DE WEEKLY 21.02.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

1.7 biljoen – 15%

BTC Prijs

$56.485 – 15%

BTC dominantie

61.3 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Ravencoin (RVN)

+190 %

DODO (DODO)

+149%

PancakeSwap

+145%

Venus (XVS)

+137%

Algorand (ALGO)

-20%

Dogecoin (DOGE)

-15%

0x (ZRX)

-15%

Ripple (XRP)

-14%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

4.427 dagen na het ontstaan van het eerste block is Bitcoin er voor het eerst in geslaagd om een prijs van $55.850 te bereiken. Gedurende deze tijd is Bitcoin een eigen leven gaan leiden, en is het geëvolueerd van Satoshi Nakamoto’s oorspronkelijke peer-to-peer cash-visie naar anoniem darknet-geld tot digitaal goud.

De Bitcoin-prijs heeft de afgelopen week een wilde run gehad en is opnieuw met bijna 20% gestegen. Het paradepaardje van de crypto markt heeft inmiddels $1 biljoen aan marktkapitalisatie bereikt en mikt op meer, nu de belangstelling blijft toenemen.

Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen dienen. 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekgrafiek tekenen we Fibonacci retracement niveaus op basis van de laatste top van $41.950. We kunnen zien dat het volgende belangrijke weerstandsniveau zich bevindt op $57.764, wat het 141,4% niveau is. Daarboven ligt het volgende prijsdoel op $65.550, gevolgd door $80.000, het 200% Fib-niveau.

Een correctie vanaf dit punt zou de Bitcoin-prijs kunnen laten dalen tot $44.621, wat het 78,6% Fib-niveau is. Onder deze steun ligt het volgende punt rond $36.000, dat samenvalt met de 12-EMA.

Het meest significante support level is $28.989, wat samenvalt met het 50% Fib level en de low van 18 januari. Alles boven dit niveau zal worden beschouwd als een hoger dieptepunt en een potentiële voortzetting van de huidige uptrend.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de onderstaande grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerd prijsbereik.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Door de In/Out of The Money Around Price, observeren we een immense hoeveelheid support die zou kunnen voorkomen dat Bitcoin op korte termijn onder de $46.000 zakt. Het eerste niveau bevindt zich tussen 50.368 dollar en 51.040 dollar, waar meer dan 320 duizend adressen eerder 140,26 duizend BTC kochten.

Als deze range wordt doorbroken, is er een nog groter gebied met een concentratie van kopers tussen 48.351 dollar en 49.023 dollar. Hier hebben ongeveer 463,74 duizend adressen eerder ruwweg 224,58 duizend BTC gekocht. Tot slot, het meest significante niveau van weerstand bevindt zich tussen $47.006 en $47.679, waar meer dan 658 duizend adressen eerder 182 duizend BTC kochten.

Onze 6 belangrijkste topics!

Bitcoin ETF in Canada gaat uit zijn dak!

Een Bitcoin exchange-traded fund is op 18 februari gelanceerd in Canada, en beleggers stonden te trappelen om een graantje mee te pikken. De ETF noteerde een geweldige eerste dag met $80 miljoen aan transacties in slechts het eerste uur. Het eindigde de dag met meer dan $200 miljoen aan handelsvolume, waardoor het één van de beste ETF-debuten aller tijden was.

De ETF, die wordt verhandeld onder het tickersymbool BTCC, wordt aangeboden door de Canadese firma Purpose Investments. Het is geïntroduceerd op de Toronto Stock Exchange, waardoor het de eerste Bitcoin ETF van Noord-Amerika is. Hoewel verschillende bedrijven goedkeuring hebben aangevraagd in de VS, heeft de SEC ze tot nu toe allemaal afgewezen. Met een ETF kunnen beleggers aandelen kopen van een onderliggende waarde, dit keer BTC, zonder dat ze de waarde zelf hoeven te verwerven.

Eric Balchunas, een analist van Bloomberg, onthulde op Twitter wat een succes de Bitcoin ETF was geweest. Naast het indrukwekkende handelsvolume, had het ook een van de beste spreads – slechts een dollarcent verschil. Balchunas onthulde verder dat het volume van de ETF tot de hoogste in de geschiedenis van Noord-Amerika behoort. De meeste noteren minder dan 16 miljoen dollar op hun eerste dag.

De ETF debuteerde op een moment dat de prijs van Bitcoin nieuwe records vestigt. De top cryptocurrency wordt nu verhandeld op $52.680, een stijging van meer dan 11% in de afgelopen week. Een prijsrally aangewakkerd door Elon Musk’s Tesla is nog steeds niet afgezwakt.

