het aanbod in handen van langetermijnhouders is de afgelopen weken gestegen van 11 miljoen naar meer dan 11,6 miljoen.

Hoewel hodlers nu een bullish druk in de markt injecteren, impliceert dat niet noodzakelijk dat er een scherpe rally komt. Gegevens uit het verleden laten zien dat stijgende trends meestal versnellen na aanhoudende accumulatie door houders.

De indicator bleef bijvoorbeeld positief gedurende het grootste deel van 2018, dat een negatief jaar was, en begin 2019, toen het onder de $5.000 bleef steken. Bullish stemming keerde terug naar de markt in het tweede kwartaal van dat jaar, en duwde de cryptocurrency naar $ 13.880 tegen het einde van juni.

Bitcoin bereikte een hoogtepunt in oktober 2020 – na een onderbreking van 16 maanden. Tijdens die periode bevond de Bitcoin zich voornamelijk in een dalende trend en daalde het van $13.000 naar $4.000 tussen augustus 2019 en maart 2020. Houders waren netto kopers gedurende en tijdens het daaropvolgende herstel, en begonnen in november coins te distribueren.

Historical in/out of the money

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Naast de uitstroom op exchanges, werd het “buy the dip” verhaal ook ondersteund door het analyseren van de winstgevendheid van de adressen. De Historical In/Out of the Money (HIOM) is nuttig bij het vergelijken van het percentage adressen dat geld verdient op twee verschillende momenten in de tijd waar de prijs zich in een vergelijkbare range bevindt. Het verschil in de adressen die winst maken geeft een idee of het momentum aan de kant van de kopers of de verkopers ligt.

Op 15 juni, toen Bitcoin opnieuw de grens van $40.000 doorbrak, bereikte het aantal adressen “in the money” 80%. Als we dit vergelijken met de laatste keer dat Bitcoin 80% van de houders in het geld zat, zien we dat de prijs van Bitcoin toen op 53.600 dollar stond. Ondanks de prijsdaling is het percentage Bitcoin-houders dat profiteert van hun positie weer naar dit niveau geklommen, wat erop wijst dat veel adressen hun gemiddelde kostprijs hebben teruggebracht.

Bitcoin vertoont de laatste tijd dus tekenen van accumulatie.

Onze 6 belangrijkste topics!

Grayscale onderzoekt 13 nieuwe coins

Grayscale heeft 13 nieuwe cryptocurrencies toegevoegd aan zijn lijst van assets under consideration, waarbij opnieuw significante interesse in DeFi wordt getoond.

De potentiële assets, die op 18 juni werden onthuld, vertegenwoordigen voornamelijk de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi), waaronder 1inch, Bancor, Curve, Kava, Kyber Network, Loopring, Polygon, Ren, Universal Market Access, en 0x.

De native tokens van high-speed scalable blockchain netwerken Solana, Near, en Dfinity zijn ook toegevoegd aan Grayscale’s lijst van overwogen cryptocurrencies. De nieuwe toevoegingen brengen het totale aantal assets dat door Grayscale wordt onderzocht op 31. Grayscale biedt momenteel producten aan die de prestaties van 13 andere assets volgen.

Grayscale benadrukt dat “niet elk asset dat wordt overwogen zal worden omgezet in een van hun beleggingsproducten,” en dat lijkt zeker het geval te zijn geweest voor eerder aangekondigde activa die worden overwogen, zoals Cardano, Eos en Tezos.

Grayscale introduceerde wel vijf nieuwe trusts op 17 maart, door producten te lanceren voor Basic Attention Token, Chainlink, Decentraland, Filecoin, en Livepeer. Deze vijf trusts vertegenwoordigen momenteel slechts 0,1% van Grayscale’s $34,4 miljard aan beheerd vermogen (AUM).

De Bank of England bekritiseerd Bitcoin

De Bank of England heeft Bitcoin bekritiseerd vanwege zijn energieverbruik, terwijl ze benadrukte dat een digitale munt van de centrale bank een rol zou spelen in de overgang van het land naar een netto-nul-economie. Tom Mutton, de fintech-directeur van de Bank of England, zei het volgende:

“Bitcoin is, gezien zijn prestatie tekortkomingen en energie inefficiëntie, op geen enkele manier een relevante vergelijking voor het soort technologie dat we zouden kunnen gebruiken in een centrale bank digitale valuta.”