Bitcoin komt met een belangrijke upgrade!

Na SegWit is de Taproot één van de belangrijkste upgrades voor Bitcoin uit de prille geschiedenis. De update zal naar verwachting de schaalbaarheid, privacy en fungibiliteit van de cryptocurrency verbeteren. Zoals gemeld door CNF, combineert Taproot het Schnorr-signatuursysteem met een Merkelized Alternative Script Tree voorzien van een scripttaal bekend als Tapscript. Hiermee kunnen transacties “de flexibiliteit van smart contracts voor Bitcoin uitbreiden.”

Volgens een openbare IRC-chatdiscussie zal de code voor de volledig voorbereide Taproot-upgrade ergens tussen 17 maart en 31 maart beschikbaar worden gesteld. Verder zal de upgrade worden geïmplementeerd via een soft fork en heeft, volgens bitcoin.it, een tijdlijn die zal beginnen tussen 17 en 31 maart 2021 met de release van software voor de nodes die de activatie-inzet van Taproot zal bevatten. Daarna wordt van exchanges en andere leden verwacht dat zij hun nodes tegen juli van dit jaar upgraden.

Zodra dit is voltooid, zullen miners beginnen met het “signaleren” dat Taproot is geïmplementeerd. Op deze manier zal de minderheid die hun nodes nog niet hebben geüpgraded in staat zijn om dit te doen voordat Taproot het mainnet betreedt. Dit zal gebeuren wanneer 90% van de computerkracht van het netwerk het geïmplementeerd heeft.

In augustus 2022 zal Taproot zijn time-out niveau bereiken wanneer de blockchain block 745.920 bereikt. Op dat moment zou de hele Bitcoin-economie met de upgrade moeten werken.

De CME ETH futures doen het goed!

Het dagelijkse tradingvolume van Ethereum (ETH) futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft de 75 miljoen dollar overschreden, zo meldde het crypto-metrieplatform Glassnode op 18 februari.

“Institutionele vraag: Een week na de lancering van de CME Ethereum futures, bereikte het dagelijkse handelsvolume op 17 februari een totaal van $75,8M – bijna een verdubbeling in het volume ten opzichte van vrijdag 12 februari ($ 40M),” zo merkte Glassnode op.

Op 8 februari lanceerde de CME de ETH futures. Aan het einde van de eerste handelsweek bedroeg hun dagelijkse volume $40 miljoen – en dat is deze week bijna verdubbeld. Futures zijn een soort derivatencontract waarbij twee partijen overeenkomen om een asset te verhandelen tegen een specifieke prijs op een bepaalde datum. In tegenstelling tot opties zijn futures bindend, wat betekent dat de contracten moeten worden nagekomen, ongeacht de marktprijs van het asset op de afloopdatum.

De totale open interest van ETH futures op CME – de gecombineerde waarde van alle uitstaande contracten – steeg op 17 februari ook tot $62 miljoen.

De Ethereum blockchain als geheel ziet ook een golf van activiteit, zoals opgemerkt door Elias Simos, een protocol specialist bij blockchain infrastructuur bedrijf Bison Trails

“Er is nog nooit zoveel aanhoudende activiteit geweest van adressen die interactie hebben met Ethereum,” merkte Simos op, eraan toevoegend: “Het 3-maands gemiddelde van [actieve adressen] is over zijn vorige ATH gebroken en het ziet er niet naar uit dat het meer wil!”

Blackrock is in!!

s Werelds grootste beleggingsfirma met $7,4 biljoen aan beheerd vermogen (AUM), BlackRock, behoort nu tot de Bitcoin hodlers, zoals Chief Investment Officer (CIO) Rick Rieder liet uitschijnen in een interview voor CNBC’s Squawk Box. Hoewel hij geen cijfers bekendmaakte, zei Rieder dat ze begonnen zijn met het “scharrelen” van Bitcoin.

Rieder sprak ook over de stijging van Amerikaanse 10-jarige obligaties, die in een jaar tijd naar een nieuw hoogtepunt zijn geklommen. Onlangs nog, in maart 2020, kende dit beleggingsinstrument een aanzienlijke daling, toen er de massale marktcrash was als gevolg van de COVID-19 pandemie.

De CIO van BlackRock schrijft de huidige obligatierally toe aan “een toename in de vraag” naar hoogrenderende assets. Rieder denkt dat de wereldeconomie in de komende jaren een “significante groei” zal doormaken

Bitcoin vult dat “gat” waar, zoals Rieder het formuleerde, iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Beleggers die op zoek zijn naar assets die in prijs stijgen, zullen geld in Bitcoin steken als een hedge tegen een mogelijke opflakkering van de inflatie,

zoals Rieder stelde:

Ik zou geen getal plakken op het percentage dat iemand zou moeten toewijzen, het hangt af van je portfolio. De technologie en de regelgeving zijn geëvolueerd tot het punt waarop veel mensen denken dat het deel moeten uitmaken van een portfolio. Dat is wat de prijs opdrijft.

Aandelen Coinbase worden op dit moment op de particuliere markt van Nasdaq verhandeld voor 303 dollar per stuk!

Cryptocurrency exchange Coinbase, dat zich opmaakt om in de komende maanden openbaar te worden verhandeld, wordt gewaardeerd op $77 miljard, afgaande uit de handel van de privé gehouden aandelen op een secundaire markt.

Die aandelen op de grootste cryptobeurs in de VS wisselen op de Nasdaq Private Market van eigenaar voor 303 dollar per stuk, aldus twee mensen met kennis. Dat impliceert een totale bedrijfswaarde van ongeveer $ 77 miljard – groter dan Intercontinental Exchange Inc, de eigenaar van de New York Stock Exchange.

“De derde weektransactie sloot vrijdag en de clearingprijs was 303 dollar per aandeel,” zei een bron. “De eerste week was het 200 dollar per aandeel, de tweede week was het 301 dollar per aandeel, en de derde week was het 303 dollar per aandeel. Dus je kunt zien dat er prijsontdekking plaatsvindt.”

MicroStrategy stopt niet!

Het softwarebedrijf onder leiding van Michael Saylor blijft “hongerig naar Bitcoin”. Deze week hebben ze een nieuwe uitgifte van converteerbare obligaties aangekondigd met als enige doel hun belang in de cryptocurrency te vergroten.

In een persbericht kondigde het Nasdaq-genoteerde bedrijf aan dat ze nog eens $900 miljoen aan converteerbare obligaties met 0% rente zullen uitgeven. De notes vervallen in februari 2027 en zullen worden verkocht in een private aanbieding die zal worden gehouden op 19 februari 2021.

Eerder deed het bedrijf een soortgelijke verkoop met een hoog belang in wat sommige analisten beschrijven als een beleggingsproduct dat dicht aanleunt tegen een Bitcoin ETF. Met betrekking tot de grote vraag naar dit soort investeringen, zei Ellie Frost:

MSTR blijft het enige publieke bedrijf op de markt dat schulden blijft aangaan om meer Bitcoin te verwerven. De prijsstelling van deze obligaties en de stijgende aandelenkoers hebben hun succes in deze strategie aangetoond. Ze zullen niet snel stoppen.

Een onderzoek door Messari heeft uitgewezen dat het door Saylor geleide softwarebedrijf 70.784 BTC bezit, ter waarde van 3,5 miljard dollar. Sinds de eerste investering heeft MicroStrategy $2,3 miljard winst gemaakt, alleen al door de cryptocurrency in zijn reserves te houden. Zijn aandelen zijn al 608% gestegen.

Save the best for last!

Fomo overheerst en greed kills profit!!!

De cryptomarkt herinnert langzaam aan een lang vervlogen gevoel van hype en FOMO. Naarmate Bitcoin stijgt, zijn er minder verkopers in de markt. De markt heeft de meest voorzichtige beleggers gedwongen om posities te sluiten in de $20-$30K range. Rond de $50K waren de optimisten aan het verkopen. Na het zelfverzekerd overwinnen van het belangrijkste technische en psychologische niveau, pauzeerden de meeste marktspelers omdat, aan de ene kant, de prijs stopte in de buurt van $52K. Aan de andere kant kan iedereen zien dat de bears nooit het hoofdtoneel hebben betreden en dat de verkopers niet proberen om Bitcoin onder het ronde niveau te duwen.

We zijn nu aangekomen op het punt waar zelfs de pessimisten hun verkoopbeslissingen op pauze hebben gezet. Misschien is de markt op het punt gekomen dat de meesten zich op één richting oriënteren: en dat is omhoog. Maar deze situatie is gevaarlijk omdat grootschalige FOMO en hebzucht op de markt een schaduwniveau creëren van grote beleggers die tegen de markt in kunnen gaan spelen. Het is dus niet noodzakelijkerwijs zo dat de groei op korte termijn zal stoppen, maar het is de moeite waard om nu bijzonder voorzichtig te zijn, op een moment dat er veel opwinding heerst over de vooruitzichten van de cryptomarkt.