Volgens de fintech-directeur van de centrale bank zou de onderliggende technologie achter CBDC’s “tienduizenden malen efficiënter per transactie” kunnen zijn dan de toonaangevende cryptocurrency.

De fintech-directeur verklaarde dat een Britse CBDC nog veel werk zou vergen voor de lancering ervan, en Mutton blijft optimistisch over de potentiële rol van blockchain voor zijn digitale pond.

Hoewel Mutton niet heeft bevestigd dat de Bank of England een CBDC zal uitgeven, voegde hij eraan toe dat de reacties op de discussienota over digitale valuta’s van centrale banken gunstig waren voor een voorzichtige aanpak. Hij concludeerde dat vrijwel iedereen het erover eens was dat verder onderzoek nodig was voordat een besluit kon worden genomen.

Het Bitcoinprotocol gaat upgraden!

Op 12 juni kreeg Bitcoin’s Taproot-upgrade genoeg miningondersteuning om de activatie te vergrendelen. Taproot is ongetwijfeld de belangrijkste verbetering van Bitcoin sinds de “Segregated Witness (SegWit)”-upgrade in 2017.

De bestuursstemming voor Taproot voldeed aan de parameters die zijn ingesteld door “Speedy Trial,” die de steun vereist van ten minste 90% van de blocks gemined in een aangewezen periode van twee weken om het activeringsproces te starten.

Vorige week zaterdag hadden 1.815 van de 2.016 geminede blocks aangegeven dat ze de upgrade wilden ondersteunen. Met het behalen van de 90% benchmark, is de Taproot upgrade gepland voor november. De upgrade introduceert een groot aantal verbeteringen aan het Bitcoin-netwerk, waaronder verbeterde privacy, schaalbaarheid, wallets met multi signature, en veiligheid.

Taproot zal de scripts van Bitcoin verbeteren, waardoor ze compacter, beslotener en flexibeler kunnen worden. Daardoor zullen transacties op het Bitcoin-netwerk complexere functionaliteiten kunnen gebruiken, zoals multi-signature en timelock-releases.

Wanneer Bitcoin in november eindelijk de gespecificeerde “blockheight” 709.632 bereikt, zal Taproot worden geactiveerd. Alle relevante voorstellen die verband houden met de upgrade zullen automatisch in werking treden. Na activering zullen alle geüpgradede nodes transacties kunnen accepteren die zijn gemaakt met het upgrade-protocol.

De allereerste “Crypto Tokenized Investment Bank” is een feit!

De Ethereum-aangedreven Synthesis Bank wil een revolutie teweegbrengen in het ecosysteem van investeringsbankieren via haar op blockchain gebaseerde dienst. De dienst omvat zijn eigen STB-token dat in juli 2021 zal worden gelanceerd.

De wereld van investment banking verandert snel nu beleggers op zoek zijn naar betere kanalen voor diversificatie, betere diensten en snellere processen om hun rendement te verhogen. Te midden van de veranderingen worden traditionele investeringsbanken ook geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van regelgeving, kapitaalfinanciering, verouderde technieken, en infrastructuur- en veiligheidskwesties.

Een van de toonaangevende blockchain-gebaseerde investeringsbanken, Synthesis Bank, wil deze legacy-uitdagingen traditioneel oplossen door middel van een smart investment service gecodeerd in een smart contract.

Gelanceerd in 2020 door Alejandro Estrada, werd de STB service gebouwd om klanten te voorzien van een beleggingskanaal in digital assets en andere nieuwe alternatieve financiële producten via een blockchain-netwerk. Estrada is zeer deskundig op het gebied van FX en financiële markten na 12 jaar in het veld te hebben gewerkt voor retail- en institutionele klanten.

El Salvador wil lonen uitkeren in Bitcoin!

Kort na de goedkeuring van de toonaangevende cryptocurrency als wettig betaalmiddel in het land, bespreekt El Salvador of bedrijven salarissen in Bitcoin moeten betalen. Nog maar een week geleden werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam. Het Congres keurde het voorstel van president Nayib Bukele goed om de cryptocurrency te omarmen, en daarmee werd geschiedenis geschreven.