Mainstream media, uitgevers en groepen staan al vol met memes over Bitcoin. Dit wijst tevens ook op de diepe spijt van de menigte over de gemiste kans om Bitcoin te kopen. Als BTC gestaag blijft doorgroeien richting de $60K, dan zou dit voor veel niet-professionele beleggers een trigger kunnen zijn om te investeren op deze ongelooflijk oververhitte prijsniveaus. Niemand weet het exacte moment van de trendomkering, maar het is duidelijk dat een belegger door Bitcoin boven de $50K te kopen enorme risico’s neemt, en het is mogelijk dat het na de inzinking jaren zal duren om terug te keren naar de huidige niveaus.

Cryptoterm van de week

– ROI –

 Gezien alle waanzinnige winsten die we op de cryptomarkten hebben gezien, zijn er drie magische letters die je op dit moment misschien veel tegenkomt: ROI. Dit is wat het betekent…

ROI staat voor return on investment – en meet de prestatie van een asset; het verschil van wat je er hebt ingestoken en wat je er terug hebt uitgehaald.

Cryptoquote van de week

– Harper Lee –

“Velen ontvangen advies, alleen de wijzen profiteren ervan.”

Aankomende events

28 februari 2021

Stellar – USDC op stellar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Duits techbedrijf lanceert IOTA-gebaseerde software voor vastgoedbeheer

Een paar dagen geleden kondigde PropOps, een in Ludwigsburg, Duitsland gevestigd technologiebedrijf, aan dat het vertrouwt op IOTA Tangle om institutionele eigenaren en bedrijfsvastgoed te voorzien van “een door een chequeboek bijgehouden vastgoedportefeuille”.

Als onderdeel van de oplossing treedt PropOps op als dienstverlener om data over vastgoedexploitatie te bundelen en browser- en smartphone-applicaties aan te bieden op basis van zijn cloudinfrastructuur. De oplossing is al live.

SEC wijzigt aanklacht tegen Ripple

De SEC heeft haar juridische klacht tegen Ripple gewijzigd – dagen voordat beide partijen het tegen elkaar zouden opnemen in een vooronderzoek over de verkoop van XRP-tokens.

In de aanklacht zegt de toezichthouder dat het bedrijf een “informatievacuüm” heeft gecreëerd en waarschuwt dat beleggers een “aanzienlijk risico” lopen.

Zwitsers kanton Zug accepteert belasting in crypto

Het Zwitserse kanton Zug staat alom bekend als “Crypto Valley” vanwege zijn pro-cryptocurrency vooruitzichten.

En nu kunnen inwoners hun belastingen betalen in Bitcoin of Ethereum. De lokale cryptomakelaar Bitcoin Suisse faciliteerde de samenwerking, de tweede in Zwitserland tot nu toe, na een vergelijkbare maatregel in Zermatt. Zug testte eerder Bitcoin-betalingen voor andere openbare diensten.

Coinbase heeft zijn wachtlijst geopend voor ETH 2.0 staking.

De exchange staat gebruikers toe die geïnteresseerd zijn in het vastzetten van een deel van hun Ether aan te melden, wat betekent dat ze “als eerste in de rij” zullen staan voor staking rewards.

Dit zou wel eens populair kunnen worden, vooral bij cryptobeleggers die niet de 32 ETH hebben die nodig zijn om hun eigen validatie node te lanceren.

NFT’s worden verkocht voor krankzinnig veel geld!

Een gepixelde foto van een mannelijke “punk” is verkocht voor $136.000 – vier jaar nadat de oorspronkelijke eigenaar het gratis kreeg.

Punk #1651 is één van de 10.000 die er bestaan, wat het bizar genoeg een “zeldzaam” goed maakt in het rijk van de NFT’s. De veiling is het meest recente teken dat de markt oververhit raakt, met 100 miljoen dollar aan verkochte NFT’s in de afgelopen 30 dagen.

JPMorgan’s verbijsterende statistieken 

JPMorgan heeft koud water gegoten over het verhaal dat institutionele beleggers de rally van Bitcoin aanwakkeren.

De bank zegt dat slechts 11 miljard dollar aan institutioneel geld in BTC is gestroomd sinds september… maar de marktkapitalisatie van de cryptocurrency is met 700 miljard dollar gestegen. Analisten zeiden ook dat de huidige prijs van BTC “niet houdbaar lijkt.”

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This