Het land heeft geen eigen munt en gebruikt de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel. Bukele benadrukte dat het gebruik van Bitcoin Salvadoranen die in het buitenland wonen zou helpen om geld naar huis te sturen.

De nieuwe wet dwingt bedrijven om de cryptocurrency te accepteren als betaalmiddel voor goederen en diensten. Het gebruik ervan als wettig betaalmiddel zal 90 dagen na de invoering van de wet beginnen, waarbij de wisselkoers Bitcoin-dollar door de markt wordt bepaald.

Nu zegt El Salvador’s minister van Arbeid & Sociaal Welzijn, Rolando Castro, dat de regering overweegt of bedrijven de salarissen van werknemers moeten betalen in de toonaangevende cryptocurrency. De El Salvador 2001 Monetaire Integratie Wet stelt dat alle salarissen in dollars betaald moeten worden sinds het land gedurende het presidentschap van Francisco Flores de Salvadoraanse colon vervangen heeft door de greenback.

Hoewel details over het nieuwe initiatief onduidelijk blijven, werken het ministerie van Economie en het ministerie van Financiën samen met het ministerie van Arbeid & Sociaal Welzijn aan deze ontwikkeling.

De SEC verlengt opnieuw haar evaluatieperiode voor de VanEck Bitcoin-ETF!

De Securities & Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft verklaard meer input te willen bij het overwegen of zij een door vermogensbeheerder VanEck voorgesteld Bitcoin exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

VanEck diende zijn nieuwste voorstel voor een Bitcoin ETF eind 2020 in, dat half maart door de SEC werd erkend, waardoor de klok van 45 dagen begon te lopen. De effectenregelgever heeft het beslissingsvenster echter eind april al met nog eens 45 dagen uitgesteld, waardoor de deadline werd verlengd tot 17 juni. Nu zei het agentschap in een regelgevingsdepot dat het meer publiek commentaar zou vragen op het voorstel om de ETF op Cboe Global Markets te noteren. De SEC duwde de deadline verder naar juli of zelfs augustus voor mensen om te reageren.

De belangrijkste vragen van de toezichthouder voor het publiek omvatten onderwerpen als fraude en de vraag of het vertrouwen en de bijbehorende aandelen vatbaar zouden zijn voor marktmanipulatie.

Dit is de tweede keer dat de SEC haar evaluatieperiode van het VanEck Bitcoin-voorstel met 45 dagen heeft verlengd. Het agentschap zou het beslissingsvenster kunnen verlengen tot 240 dagen in totaal.De SEC heeft onlangs de beslissing over de ETF-aanvraag van Kryptoin uitgesteld, waarbij het venster met nog eens 45 dagen werd verlengd tot 27 juli.

Save the best for last!

Whales lijken te accumuleren in afwachting van hogere prijzen, met “miljonair” wallets die hun holdings met 90.000 BTC in slechts 25 dagen hebben vergroot.

De accumulatie werd vastgesteld door crypto-markt data-aggregator Santiment, die vaststelde dat wallets die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten – door Santiment omschreven als “miljonair tier” adressen – die momenteel het grootste segment van Bitcoin hodlers zijn en momenteel 48,7% van het Bitcoin aanbod voor hun rekening nemen.

De recente koopgolf plaatst de miljonairadressen op het hoogste punt in zeven weken van het aantal Bitcoin dat ze bezitten, met adressen die meer dan 9,11 miljoen BTC vertegenwoordigen – slechts een paar procent lager dan hun hoogtepunt van midden april.

Miners lijken ook BTC te accumuleren, met on-chain analytics provider, Glassnode, die vaststelt dat de wekelijkse Bitcoin uitstroom van miner adressen is gedaald tot een vijf-maandelijks dieptepunt van ongeveer $1.7 miljoen op 16 juni.

Als we kijken naar de andere kant van de schaal, merkt Glassnode op dat het aandeel van het aanbod dat vertegenwoordigd wordt door adressen die minder dan één Bitcoin bezitten, sinds december 2017 verdubbeld is tot ongeveer 5% van de Bitcoin market cap.

Terwijl veel whales en miners hun coins lijken te hodlen in afwachting van hogere prijzen, heeft transactiemonitor Whale Alert sinds 14 juni twee overdrachten van ruwweg 5.000 BTC of elk $200 miljoen bestemd voor Coinbase geïdentificeerd, wat suggereert dat ten minste enkele grote investeerders hun Bitcoin willen verhandelen.

Cryptoterm van de week

– Bitcoin Beach –

Wat er gebeurde toen een surfstadje in El Salvador volledig overging op crypto? Een anonieme donateur veranderde een piepklein stadje aan de Stille Oceaan in het grootste Bitcoin-experiment ter wereld. En nu: het hele land.

“Mei 2021”

Cryptoquote van de week

– Woordvoerder Gerry Rice van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) –

“De aanvaarding van Bitcoin als wettig betaalmiddel roept een aantal macro-economische, financiële en juridische vragen op die een zeer zorgvuldige analyse vereisen.”

Aankomende events

21 juni 2021

  • Celer – V1 Testnet lancering
  • Wanchain – Network upgrade

23 juni 2021

  • Ethereum – Rinkeby Testnet

24 juni 2021

  • Binance – NFT marktplaats lancering
  • Ethereum – Ropsten fork

26 juni 2021

  • Elrond – Maiar DEX Public Testnet

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

2,3 miljoen Britten bezitten nu cryptocurrencies

Uit cijfers van een Britse toezichthouder blijkt dat 2,3 miljoen Britten nu cryptocurrencies bezitten – 400.000 meer dan vorig jaar. Desondanks lijkt het begrip van hoe digital assets werken te zijn afgenomen.

De stijging volgt op een buitengewone stormloop voor Bitcoin, en 53% van de ondervraagden door de Financial Conduct Authority zei dat ze tot nu toe een goede ervaring hebben gehad met beleggen.

Mark Cuban roept op tot regulering 

Miljardair Mark Cuban heeft opgeroepen om stablecoins meer te reguleren nadat hij verstrikt raakte in de spectaculaire ineenstorting van een token genaamd Titanium.

TITAN daalde in een periode van 24 uur van $52,46 naar $0,00000006, waarmee het praktisch 100% van zijn waarde verloor. “Ook al ben ik hier robuust in geworden, het ligt echt bij mij omdat ik lui was,” zei de Dallas Mavericks eigenaar.

Crypto uitbetaling van NASCAR-coureur 

Een NASCAR-coureur gaat voor de allereerste keer volledig in cryptocurrency betaald worden als onderdeel van een sponsordeal.

De aankondiging van Landon Cassill kwam naar buiten nadat bekend werd dat hij voor 19 races gesponsord wordt door Voyager, een crypto brokerage firma. Maar in plaats van te kiezen voor Bitcoin of Ether, zal hij voornamelijk gecompenseerd worden in Litecoin.

De World Bank weigert El Salvador te helpen

De World Bank heeft geweigerd El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel. Het Centraal-Amerikaanse land zocht technische hulp, maar de organisatie zei geen steun te kunnen bieden “gezien de tekortkomingen op het gebied van milieu en transparantie” in verband met BTC.

Ander nieuws is dat een minister heeft gezegd dat het IMF “niet tegen” de plannen van het land is.

CNN gaat nieuws NFT’s uitbrengen!

CNN heeft aangekondigd dat het zich op de NFT-markt gaat begeven. Het nieuwsnetwerk is van plan om crypto collectibles uit te brengen die memorabele momenten in de geschiedenis van de afgelopen 40 jaar benadrukken.

Bij de aankondiging van de plannen wees CNN op hoe originele gedrukte edities van kranten regelmatig worden gezocht… ook al beleven we nieuwsgebeurtenissen nu “via schermen.”

Houden Fans van Fan Tokens? 

Voetbal tokens zijn het afgelopen jaar geëxplodeerd in populariteit – maar volgens een nieuw rapport zijn niet alle voetbalfans gecharmeerd van het idee. Sommige supporters hebben geklaagd dat deze tokens het volgen van de sport nog duurder maken.

Seizoenkaarten en officiële clubshirts zijn immers niet goedkoop. Anderen houden van de betrokkenheid die deze troeven met zich meebrengen.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This